Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrr

Dla większości facetów normalna kobieta to ta co nic nie wymaga nic od faceta

Polecane posty

Gość sdgfretr
gdyby tak było to nie było by tyle żalów od kobiet w związku że faceci nic nie robią - pomyśl trochę widoczni taką role lubicie wzamian za utrzymywanie was

Gość to jest skutek wychowania
zale od Matek Polek,ktore obudzily sie z reka w nocniku:o ale takich naiwnych juz coraz mniej;)

Gość irvinng
Moorland Mam tak samo z moim gotowaniem :D. Mężczyznom lepiej to wychodzi. :P sdgfretr W życiu bym nie chciała być utrzymywana przez faceta i robić za darmową gosposię, kuchtę, pokojówkę, praczkę i sprzątaczkę. :o To jest poniżające i uwłaczające dla kobiety, dla mnie niemal upodlające. Usługiwanie komukolwiek urąga godności człowieka.

nie zapomniec o podwojnej niance, czyli robota na kilka etatow a facet z piwkiem przed tv - oblesne:D

Moj chlopak tez swietnie gotuje, zreszta najlepsi kucharze to mezczyzni;)

Gość sdgfretr
nie chodzi o robienie z siebie robota domowego bo zaraz zaczniecie w ogóle nie okazywać nam troski ale o zrównoważoną postawę nie tylko robić coś zawodowo ale i w domu razem z partnerem.

Gość zaraz wyjdzie na to ,że jedyni
fajni faceci to Ci wolni :P

sdgfretr - w udanym związku okazywanie troski przychodzi naturalnie, z obu stron.

Gość dokładnie, te teksty że
akurat jestem w związku z fajnym facetem bo jak zauważałam są tacy:P to nie znaczy że nie potrafię obserwować i mam ciągle prawo wyrażać swoje zdanie. szczególnie jak blisko mnie mam takie sytuacje. tak samo mogę porozmawiać o Syrii czy wyznaniu zielonoświątkowców mimo że mnie to osobiście nie dotyczy xxxxx owszem, lenie są wszędzie, ale tu są pozostałości kulturowe po komunizmie. obraz matki polki tkwi w wielu głowach. Moorland Ty chyba nie mieszkasz w Polsce więc ciężko Ci się wypowiadać w tej kwestii. a mentalność kulturowa istnieje i u nas jest niestety taka a nie inna xxx i rozmawiam z młodymi matkami. same nawet jak nie po swoich facetach to po kolegach, znajomych widzą do czego może doprowadzić wychowanie i chcą uniknąć takich rzeczy xxx gdybym miała syna też chciałabym go tak wychować by był zdatny do użytku a nie że "kobieta nachalnie go rozpieści":D

Moj jest zaklepany:p

Gość fyktkjd
yt

Gość sdgfretr
Morland tylko widzisz, że ona skaczą po skrajnościach. kobieta umęczona tu i tu a facet nierób śmierdzący. To jest niedorzeczne i nieprawdziwe.

dokładnie - ano nie mieszkam, dlatego pierwsze co mi przyszło do głowy to angielski leń - przychodzi do domu, otwiera puszkę piwa Stella i patrzy w telewizor na meczyk, podczas gdy jego partnerka zmienia się w boginię z Azji i swoimi ośmioma rękoma stara się ogarnąć trójkę dzieci, bałagan, obiad, w międzyczasie przebrać się z ubrań roboczych i zjeść pół kromki chleba :P

Gość sdgfretr
"kobieta nachalnie go rozpieści" I tu tkwi problem kobieta- to wasza wina i to jeszcze powiedziała kobieta :P

Gość zaraz wyjdzie na to ,że jedyni
fajni faceci to Ci wolni, którzy ponoć tacy nieudacznicy i żadna ich nie chce :P

"Do podstawiania jedzenia pod nos to można psa przyzwyczaić, że jak się głodny zrobi to zacznie szczekać. Dorosły człowiek idzie sam do lodówki, zbiera własne brudy i po sobie sprząta, nie ma wtedy skakania dookoła, bo nie ma czego za niego robić" racja, ale łatwiej powiedzieć "bo kobieta faceta rozpieszcza a tak naprawdę on jest pracowity, zaradny i pomysłowy i gdyby nie ona to by to pokazywał" xxx a niektórym się nei dziwię że wolą same zrobić niż urządzać kolejną awanturę o skarpetki. tyle że ja takiego pana bym pożegnała, ale niektóre mają wryte w głowy, że kobieta jest od sprzątania, inne z kolei patrzą na uczucia, przywiązanie emocjonalne i nie chcą być małostkowe kończąc coś o "pierdołę"

dokładnie - i to jest problem. Z jakiegoś powodu prace domowe są postrzegane jako takie pierdoły. Tylko, że ich wykonanie jest męczące, a ktoś to przeciez musi zrobic...

