Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrr

Dla większości facetów normalna kobieta to ta co nic nie wymaga nic od faceta

Polecane posty

Gość bezkonktretów
Oczywiście można to rozważac też pod innym kontem...bo baby się pchają do męskich zawodów,stawiają na kariere,rozwój w szeroko pojętym znaczeniu...Ale mnie się wydaje,że robią to po to aby być raczej równe partnerowi,aby właśnie nikt im nie zarzucił,że szukają sponsorów i łatwego sposobu na życie,a nie po to aby zawładnąć męskim światem!A Wy panowie widząc takie kobietki macie odruch cofania się,albo zatrzymywania.Wygoda Wam w tyłki wchodzi...przypominają się czasy,kiedy to mamusia rządziła i znów chcecie się poczuć małymi chłopcami zostawiając i zwalając wszystko na kobiete.Wiem,że nie zawsze tak bywa...Mój były nie miał dwóch lewych rąk do prac domowych,pomagał,zarabiał,tak samo jak ja,ale gdy zaczełam stawiać wymagania o których zawsze wiedział to objął kierunek do tyłu.

Gość dziś jest trend na związki
akurat o samo obronę kobieta powinna dbać dla siebie bo nie zawsze z Tobą będzie Twój mężczyzna i nie zawsze będzie w stanie Cię obronić przed niebezpieczeństwem. Różne sytuacje bywają w życiu. A resztę to ze swoimi znajomymi to jakieś przerysowane rozmowy.

Gość same baby spiskują
tyle w temacie - niechcecie nie odpowiada to nie zadawać się z takimi skoro macie takie wielkie potrzeby ale najwyraźniej tu chodzi o to że źle wybraliście a teraz wielkie żale bo z żelusia czy gogusia miał się stać super mężczyzna ktory zarobi na wille, mercedesa bo oleząnkom się tak poszczęściło a goguś został wciąż gogusiem :classic_cool: :classic_cool:

Zresztą co to za wymagania dałaś swojemu?

Gość bezkonktretów
A każda kobieta,nawet ta przebojowa,wykształcona,dobrze zarabiająca,potrzebuje bezpieczeństwa w związku :) Taka nasza natura :) A Was stworzono chyba właśnie po to silniejszymi abyście mogli nam to zapewnić.Skąd się niby wzieło powiedzenie,że głową,podporą rodziny jest mężczyzna a kobieta ma pilnować ciepła domowego ogniska? Wynaturzyliśmy się...zarówno faceci jak i kobiety :( Jeszcze troche a będziemy zupełnie bezpłciowi :(

Ja wynajmuję domek z mężem i kiedyś mieliśmy jeszcze lokatora . Gostek przed 30 , kąpał się raz na 3 dni , nie używał żadnych antyperspirantów, jak przechodził obok to capiło od niego potem. Kiedyś jak weszłam do jego pokoju bo potrzebowałam coś z nim załatwić to o niemal nie zemdlałam od smrodu.. Ale nieważne taki miał styl bycia , nie był jakiś uciążliwy , raczej był spokojny, nie palił nie pił, mieszkało się z nim w porządku. Ale jakie miał wymagania co do kobiet to po prostu szczęka mi opadała ... Sam ciągle chodził w rozciągniętych dresach i jak mieszkał z nami pól roku to miał tylko te jedne... ale od swojej żony wymagał , aby non stop była pięknie ubrana, wymalowana i w ogóle...Najlepiej jakby chodziła cały czas w seksownej w miniówce . Ja nie lubię chodzić w dresach , lubię spódniczki i sukienki, zawsze staram się ładnie ubierać, aby być atrakcyjna dla swego męża. Ale i mój mąż też wygląda tak że tylko go schrupać...

Gość dokładnie, te teksty że
"Jak rozpuszczacie faceta to się przyzwyczaja zresztą kobiet to też się dotyczy." faceci są już rozpuszczeni w większości, taka mała różnica. a to wina kultury i wychowania xxxx zresztą, gdy facet skacze wokół mnie też mogę powiedzieć "rozpuściłam się i teraz będę go wykorzystywać" tak? i to jest fair? bo wg mnie nie, skoro ktoś się stara ja mu odpowiadam staraniem. proste

Gość bezkonktretów
akurat o samo obronę kobieta powinna dbać dla siebie bo nie zawsze z Tobą będzie Twój mężczyzna i nie zawsze będzie w stanie Cię obronić przed niebezpieczeństwem. Różne sytuacje bywają w życiu. A resztę to ze swoimi znajomymi to jakieś przerysowane rozmowy. Podałam takie przykłady ( dla przekory ) co nie znaczy,że nie znam przeciwieństw takich facetów.Owszem :) Ale temat jest właśnie o tych pierwszych :) O moje wymagania pytasz?Bynajmniej nie chodziło o sprawy finansowe,zarabiam na siebie.Mój były przestraszył się chyba odpowiedzialnośći jaka ciąży na mężu ojcu...tak mi się wydaje,bo nie był skory do wyjaśnień.Przyznaje,źle trafiłam i wierze,że spotkam jeszcze kogoś kto będzie podzielał moją wizje partnerstwa.

