Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrr

Dla większości facetów normalna kobieta to ta co nic nie wymaga nic od faceta

Polecane posty

Gość grrrrr

taka prawda

Gość dziś na pomarańczowo
właśnie to napisałam na innym topiku.

Gość 1014.018
Zgadzam sie , wreszcie ktos to napisał :O

Gość zgadzam sie z tym
zgadzam się mało że niczego od faceta nie wymaga to sama ma do zaoferowania bardzo dużoooooo powinna być taka siaka i owaka ... a facet taki jaki właśnie jest bez pracy samochodu mieszkania bez niczego bez ukończenia studiów a od kobiety wymaga choć sam nie ma itp.... po prostu faceci są żałośniiii

Gość zgadzam sie z tym
tzn chodziło mi o to że faceci uważają że normalna kobieta powinna mieć mnóstwo do zaoferowania a oni sami nic nie oferują niczego sobą nie reprezentują a w towarzystwie się nawet wypowiedzieć nie umieją .....

Gość wystepek Adama
dla niektórych to za mało powinna jeszcze być slepa, głucha i niema

Gość tak to jest jak facet jest
biedny i głupi, musi się jakoś dowartościować no i porucha sobie przy okazji :p

Ja w każdym razie nie muszę niczego wymagać od swego męża bo On tak jakoś sam od siebie wie co ma zrobić i kiedy... Jest niesamowity , zaskakujący i idealny.... Trafiłam na prawdziwy skarb ;o)

Gość tu na pewno tak jest
bo jak któraś tylko wspomni o czymkolwiek to od razu brzydale ją gnoją, jakie to ona ma wymagania niegotyczne (dobra praca, bycie kulturlanym itp)

Gość tu na pewno tak jest
no facet wie to sam z siebie, ale ci o któych mowa w temacie to facetami nie są

Gość grrrrr
też racja, że prawdziwy mężczyzna wie co trzeba, a nie płacze tutaj bo nie jest w stanie nic zapewnić kobiecie o rodzinie nie wspomnę

Otóż to,też to zaobserwowałam! Poznałam już nawet niejednego faceta który zabiegał o mnie mając na celu zniewolenie mnie,czyli miałabym nie studiować, bo niby jeszcze poznam tam kogoś na uczelni i go rzucę, miałabym zrezygnować ze znajomych żeby z nim cały swój wolny czas spędzać i w ogóle nie mieć własnego życia,nie realizować swoich pasji tylko z nim siedzieć i być na jego zawołanie,zgadzać się z nim we wszystkim. Co to to nie! Niedoczekanie! Nie twierdzę jednak że wszyscy faceci tacy są,bo istnieją mężczyźni,z którymi da się stworzyć związek partnerski,którzy nie ograniczają swoich partnerek i mają do nich zaufanie. Taki facet to skarb :-)

Gość grrrrr
piszę to z tego co na kafe przeczytałam, w realu też wielu takich nieudaczników, ale nie ma problemu z normalnymi facetami także spoko ;)

Gość bezkonktretów
Niestety,ja miałam do czynienia z facetem co do którego to się zgadza.Długoletni związek a zakończył się nawet bez wyjaśnien..Bo po 5 latach zaręczyn chciałam więcej,deklaracji,ślubu,rodziny...Od samego początku mu o tym mówiłam,a jak przyszedł moment aby słowa zamienić w czyn to się królewicz chyba rozmyślił...nawet mi o tym nie mówiąc...Po prostu zobojętniał nagle,więc nie było sensu tego ciągnąć.

Gość dziś jest trend na związki
partnerskie a nie na facet- utrzymuje kobieta- siedzi w domu i się opieprza. Kapitalizm moja droga nie będziemy robić na was. Mężczyźni wiele oferują kobietom choćby w kwestii bez bezpieczeństwa itp. W związku partnerskim kobieta też powinna coś mieć do zaoferowania mężczyźnie. A to co Ty piszesz to fochy małej dziewczynki odwracającej kota ogonem. chciałabyś siedzieć w domu, opieprzać się i mieć czas na zabawę a facet miałby cie utrzymywać sory ale realia są takie a nie inne i będąc w związku też musisz pracować. A utrzymanie rodziny to nie jak kiedyś zadanie tylko mężczyzny ale w równym stopniu również i kobiety. Oboje są odpowiedzialny za rodzinę a nie tylko facet. No chyba, że traktować kobietę nie jak partnerkę a jak dziecko.

Gość grrrrr
tu nie chodzi o pieniądze -.- czytaj ze zrozumieniem...

Gość dokładnie, te teksty że
"coraz mniej normalnych kobiet" TAK, bo kobiety nauczyły się że penis w gaciach, byle jaka praca i brak przemocy fizycznej to żadne walory i mają prawo szukać kogoś kto będzie miał inne przymioty. pomijam wygląd bo to rzecz względna, ale jeśli sama jest zadbana dlaczego ma się godzić z piwnym brzuszkiem? xxxxx kobieta jeszcze nie tylko sama ma wiele oferować ale być wiecznie skłonną do chodzenia na KOMPROMIS (czyt.=ma się zgadzać z facetem i robić jak on chce) i oczywiście nie ma prawa narzekać na swoje obowiązki, w końcu dawniej matki facetów robiły o wiele więcej i nie marudziły wiec tak ma być. xxxxx a wszystko co tu napisałyśmy to będzie stek feministyczych dyrdymałów niewartych uwagi:D mimo że żadna z nas pewnie za feministkę się nie uważa. xxxx ale wiecie co jest najgorsze? że facet wprost nie powie "mam takie i takie poglądy, ja nic nie musze robić a Ty się staraj bo Ty jesteś dla mnie" ale będzie kłamał z początku, udawał bo może mu się uda oszukać i zamoczyć