Gość bezkonkretów
Dokładnie,te teksty,że..zgadzam sie :) Swietnie to ujełaś. A dla par u których jest problem z podziałem na obowiazki domowe jest świetne rozwiązanie-pomoc domowa,za którą słono się płaci.Niech się małżonkowie,partnerzy zrzucą na taką panią do sprzątania i jak z budżetu domowego zniknie kilkaset złotych miesięcznie to może panowie zrozumieją i docenią?Jak się mojemu znudziły obowiązki w domu to rzuciałam taką propozycją...przyszła pani,posprzątała owszem na luks,ale wzieła 50 euro...następnym razem zaczął rozmowe,że może jednak sami sobie poradzimy z bałaganem :p

Moorland, ale czy ta kobieta jak zwróci uwagę usłyszy "moja matka tak robiła i była szczęśliwa więc o co Ci chodzi?", była wychowywana w tym, że to są "obowiązki kobiety"? że nawet znajome potrafią dopierdolić o tym że ktoś nie "wywiązuje się z obowiązków" zapominając że jedna para rąk bezużyteczna w domu dość jest?:P ja jeszcze wiem jak ja i moje koleżanki byłyśmy wychowywane, mieszkałam podczas studiów z facetami i babkami itd serio kobiety od małego były przyuczane do pewnych rzeczy i są przez to zaradniejsze. nie zawsze, ale taką tendencję widać xxx ""kobieta nachalnie go rozpieści" I tu tkwi problem kobieta- to wasza wina i to jeszcze powiedziała kobieta " mogłam też wielu wejść na głowę, ale jestem dorosła i skoro ktoś jest dobry dla mnie odwdzięczam się tym samym:P więc to nie jest argument

Gość to wybierajcie takich mężczyzn
co potrafią robić w domu a nie tylko patrzycie ile kasy zarabia !

to jest wina wychowania przez rodzicow (glownie zachowan matek) i stereotypow (kiedy tylko facet pracowal), ktore nijak maja sie do aktualnej rzeczywistosci

bezkonkretów, haha, no też jakaś metoda, ale dobrze by było jakby nie trzeba było się do takich posuwać bo wychowywać powinna matka nie partnerka dlatego dziewczyny dbajcie o wzorce dla synów i córek, bo i tak dzisiejsze dzieci leniwe i rozpieszczone są:P bo też młoda jak w domu widzi, że ojciec się nie wymiguje tylko pomaga to pana tapczanowego sobie nie weźmie

Nie uwazam, zeby jedno z drugim wykluczalo sie:p

Gość fdgdrfd
Już tak się nie wybielajcie bo rzygać się chce jak z siebie robicie święte

Gość ciekawe, że ci lenie tapczanow
i zawsze mają pełno kobiet na koncie a Ci pracowici jakoś najczęściej żyją samotnie ? :P

Gość irvinng
"owszem, lenie są wszędzie, ale tu są pozostałości kulturowe po komunizmie. obraz matki polki tkwi w wielu głowach. " Dokładnie to jest ohydne lenistwo i wygodnictwo z przyzwyczajenia, iz prace domowe są domeną i rolą kobiet, a facet nie musi się już wysilać. Kwestia mentalności i uwarunkowania kulturowe. W niektórych krajach zach. i Skandynawii zwalenie obowiązku prowadzenia domu i wychowania dzieci wyłącznie na kobietę tylko ze względu na jej płeć jest nie do pomyślenia, w Polsce niekoniecznie. :o Wk**wia szowinistyczna mentalność co poniektórych(na szczęście nie wszystkich) polskich facetów, na ulicy udają na pokaz wielkich gentle menów, jacy to oni nie są rycerscy dla swoich kobiet, kupują kwiaty, przepuszczają przez drzwi, podstawiają krzesło jak dla damy, a w domu traktują jak najgorsze ścierwo i osobistego sługusa.

Gość bezkonkretów
No ja się przyznaje,że wybieramy "trudnych" facetów :D Akurat ja z tymi domowymi sprawami problemu nie miałam,z finansowymi też...znalazłam się na tym topiku z innego powodu.Mój boi się odpowiedzialnośći.Tylko i aż tyle.

Gość jesteście nieźle popieprzone
przedstawiacie się jako męczennice co nie na odbicia w rzeczywistości i chcecie by wszystko w domu robił facet i jeszcze was utrzymywał. To wy jesteście lenie śmierdzące