Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewairekj

ciąża a rejestracja w urzędzie dla bezrobotnych????/

Polecane posty

witam mam takie pytanie jestem po wypowiedzeniu umowy o pracę ale w trakcie wypowiedzenia zachorowałam i teraz jestem w ciąży nadal mogę chorować do 270 dni to wiem ale czy powinnam zarejestrować się u rzędzie dla bezrotnych? bo przecież należy mi się zasiłek i czy jak się teraaz nie zarejestruję czy po porodzie nadal będę miała do niego prawo przy rejestracji

Gość takie życie.
jak jesteś w ciąży to nie możesz zarejestrować sie w urzędzie pracy. ja Chcialam i mi powiedzieli że w ciąży nie jestem osoba w pełni zdolną do pracy i mnie nie zarejestrują. dopiero teraz po porodzie mogłam.

Gość takie życie.
tego nie wiem. musisz Poprostu pójść lub zadzwonić do urzędu i sie dowiedzieć.

Gość jowitachorowita
a musisz sie przyznawac ze jestes w ciazy? ktory to miesiac?

Gość jowitachorowita
ja tez sie rejestrowalam w ciazy, z tym, ze bylo to po znajomosci wiec nie robili problemow, ale juz jak sie maly urodzil i chodzilam na podpisy to mnie wypytywali po co jestem zarejestrowana skoro nie moge pracowac.. najlepiej sie nie przyznawac

Gość ggterros
Google naprawdę nie gryzie, wystarczy wpisać takie pytanie w googla i wyskakują ci aktualne przepisy na stronie zusu :o:o:o I nie wkleję ci tego tutaj do cholery, bo to jest po prostu niedorzeczne, że dorosła kobieta, mająca dostęp do internetu woli pisać od godziny 19tej na jakimś głupkowatym forum, zamiast poświęcić pięć minut na wyszukanie tak banalnej informacji w necie :o:o:o WSZYSTKO MASZ JASNO I KLAROWNIE WYTŁUMACZONE NA STRONIE ZUSU.

Gość wydaje mi sie to dziwne
przeciez jak nalezy sie zasilek, bo rok jest przepracowany to dlaczego z powodu ciazy dziewczyna nie moze sie zajerestrowac? w czym ta ciaza przeszkadza jesli jest bezrobotna?

Gość ggterros
w czym ta ciaza przeszkadza jesli jest bezrobotna? bo rejestracja w urzędzie pracy oznacza GOTOWOŚĆ DO PODJĘCIA PRACY, a chyba logiczne, że 1. nie dostajesz tam pracy od tak, w dwa dni 2. im większa ciąża tym mniejsza zdolność do roboty, więc to chyba logiczne :o przepisy wprawdzie stanowią inaczej, ale życie życiem - zazwyczaj odmawiają rejestracji. A jak nie powie, że jest w ciąży, a potem dostanie wezwanie czy to na podpisanie się na liście czy do podjęcia roboty, to będzie miała problem z paragrafami - czyli grzywnę i zarzut wyłudzenia pieniędzy, jeśli pobierać będzie zasiłek. Więc się kurwa zastanówcie co czasem doradzacie ludziom, w UP nie jesteś petentem widmo, musisz się tam stawiać, aktualizować swoje dane, podpisywać papiery, przedłużać albo zrywać umowę - musisz się tam stawiać OSOBIŚCIE. Stuknijcie się w te puste łby :o 🖐️

Gość Ja nie miałam problemu
z zarejestrowaniem się w UP.

ggterros-ale ma prawo do zasilku, wiec to chyba zmienia postac rzeczy?

Gość ja też jestem w ciąży i jestem
zarejestrowana w up Rejestrowałam się w 6 tc ale o ciąży powiedziałam dopiero po 2 m-cach przy kolejnym terminie do podpisu-nie robili mi żadnych problemów skserowali kartę ciaży. Radzę Ci zarejestrować się bo masz tylko pół roku czasu by pobierać zasiłek potem Ci ta kasa przepadnie.Chwalić się ze jesteś w ciąży nie musisz zwłaszcza przy takiej pogodzie

Gość ja też jestem w ciąży i jestem
autorko a swoją drogą nie pytaj sie tutaj tych ćwierć-mózgów bo oni sami sobie problem stwarzają rozkładając wszystko na czynniki pierwsze i szukając dziury w całym a co dopiero obcemu !

ggterros widac glupio Ci sie teraz odezwac za te "puste lby" bo chyba nie doczytalas tego co napisala autorka, bo ma prawo do zasilku.. no coz. Idz i rejestruj sie dziewczyno,a jesli sie boisz to nic nie mow o ciazy na razie, jesli to wczesna ciaza to mozesz potem powiedziec, ze przy rejestracji jezcze nie wiedzialas. kolezanka wyzej nie miala problemu, wiec Ty sie nie boj

Gość uczylmarcinmarcina
ciągnij zwolnienie od lekarza aż do porodu i niech ZUS płaci ci zasiłek. Jak będziesz mieć ciągłość zwolnienia -poszukaj sobie przepisu co gdy zachorowalas podczas umowy a co gdy po rozwiązaniu - to do dnia porodu masz zasiłek Nie dziękuje. Na zdrowi🖐️

Gość klara_zastawkaa
jak zaszłaś w ciąże jeszcze na wypowiedzeniu to wypowiedzenie jest nie ważne, muszą cie przywrócić do pracy.