Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kdgtma

Czy rodzinny przepisze mi antydepresant?

Polecane posty

Moj rodzinny mi przepisal. Powiedzialam ze potrzebuje cos na uspokojenie(nie moglam wytrzymac z matka). Przepisal mi na poczatek cos slabego, ale i tak nie obylo sie bez wizyty u psychologa :(

Gość jedną nogą w rowie
Przepisują, ale nie wszyscy czują się kompetentni, tym bardziej, że psychiatra jest bez skierowania, no ale nie każdy od razu pójdzie.

Gość Kdgtma
Co ci przepisal?

Gość alika 1111
raczej nie, Tylko psychiatra ( a nie psycholog), a uspokajające to nie antydepresanty. Potem już na podstawie inf. od psychiatry lek. rodzinny może wypisą receptę, wcześniej sam od siebie nie. Wiem bo sama biorę

Jakies dwa lata temu wtedy dostalam Pramolan(na uspokojenie i poprawe nastroju). Pol roku temu, kiedy zaczelam miec problemy z niedowladem reki i bardzo silnym bolem tez zaczelam leczyc sie u niego i przepisal mi na poczatek Poltram combo(najczesciej przepisuje neurolog) a teraz dostaje od niego Neurotop retard300( przeciwbolowy, przeciwdrgawkowy na zespol maniakalno-depresyjny, poprawe nastroju-tez wypisywany przez neurologa)

A no i bralam jeszcze hydroksyzyne, ale to sa landrynki nie tabletki :) Lekarz rodzinny, jako lekarz pierwszego kontaktu ma prawo wypisac takie leki. Tylko nie zawsze nie tyle co czuje sie kompetentny, a nie chce mu sie bawic z pacjentem.

Gość ula której ukradli nick
przepisze ,powiedz że chodzilas prywatnie do psychiatry i brałaś ( tu wbij lek |) , teraz masz nawrót depresji a ty już nie mieszkasz w warszawie gdzie miałaś rzeczonego psychiatre.