Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

Jak dodać manne do nocnego karmienia

Polecane posty

Witam, Dziś moja corcia skończyła 8 mc i budzi sie w nocy co 2,5-3 godz na jedzenie. Jak była noworodkiem budziła sie co 4-5 odkąd skończyła 4 mc jest jak wyżej napisałam a dokładniej odkąd zaczęły iść zeby. Mam za sobą 3 tygodnie koszmaru (szły 4 zeby na raz). W piątek ostatni sie przebił. Dalej budzi sie co 2,5-3 godz. Ok 18 je kolacje, następnie do spania wypija ok 130 o 19 a o 20 dopija 90-100. I tak budzi sie ok 23. Wczoraj oddałam pierwszy raz łyzeczke kaszy manny do karmienia o 23. Nic to nie dało ... I. Chyba źle to zrobiłam. W podgrzewaczu byla butelka z woda 130 ml, dodalam 4 łyzeczki bebilonu i płaska manny(taka błyskawiczna). Moze powinnam wcześniej wrzatkiem ja zalać?? Nie wiem jak mam mleko zagescic?? I nie wiem czy dawać wiecej niż łyzeczke bo jedzie. Na smoczkach aventu 4. Mam kupic do kaszek?? Proszę o pomoc doświadczone mamy...POMOCY

Gość mycha pychaaaaa
musisz na wodzie ugotowac zeby manna sie zagescila a potem dodaj mleko.

Gość hdrfgsdfsdf
a robiłaś wcześniej ekspozycję na gluten? ja gotuję zwykłą kaszę mannę/kukurydzianą/owsiankę na wodzie, blenduję, przelewam do butelki i dodaję bebilonu; daje synkowi 'na śnie' ok 22-23, gdy sami idziemy spać; dziurke w smoczku powiększałam sama dostosowując do potrzeb dziecka; ja na początku bała się dawać kasze z glutenem i długo podawałam kukurydzianą.

Gość mala ni
czesc, jak masz blyskaiczna to powinno pisac jak orzrzadzic. ja daje malej kleik ryzowy do mleka modyfikowanego 3-4 lyzeczki na 120 ml. daje jej na spaniu, co 3-4 godziny. ale zdaza sie ze dam jej tylko raz albo dwa jak slysze ze sie wybudza.

Gość mycha pychaaaaa
ale kup normalna kaszke smakowa.

Gość dokladnie, kasze trzeba
Pogotowac. Błyskawiczną 3minut

Gość mala ni
smoczek mamytrojprzeplywowy, mozna podawac mleko, kaszke, gesciejsza kaszke, z aventa

Gość hdrfgsdfsdf
fs

Gość mycha pychaaaaa
ja normlanie gotowalam na wodzie kaszke manne. a potem dodawalam mleka w proszku.,

Ekspozycja na gluten 3 mc. Juz je chlebek z maslem(tzn kilka gryzow), nic sie nie dzieje. Jestem teraz na wsi u Dziadków i mam ze sobą kleik kukurydziany więc spróbuje z nim. Nie mam teraz możliwości kupienia innego smoczka tak więc dziś dam jedna łyzeczke a jutro dwie, zobaczymy. Czy to cos da i czy wogóle bedzie płynąć.