Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda ma Mamuśka2013

EPIDEMIA RÓŻYCZKI W KRAKOWIE !!! UWAGA KOBIETY W CIĄŻY !!

Polecane posty

Witam wszystkich, Jestem 1 16 tygodniu ciąży.... już od jakiegoś czasu słyszę o bardzo dużej liczbie zachorowań na różyczkę, która jak dobrze wiemy drogie Panie, jest bardzo niebezpieczna dla kobiet w ciąży !!!! ;/ Jestem załamana tym faktem, ponieważ niedawno skończyłam pierwszy trymestr(jest najgorszy w odbyciu różyczki)... obecnie studiuję i na uczelnie dojeżdżać muszę w tych obskurnych tramwajach z zasmarkanymi i zakażonymi ludźmi.... ;/ Dodam iż nigdy nie miałam różyczki, byłam szczepiona i przeciwciała na różyczkę u mnie wykryto. Dodatkowo dzisiaj dowiedziałam się, że mój brat zachorował na różyczkę, a my obecnie mieszkamy u moich rodziców, więc z moim bratek widzę się codziennie... mamy pokoje obok. Nie mam pojęcia co mam robić i jestem bardzo zdenerwowana...

Gość niuniulkaiii
wyprowadź się do ojca dziecka

no zapewne bym tak zrobiła, gdyby nie fakt że mieszka zemną w moim domu rodzinnym...... ;/ Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić się do szpitala na badania.... nie wiem co mam robić ;/

Gość izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
byłas szczepiona wiec przestan siac panike

mój brat też był szczepiony a różyczkę ma..... także....

Gość Mama dwójki.
A jaki rok urodzenia brata ze był już szczepiony? Bo z tego co pamiętam to chłopców objęto szczepieniem dopiero od rocznika 92,

widocznie min. Ciebie skoro odpisujesz idiotko

brat ma 18 lat ;/ i był szczepiony na 100%, bo ma to wpisane nawet w karcie szczepień ....

Gość gghghnh
to szczepiony i zachorowal?

dokładnie tak .... ;/ także boje się o siebie ;/

Gość Mama dwójki.
Nie martw się na zapas. Masz przeciwciała wiec ryzyko jest znikome.

Gość kgtyh
to idz do lekarza, zapytaj, zawsze możesz się do szczepić. Jejku ludzie jak wy zakładacie te rodziny, ty nawet szkoły nie skończyłaś, mieszkasz z chłopakiem w jednym pokoju w mieszkaniu mamusi i jeszcze brat?????

hmm... no mieszkamy teraz z rodzicami na okres ciąży i pierwszego roku dziecka. Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie. Moi rodzice mają 150m2 domu + ogród, a nie mieszkanie, także przestrzeń jest bardzo duża, zresztą nie muszę się chyba nikomu tłumaczyć, bez jaj nie tego dotyczy ten post

aha i jestem na ostatnim roku studiów jeżeli Cię to obchodzi, także za 2 miesiące skończę... ale wy żałośni jesteście

Gość bambaryla147
No coz, niech wiecej mamusiek nie szczepi, to bedzie coraz mniej dzieci...

Gość szczepienie nie daje
gwarancji ze sie nie zachoruje, chroni tylko przed powikłaniami i powoduje lżejszy przebieg choroby. Niestety dla kobiety w ciazy takie szczepienie niewiele daje. Autorko bardzo mi przykro bo jesteś w nieciekawej sytuacji. Najlepiej jak najszybciej skonsultuj się z lekarzem i zapytaj co mozesz zrobic.

Gość jestescie zalosni
Boze co za durni ludzie tu piszą,nie macie nic madrego do powiedzenia to Sie nie wypowiadajcie ,zryte mózgi . Autorka pisze,ostrzega a jakis cymbal pier*oli farmazony. Zal mi was takich idiotów.

Gość jestescie zalosni
Kgthy a ciebie powinno gowno obchodzić z kim i gdzie dziewczyna mieszka . Zajmij się sobą, pewnie zazdroscisz i wypisujesz bzdury. Rozbiegnij się i z całej siły walnij pustym lbem w ścianę może zmadrzejesz.

Gość tez tak czasem mam
kilka zachorowan to epidemia?nie rozsmieszaj mnie!a grypa .ktora co roku zapełnia przychodnie?>tj epidemia?zaszczep sie kobieto