Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajnikowa

kobiety, czy czujecie pracujące jajniki gdy przykladacie ręke w tym miejscu?

Polecane posty

Gość jajnikowa

kobiety, czy czujecie pracujące jajniki gdy przykladacie ręke w tym miejscu gdzie znajduje się jajnik ? swiadczy to o owulacji ?ja jak przyłoże ręke to czuje takie pykanie, macie podczas owulacji ?

Gość kiolp
co??? aleś wymyśłiła!!! może z sercem ci się pomyliło ;)

Gość 0-009
pykanie jajnika...trzymajcie mnie... bo pękne ze śmiechu!!!

Gość jajnikowa
no takei w przenosni pykanie, poprostu jak przyloze reke to czuje jak jaknik pracuje

Gość zaaz
nie. Nie bardzo wiem na czym twoim zdaniem polega praca jajników. Jajo pęka tylko raz więc nie wiem skad miałoby być wielokrotne pykanie. Może to jelita?

Gość hi hiiiii
wątroba ci pracuje, trzustka, śledziona też... i co wszystko ci pyka?? kobieto daj spokój, nie wydurniaj się. Jajnik nie pyka a już na pewno nie świadczy to o owulacji.

Gość hghghh
Owszem. Przykładając dłoń po stronie jajników można odczuć pogrubienie (opuchnięcie) jajnika co jest bardzo wyczuwalne i wygląda to tak jakby się wypychał na zewnątrz a potem wracał na swoje miejsce. Nie każda kobieta to wyczuje, wystarczy więcej tkanki tłuszczowej , sadełka i już nie ma się pojęcia o czym mowa ;). Ja osobiście pytałam lekarki czy to jest to o czym mówię i potwierdziła że jajnik bywa powiększony podczas owulacji a można to odczuć dłonią leżąc na wznak.

Gość wiruiruiruierujsxnnb
Ja też tak mam . Nie jest to jakieś rytmiczne pykanie ale czuję taką wychodzącą kulkę która najpierw wychodzi a potem się chowa i mam tak praktycznie co miesiąc podczas owulacji. To jest normalne ale faktycznie ja jestem bardzo drobna i chuda więc gołym okiem widzę jak przesuwa się powoli jajnik jak leżę na plecach. Miłe to uczucie nie jest pod dłonią i na początku myślałam że mam jakiegoś guza który się przesuwa :D.

Gość jajnikowa
nie wiem, wydaje mi sie ze to za nisko na jelita. nie ma co mnie obrazac i od razu wyzywac, poprostu pytam. chodzi o to ze jak przyloze reke w miejsce jajnikow zarowno lewego jak i prawego ( fakt ze jestem bardzo szczupla) to czuje poprostu jakby cos tam pracowalo, jakby tam nie wiem cos sie porostu dzialo.mozliwe ze to nie jajniki dlatego chce sie dopytac czy ktos zaobserwowal takie zjawisko.

Gość Oj to reszta jak widać
sobie dogadza skoro nie kuma o co biega :D

Gość ferfer
Dzisiaj jest chyba dzień szczególnych, prima-aprilisowych prowokacji. Brawo!

Gość tak czy siak jajniki
są położonepod jelitami - nie ma opcji zebys czuła ich pulsowanie- co najwyzej to puls z tetnicy

Gość jldgnash.j.s/
"pykania" nie czuję. Jedynie w czasie owulacji czuję przez skórę jak jest w tym miejscu wybrzuszony, jakby opuchnięty. Czuję jego kształt.

Gość jpajal
A wiecie co mnie często niepokoi ? Czasem mam wrazenie jakby mi brzuch figle płatał. W ciąży nie jestem na pewno a często czuję pulsowanie w różnych miejscach w brzuchu, jakby kopnięcia dziecka ;) Byłam 2 razy w ciąży i wiem jakie to uczucie ;) Nie wiem czy to może być sprawka jelit. Irytuje mnie to strasznie