Gość a ja nie rozumiem
jak faceci tu płaczą, że żadna ich nie chce to tak jakby oni byli pewni, że każda się by dla niego zabiła, a tymczasem jest jak jest :D Każdy ma wymagania, więc skąd to oburzanie się?

a i o tych obowiązkach, bo zaobserwowałam, że mimo pracy zawodowej kobiety to ONA zajmuje się sprzątaniem, praniem, gotowaniem, dzieckiem (a faceci często gęsto nie pracują już fizycznie). to jest związek partnerski? jak kobieta powie "brzuch mnie boli muszę odpocząć" słyszy "nei przesadzaj, każda tak ma i daje radę". a facet jak jest chory, ma zatrucie czy cokolwiek to umiera :D xxxxx oczywiście też nie mówię o wszystkich facetach, bo są tacy z którymi da się coś stworzyć, i wtedy aż chce się stawać na głowie dla siebie nawzajem;)

Pieniądze to jeden aspekt, na który zresztą kobiety bardzo naciskają przy tematyce mężczyzn. "grrrrr też racja, że prawdziwy mężczyzna wie co trzeba, a nie płacze tutaj bo nie jest w stanie nic zapewnić kobiecie o rodzinie nie wspomnę" 0 O zapewnieniu czegoś kobiecie i rodzinie - tu chyba mowa była w domyśle między innymi o pieniądzach i rzeczach materialnych. A jak wcześniej mówiłem za rodzinę odpowiedzialni są oboje kobieta i mężczyzna nie nie tylko on ponadto kobieta to nie jest dziecko, powinna sama sobie pewne rzeczy zapewnić jako osoba dorosła.

Gość a ja nie rozumiem
mamusia robiła za służącą u ciebie?

Gość ktoś tu chyba ma kompleksy
Podwyżki nie dostałeś czy jak :D

i dlatego kobiety dbają o wykształcenie i są czynne zawodowo ALE czy to równoznaczne z tym że przez 1-1,5 roku mają głodować na wychowawczym z dzieckiem bo facet nie jest w stanie zarobić więcej? czy mają robić sobie oszczędności kilka lat przed ciążą by facet mógł za ten 1000-2000 pracować dale? o to wyłącznie chodzi by kobieta miała pewność, że jak dłużej do pracy nie będzie zdolna z powodu dziecka to facet będzie potrafił zacisnać zęby. chyba że facet po 3 miesiącach z dzieckiem zostanie to spoko, mogę zarabiać na całą rodzinę:D

dokładnie, te teksty że "a i o tych obowiązkach, bo zaobserwowałam, że mimo pracy zawodowej kobiety to ONA zajmuje się sprzątaniem, praniem, gotowaniem, dzieckiem (a faceci często gęsto nie pracują już fizycznie). to jest związek partnerski? ... " 0 Ale zauważ, że często kobiety same doprowadzają do tego, że facet nic nie robi w domu. Ja osobiście sam gotuje i robię większość prac w domu również obiektywnie patrząc częściej zajmuje się dzieckiem niż moja partnerka- na Jej obronę dodam, że to ona jest kierowcą u nas w związku:P Jak rozpuszczacie faceta to się przyzwyczaja zresztą kobiet to też się dotyczy. Sporo koleżanek mojej małżonki wybrało lepiej ode mnie zarabiającego faceta ale nie robiącego nic w domu a dziś narzekają, że oprócz roboty w pracy mają etat w domu, wiele narzeka, że ich partnerzy nie zajmują się dziećmi itp.

zgadzam się z tym, że wg większości facetów normalna kobieta to taka, które niczego nie wymaga, a sama daje bardzo wiele. oburzają się, że kobieta z wyższym wykształceniem nie chce nieuka po zawodówce. no, bo to przecież księżniczka, rozpieszczona. no, naprawdę! najlepiej jest brać małego, łysego grubasa, który się nie umie wysłowić i zarabia 1500 zł! i jeszcze dziękować, że on nas chciał! paranoja! x ja zarabiam jak na polskie warunki bardzo dużo, do tego mam wyższe wykształcenie, samochód klasy premium, własną nieruchomość pod Warszawą, jestem szczupła i zadbana. mam chyba prawo oczekiwać od faceta podobnego standardu, jaki sama prezentuję?

"a ja nie rozumiem mamusia robiła za służącą u ciebie?" 0 Moja mama pracowała zawodowo (tata również) a domem zajmowali się oboje rodzice. Był okres gdzie to mama jako jedyna zarabiała i nigdy nie było widziane to źle bo jak zawsze powtarzała oboje ludzie zakładający rodzinę są za nią odpowiedzialni

czarna zła dziewczynka 6 ja zarabiam jak na polskie warunki bardzo dużo, do tego mam wyższe wykształcenie, samochód klasy premium, własną nieruchomość pod Warszawą, jestem szczupła i zadbana. mam chyba prawo oczekiwać od faceta podobnego standardu, jaki sama prezentuję? 9 Jasne, że masz prawo. I tak samo jest w drugą stronę.

Gość Mirodow
a może po prostu nie macie nic do zaoferowania facetowi który ma inne poglądy?

Gość bezkonktretów
Ja się zgadzam z przedmówczynią...mam sporo znajomych chłopaków,którzy są w związkach albo ich szukają.Wymagania jakie stawiają kobietom: aby miała posag, pracowała zawodowo,umiała zadbać o dom,rodzine,była przebojowa,wyszczekana,samowystarczalna,umiała gwoździa wbić w ściane,użyć wiertarki...mile widziane także umiejętnośći samoobrony,bo kto wie czy jej ktoś nie zaczepi a On się przecież nie będzie z byle kim bił :D I zastnawiam się po co im w takim razie samice??? Skoro chcą im przypisać własną,męską role!