Gość dokładnie, te teksty że
męskość i kobiecość nie zalezy od tego co kto robi, ale jak ktoś idzie na łatwiznę albo odreagowuje kompleksy to jasne może się wynaturzyć jednak w innych opcjach? nie uważam by zaradna kobieta przez to stawała się mniej kobieca, tak samo może być czuła i wrażliwa, tak samo facet to że potrafi porozmawiać zamiast zgrywać twardziela, to że pracuje w zawodzie "kobiecym" nie ujmuje mu męskości

Gość same baby spiskują
przeczytajcie jeszcze rfaz co napisałem o 16:37 [zgłoś do usunięcia] same baby spiskują i przestańcie tak trajkotać :D :D :classic_cool:

Kolejny temat na którym stare panny narzekają, że nikt nie chciał składać im hołdów niczym bóstwom. Kolekcja dyplomów i praca jako korpo-szczur są równie pociągające dla mężczyzn jak sikająca żaba. Im mniej kobiecości tym większa wychodzi zołza. Lepiej zostańcie same.

dokładnie, te teksty że "zresztą, gdy facet skacze wokół mnie też mogę powiedzieć "rozpuściłam się i teraz będę go wykorzystywać" tak? i to jest fair? bo wg mnie nie, skoro ktoś się stara ja mu odpowiadam staraniem. proste" 0 Tylko zauważ, że są kobiety które same się pakują w " robotę w domu" Często wręcz nachalnie bo uważają, że facet się do tego nie nadaje. Tak samo do zajmowania się dziećmi. Ciągle się mówi, że matka to. tamto, matczyna miłość itp., że matka najlepsza itd. Często kobiety nie chcą do pewnych rzeczy dopuszczać mężczyzn. A faceci cóż " jak chce to niech robi" i tak się zaczyna a później się budzicie i żalicie, że facet nic w domu nie robi.. 5 "faceci są już rozpuszczeni w większości, taka mała różnica. a to wina kultury i wychowania" 7 Nie ma różnicy w tej kwestii bo to sprawa indywidualna.

Mimo wszystko myślę, że takie opinie są tylko w necie i pochodzą od osób którym naprawdę długi, szczęśliwy związek nie zagraża :P

kwestia też togo co kobieta może zaoferować a czego oczekuje od mężczyzny i odwrotnie. Porządny mężczyzna raczej będzie szukał podobnej pod tym względem kobiety i raczej kobieta z bujną przeszłością seksualną tego wymagania nie spełni tak samo on jeśli kobieta szuka nie wiadomo jak "zaprawionego w bojach i doświadczonego" faceta.

Gość to jest skutek wychowania
w Polsce przez rodzicow, ktorzy nic nie oczukuja od syna, taki robi sie leniem i poza praca uwaza, ze nic nie musi zrobic hahaha pozniej srogie rozczarowanie realem i zycie z mamuska do konca zycia;)

pozniej sie dziwia, ze tyle dziewczyn jest z cudzoziemcami, ktorzy nosze je na rekach (a tak malo par gdzie cudzoziemka decyduje sie na zwiazek z Polakiem:p)

Nie prawda, lenie śmierdzące są w każdej kulturze. Po prostu najlepiej się w ogóle z takim nie wiązać, niech gnije w słodkiej niewiedzy dlaczego jest taki beznadziejny i żadna go nie chce :P

Gość irvinng
dziś jest trend na związki Taa jasne same nie dopuszczają do roboty w domu, a zwłaszcza do sprzątania. Jest masa topiców na kafe pt. mój facet BRZYDZI się sprzątania, jestem wykończona psychicznie, mam wszystko na głowie, wszędzie zero pomocy i inicjatywy ze strony faceta, na którego prośby i groźby nie działają, więc nawet nie próbuj ich usprawiedliwiać. :o Masz na myśli nawiedzone Matki Polki, dla których zajmowanie się dzieckiem przez faceta jest zniewieściałe. :o Widok mężczyzny z niemowlęciem w ramionach to niesamowicie rozczulający widok, kwintesencja męskiej czułości i delikatności. :) I nie ma nic seksowniejszego niż mężczyzna w fartuszku. :P Gotowanie nieodłącznie łączy się z erotyzmem, podnieca mnie obraz mężczyzny zwinnie posługującego się nożem czy podrzucającego jedzenie na patelni. :P Jak dla mnie to tylko faceci mogliby gotować haha

irvinng - zgadzam się, że faceci powinno gotować! Dlatego sama uparcie nie gotuję :P

