Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeweline

AZS a skaza

Polecane posty

Gość eeeeeeweline

Czy AZS to to samo co skaza białkowa?

Gość deretinka
skaa, egzema, azs, świeżbiączka to to sama chroba tylko rózne określenia- córka moja ma:(

Gość eeeeeeweline
Mojej od kilku dni wyszly na plecach(samej górze)takie suche liszajki ale oprócz tego nie ma zadnych innych objawów.a wizyte mamy dopiero we wt:(

Gość aneczkal....
skaza bialkowa i azs to dwie różne rzeczy. Często idą w parze, ale to nie to samo.

Gość deretinka
nie zgadzam się -albo wszystko zalezy od lekarza jak to nazywa

Gość aneczkal....
Hmm, no wg mojej wiedzy jest tak jak napisałam. Moja córka miała i skaze i azs. Od dawna juz azs na szczescie nas opuściło, skaza niestety została. Może juz co prawda jeść przetwory mleczne, ale samego, czystego mleka - nie. Czyli dalej ma nietolerancje białka mleka, ale nie manifestuje się ona poprzez zmiany skórne tylko katar i kaszel. Więc to chyba nie to samo? :)

moja tez je przetwory ale mleka nie. a lekarz mówi ze to azs. ma sucha skórę i wysypke jak zje cos uczulającego

Gość eeeeeeweline
własnie moja je przetwory mleczne ma 15 mcy i te jakby liszajki nie sa zalezne od tego,wczesniej nic nie miala.kupilam jej mydełko oliatum poki co.ostatnio jej zrobiłam przerwe od nabiału i nic sie nie zmieniło.co dziwne ma tylko od góry do polowy pleców.zgiecia łokciowe i kolanowe ładne,buźka ładna,kupka tez