Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowaga jakbyk

znacie jakas smietane bez chemii?czym zabielacie zupy?poleccie cos ..

Polecane posty

Gość niedowaga jakbyk

bo kazda smietana ma zagestniki w skladzie.. smutne to. c zy jest jakas na rynku dobra bez zagestnikow? albo moze zamiast smietany cos innego..jakis jogurt albo cos..

Gość lotta 23
Naturalna śmietana bez chemicznego badziewia to ZOTT i KRASNYSTAW

Gość a ja....,
Nie używam śmietany, bo zazwyczaj jej nie mam w lodówce. Wyjmuję z zupy marchew, pietruszkę, selera i trochę ziemniaków, podlewam wodą z zupy i miksuję blenderem. Wszystko z powrotem wlewam do garnka. Tak zdrowiej a i dzieciom przemycam tak trochę więcej warzyw ;)

Gość aguella
mozesz dac jogurt, jak najbardziej. albo nawet kefir. tylko wtedy jest niebezpieczenstwo zgrudkowania, poniewaz one maja za malo tluszczu. smietana slodka bywa bez zagestnikow. osobiscie nawet wole ja do zup, np. kalafiorowej, grzybowej. minimalna ilosc smietany w zupie nikogo nie utuczy, bo te pare lyzek na caly garnek to naprawde niewiele kalorii. a naturalny tluszcz zwierzecy, w polaczeniu z duza iloscia warzyw, to rzecz bardzo zdrowa dla organizmu :)

Gość Kocyur
Taki niestety jest teraz rynek. :/ Byle taniej, więc byle co wrzucamy. :| Chociaż oczywiście są wyjątkowi. I z tego co wiem moja regionalna firma "S.M Bieluch" w pełni naturalnie produkuje swoje serki. Mają też śmietany w swojej ofercie. Nigdy ich nie używałam, bo zup nie zagęszczam, ale serki jadalam i są bardzo smaczne.

Gość hosteks
Istnieją specjalne sklepy z naturalnym jedzeniem, zerknij - https://polskikoszyk.pl/ I tutaj można kupować normalne, naturalne produkty, bazujące na porządnych składnikach. Ogromne różnice w składzie i całkowicie inna jakość.