Gość same baby spiskują
to jest skutek wychowania buchacha - to se weź jakiegoś ciapate i żyj z nim ;) :classic_cool: tylko później nie narzekaj że zrobi z ciebie niewolnice swojej religi i swoich arabsko/ afrykańskich obyczajów :P

Gość bezkonktretów
Ktoś wyżej napisał,że kobiety które się tutaj wypowiadają nie zaznają długiego szczęśliwego związku.No więc to jest odpowiedz na post autorki tego wątku.Wymagające kobiety nigdy nie bądą szczesliwe!!! Dlatego,że faceci,samce,niby męzczyźni należałoby tu postawić cudzysłów nie są w stanie sprostać naszym wymaganiom! haha i o to właśnie chodziło.Bo być facetem to prawdziwe wyzwanie i niewielu z Was to potrafi! Nie jestem niedopieszczoną babką,wręcz przeciwnie dlatego nie umiem się zadowolić byle czym/kim :p Raz trafiłam źle...może jeszcze się tak zdarzy,ale na pewno nie będe w tym wypadku szła na kompromisy.Czasy gdy kobiety myślały "facet byle jaki-byle by był" bezpowrotnie mineły :) Nie popadam w skrajnośći,wiem,że nie wszyscy tacy są i dlatego się nie poddaje.Jeszcze go znajde!A raczej on mnie :)

Gość MatiRoland
irvinng "Taa jasne same nie dopuszczają do roboty w domu, a zwłaszcza do sprzątania. Jest masa topiców na kafe pt. mój facet BRZYDZI się sprzątania, jestem wykończona psychicznie, mam wszystko na głowie, wszędzie zero pomocy i inicjatywy ze strony faceta, na którego prośby i groźby nie działają, więc nawet nie próbuj ich usprawiedliwiać. Masz na myśli nawiedzone Matki Polki, dla których zajmowanie się dzieckiem przez faceta jest zniewieściałe. Widok mężczyzny z niemowlęciem w ramionach to niesamowicie rozczulający widok, kwintesencja męskiej czułości i delikatności. I nie ma nic seksowniejszego niż mężczyzna w fartuszku. Gotowanie nieodłącznie łączy się z erotyzmem, podnieca mnie obraz mężczyzny zwinnie posługującego się nożem czy podrzucającego jedzenie na patelni. Jak dla mnie to tylko faceci mogliby gotować haha" 9 Takie tematy czy też żale piszą kobiety dopiero po pewnym czasie gdy już przyzwyczają faceta do tego, że one to robią. Fajne jest to co piszesz o mężczyznach i dzieciach bo ja akurat mam staram się o zdobycie odpowiedniego wykształcenia by właśnie z dziećmi pracować. Ponadto potrafię operować w kuchni i większość zarzutów kierowanych do mężczyzn do mnie nie pasuje a mimo to nie mogę znaleźć swojej połówki. wymagania swoją drogą a to kogo kobiety wybierają swoją drogą.

hahaha, ale jestes ograniczony, tylko arabowie,ciapaci Ci w glowie:D ja jestem w szczesliwym zwiazku, ale na takiego ciote udajacego faceta nastawionego tylko na branie, w zyciu nie zgodzilabym sie (niech szuka sobie innej glupiej):D

zgadzam sie z wypowiedzia powyzej, ze mezczyzna z dzieckiem na ramieniu, to kwintesencja meskosci:)

Gość a my nie chcemy bab nastawiony
ch na ciągłe branie

Gość bo jak facet chce
niepuszczalskiej kobiety to ogromne ma wymagania jak cholera

Mówimy o dorosłych ludziach. Do podstawiania jedzenia pod nos to można psa przyzwyczaić, że jak się głodny zrobi to zacznie szczekać. Dorosły człowiek idzie sam do lodówki, zbiera własne brudy i po sobie sprząta, nie ma wtedy skakania dookoła, bo nie ma czego za niego robić.

Gość sdgfretr
Różnica jest taka, że my chcemy partnerstwa a nie chcemy kobiet- pasożytów a wy chcecie by facet was utrzymywał i nie chcecie jednocześnie w inny sposób dawać z siebie coś do związku

oboje pracuje, to oboje zajmuja sie domem - proste:)

wy chcecie wykorzystywac kobiety, miec sluzaca na kilka etapow i stad jetescie sami - nikt nie zgdzi sie na takie frajerstwo - pomysl logicznie:D