Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ciekawska...

Za jaką minimalną pensję poszłybyście do pracy?

Polecane posty

Gość taka ciekawska...

Bo dostałam ofertę od jednej z firm, przeliczyłam koszty dojazdu(paliwo), w tym zawożenie dzieci do żłobka/przedszkola, opłatę za żłobek, mąż płaci za przedszkole, po odliczeniu wszystkiego zostałoby mi 1000 zł na życie,(zasiłek wynosi w tej chwili 700 zł a za chwilkę 600 zł) i wyszło mi, że minimalnie mogę pójść za 1800 zł. Mam doświadzczenie ponad 10 letnie, dobre studia, kursy, języki...jak myślicie, czy uda mi się wynegocjować takie pieniądze? Duże miasto, ale nie Wawa czy KrK.

Gość fgbrtfg
czesto tak jest ze po odliczeniu kosztow nie wiele zostaje z wyplaty i wtedy pada pytanie czy i tak pracowac czy nie? ja tez mam teraz ten dylemat. dziecko male i niania bralaby spora czesc wyplaty i nie wiem czy isc do tej pracy czy nie. z jednej strony chce a z drugiej dreczy mnie mysl ze niewiele zostanie po calym miesiacu pracy

Gość taka ciekawska...
To tak jak u mnie, tylko, że zasiłek niedługo się skończy i będę zmuszona pójść do pracy.

Gość madzixx.
Zalezy jakie masz ambicje. Mi na czysto zostaje 500zl i nie zastanawialam sie ani chwili.

Gość kinder buenoo
po odliczeniu żłobka i paliwa z mojej pensji zostaje 400 zł. Mimo to, ani przez chwilę nie zastanawiałam się czy mi się opłaca - bo odpowiedź jest bardzo oczywista. Trzeba pracować. Na szczęście mąż dobrze zarabia więc nie mamy problemów.

Gdy wracalam do pracy po obronie i po przerwie to za grosze. Teraz np mam lepiej platna prace ale bez fajerwerkow. Mam mozliwosc zmiany pracy na lepiej platna ale lubie moja prace i jakos mi sie nie usmiecha cos zmieniac

Gość hdrfgsdfsdf
pracuję prawie za minimalną, bo za 1700

Urwalo mi polowe :-( Zalezy kiedy i na jakich warunkach, np dla mnie godzina dojazdu w jedna strone czyli tygodnoowo 10 dodatkowo zmarnowanych godzin nie jest warta lepszej kasy. Co z tego jak dostane poza paliwem ok 400 zl jak w domu bede gosciem? Juz zeraz lapie sie na tym ze za duzo pracuje :-(

Gość taka ciekawska...
To za jakie pieniądze poszłybyście do pracy?

Gość abrakadabra polla wolla
no po to pracujemy, aby zarabiac i wydawać... Ja swojej pensji "nie widzę", bo w całości idzie na opłaty, kredyt i paliwo... Czyli prawie 2500zł. Żyjemy z wypłaty męża - skromnie, ale wystarcza...

Gość Numer osiem
a moim zdaniem warto iść do pracy, nawet jak zostaje Ci 400 złotych.... dziura w doświadczeniu na kilka lat, to większy problem, o którym mogłabyś się dowiedzieć za 5 lat na przykład...idź idź do tej pracy

Gość ???????????
mi po najniższej by zabrakło na przedszkole.... :(,a gdzie opłaty?więc siedzę z dziećmi w domku.

Gość a mówcie żem pasożyt :P
zależy do jakiej pracy - do fajnej rozwijającej i z dobrą atmosferą i /lub w zawodzie to nawet za 1000 zł , do takiej gdzie chodziłabym tylko zarabiać pieniądze to za minimum 2200 . Kwoty netto

Gość hdrfgsdfsdf
gdybym chciałą tylko ze swojej pensji życ to też by mi brakło na opłaty, ale nie bardzo moge coś lepszego znaleźć

Ja dodtalabym paliwo i 400 zl wiecej niz w obecnej pracy, ale dojazdy min 2 godz dziennie! To sie poddalam. Wole moja prace gdzie autem mam 2 minuty a na nogach ide 10-15min

Gość a mówcie żem pasożyt :P
z tym że ja na allegro dorabiam około 800/mc czystej kasy więc mogłabym pozwolić sobie na ten tysiąc ,a tak to wole mieć zaiłek i ciągnąć od państwa inne świadczenia i pomagać dziecku w nauce ( 1 klasa sp)

Gość mycha pychaaaaa
mi cala wyplata szla na oplaty. nic mi nie zostawalo. a zylam z alimentow i rodzinnego czyli za 400zł.

Gość frrAnka*
Ambicje czasem trzeba schować do kieszeni. Jeśli mąż pracuje to Ty nie tyle musisz zarobić na rodzinę co dorobić do wypłaty męża. I choćby miało Ci zostać pare groszy tzn że te pieniądzę są warte tak-bo gdybyś ich nie miała to żyłabyś skromniej. A i zawsze to jesteś między ludźmi, i doświadczenie, lata pracy. Moja wypłata praktycznie idzie cała na opłaty, 10 wpływa-11 mam puste konto i jakoś nie narzekam że nie opłaca się pracować dlatego że żadnej przyjemności z tego nie mam.

Gość he he lolol
ja za mniej niz 4 tys nawet nie ruszam sie na rozmowe o prace

Gość taka ciekawska...
Ale jak myślicie, uda mi się wynegocjować minimalną 1800 zł w dzisiejszych czasach, gdy niby mamy kryzys a ludzie za grosze idą do pracy?

Gość 3 dni przed?
1800 zł to jest pensja minimalna!

Gość sdcfghjuyhg
ja za minimum 5 tyś to bym mogła iśc, bo za 400zł na czysto to bym nawet z łózka nie wstała :)

Gość sdcfghjuyhg
najniższa to 1200zł netto czy opłaca się za takie grosze robić? Raczej nie. Dziwie się,że pracujecie za takie grosze