Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia1253

schodząca skórka u noworodka FOTO ???

Polecane posty

Gość martusia1253

witam. Mam problem. Mój maluszek ma dopiero 6 dni. Wróciłam z nim ze szpitala po porodzie dwa dni temu i od tamtego czasu schodzi mu skórka z nóżek...co o tym myślicie? To normalne? Mam się niepokoić? dodam że smaruje mu kremikiem BEPANTEN. Oto foto: http://imageshack.us/scaled/landing/266/imag0077c.jpg

Gość uhuguhuhuhujbujbjbjnj
smaruj oliwką bambino , nam pomogło

Gość Juratka
kapiesz dziecko w oilatum lub czyms takim? warto. ja tak robiłam. a po kapieli samrowalam oliwka bamino. ale mi tak radzil pediatra. warto pogadać z pediatra. masz takie szanse?

Normalne, mój się cały tak łuszczył. 9 miechów siedział w wodzie przecież ;) Nie zdrapuj, nie ścieraj, delikatnie myj. Zejdzie całość co ma zajść i następna już mocna będzie

Gość martula2402
jak najbardziej normalne-smaruj pomoże

Gość zimowa mama
Normalne

Gość torbielkowta
może kapać w emolientach

Ja też niczym nie smarowałam, położna też mi tak radziła by zostawić to w spokoju bo jak gdzieś przy ubieraniu się zadrze skórka to może piec maluszka po posmarowaniu

Gość martula2402
kilka kropel oliwki do wanienki teraz mi sie przypomniało -tylko uwazaj bo bedzie sie dziecko mocno śliskac

Gość nie ciumkająca
Oliwka niewiele pomoże. Kap dziecko w oilatum soft. Później natlusc jakimś kremem i jak ręką odjął.

Gość juz mama....
autorko niczym sie nie martw, u noworodkow tak jest, moj synus tez tak mial, smarowalam oliwka bambino i przeszlo :)

Gość martusia1253
kąpie go w EMOLIUM do kąpieli, a co do oliwki to jak pierwszy raz go posmarowałam po kąpieli (BAMBINO) to był taki czerwony i jakby zaogniony-dlatego zrezygnowałam z niej i smaruje go tylko kremikiem bambino i te łuszczące miejsca BEPANTENEM. ...Uspokoiliście mnie troszkę :) Dzięki

Gość Lena204
to normalne dodawaj trochę mąki ziemniaczanej do kąpieli pomaga

Moje dwie córcie tak miały na całym ciele, położna zaleciła kąpiele w oilatum, a potem smarować ciałko bepanthenem, ale to jest biały krem, który się źle rozprowadza, więc wyciskałam na swoje dłonie, pocierałam rozgrzewając i na ciałko, po tygodniu skórka była gładka.

Gość martula2402
no jak używasz bephantenu to najlepsze rozwiązanie.ja smarowałam buzię małej jak byla obszczypana-rewelacja a teraz na to nie wpadłam:(

Gość cewfew1232
PARAFINA :) kosztuje do 2 zł :) nie ma zapachu córeczce zeszło po 2 dniach i nie wróciło ;) miała tydzien jak uleczylysmy to ;) MOWIE CI KUP PARAFINE :)

Gość cewfew1232
A OILATUM JEST DROGIE JEZELI CHODZI O TE SKÓRKI TO Z PARAFINA LEPIEJ WYJDZIESZ SMARUJESZ RACZKI NOZKI I DZIECKO NIE JEST TLUSTE BO OD RAZU TO WNIKA W SKORE :) I NIE PRZEPLACASZ

Gość marcowa mama6453
U nas tez sprawdzila się parafina ;) u nas cena 1,60 mam w szafce :P bezzapachowa , jest w buteleczce takiej jak woda utleniona ;) w kazdej aptece dostaniesz ;*

Droga mamo, proponuję Ci wejść na stronkę http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html i poczytać, można dojść do ciekawych wniosków. I nie przesadzajcie z tymi emolientami dla niemowlat. Zddrowe dziecko o zdrowej skóre NIE potrzebuje emolientów. Więcj szkody niż porzytku. Stópki normalne, jak to u noworodka, gratuluję!

Gość Marysia9800
Nie kupuj żadnych drogich specyfików ani też nie staraj się specjalnie ścierać naskórka. Sam zejdzie z czasem, oliwka wystarczy. Poza tym maluszek ze schodzącą "skórką" wygląda prześlicznie: http://www.annakolebuk.pl/bruno-sesja-noworodkowa/