Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fveda

jakie bajki polecacie dla najmodszych

Polecane posty

Gość fveda

córka ma 1,5 roku. chcialabym czasami puscic jej bajkę, bez przemocy z wyraźnie mówionymi slowami. cos polecacie? i zeby nie byla zbyt długa

Gość czytam bo lubię
bolek i lolek, reksio,

Franklin Moj syn jak byl w tym wieku to dostal teletubisie ale jakos ta bajka wyjatkowo dzialala mi na nerwy. Te tubisie seplenia i sa przyglupie wg mnie

Gość hdrfgsdfsdf
ja lubię bajki na kanale baby tv - mój synek lubił poczatkowo teletubisie, potem zagadkowy pociąg, charlie i cyferki (tam baaaardzo wyraźnie mówią) - zresztą na tym kanale większość bajek jest przeznaczona dla takich malutkich dzieci, są bardzo edukacyjne i w większosci wyraźnie mówią

Gość hdrfgsdfsdf
a ile czasu w ciągu dnia wsze dzieci ogladają bajki?

choc mi sie zdaje ze syn byl chyba starszy jak ogladal franklina chyba mial 2,5. Do poewnego czasu go tv wogole nie interesowal i tak ma do dzis , chyba dziwny egzemplarz mi sie trafil ;-)

tez jestem ciekawa ile 1,5 roczne dziecko moze oglądac bo tak na co dzien mala nie jest zainteresowana tym co sie dzieje w telewizji w przeciwenswte do dziecka kuzyna które ciągle lata z pilotem a tez ma 1,5 roku

mój oglada od 19 do 19.30 i to niecodziennie, wiekszosc bajem poprostu mu czytam

Gość hdrfgsdfsdf
to jest jedna bajka 'charlie i cyferki' ja się obawiam, ze mój synek za dużo tv ogląda; dzis oglądal w ciagu całego dnia może z 40 min, ale nieraz jak wszystko pozbieram to z 2h wychodza

Gość kiolp
moje dzieci zaczynały od teletubisiów :)

ja kiedyś myślałam o "Bolku i Lolku" a potem sama na Pulsie (chyba) obejrzałam parę odcinków i stwierdziłam że tej bajki to na pewno nie będzie moje dziecko oglądać, ona jest okropna, uczy oszukiwania, dokuczania i nie niesie żadnych pozytywnych przesłanek, a Ciekawskiego Georga to ja sama uwielbiam :) ja puszczam synkowi bajki na you tube, i jest taka seria króciutkich bajeczek "Kto to co to" np CIuchcia Pufcia, czy Rowerek..Jakiśtam, one trwają około 4,5 minuty i mój synek jak był mniejszy to czasem go to interesowało, są jeszcze takie 3-minutowe bajeczki "TuTiTu" też fajne

Gość Te bajki, co Jaheira
piszesz, to są z Baby tv właśnie. Mój synek ma 2 lata i z baby tv to uwielbia wszystkie piosenki. Ale lubi także wiele innych bajek z tego kanału, ostatnio na topie są Przytulaczki i Stiki Micki. Zwłaszcza dlatego, że są krótkie i nie musi się na nich długo skupiać, bo temu by nie dał rady. Bardzo lubił śladem Blue (ja sama to lubiłam :P) ale już tego nie puszczają. Było to chyba na jim jam czy na nick junior. A na you tube są takie bajeczki TuTiTu. Mój bardzo to lubi, zwłaszcza, jak się budują różne pojazdy, przeżywa każdy element i mi każe oglądać. :) Pokazuje paluszkiem, bo kocha wszystko, co jest o samochodach. Samochodziki mu z rąk nie wypadają przez dzień. :)

Gość hdrfgsdfsdf
ja zauważyłam ,ze syn zaczął się interesować bajkami, gdy zrozumiał o czym są; wcześniej tv mogło nie istnieć; zauważyłam też, że dłużej wysiedzi przed tv przy krótkich bajkach niz przy długiej (np teletubisiach - pod koniec juz się niecierpliwi); na baby tv są właśnie takie króciutkie bajki typu kto to co to, albo jest bajka gdzie najpierw opisują dany przedmiot, a potem go rysują i dziecko ma odgadnąć o co chodzi.

Gość Te bajki, co Jaheira
Sorry, nie doczytałam, że Ty też piszesz o TuTiTu. :)

Gość hdrfgsdfsdf
no stick wiht mick jest u nas też na topie

Gość pirulina
na początek proponuję Baby TV tam lecą bajki dla takich maluchów.

Gość mirinda7up
mój dwulatek ogląda na mini mini bob abudowniczego, świnkę pepę, strażaka sama i stacyjkowo, a ostatnio kota prota :)