Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kichanie kicha

dziecko wyplulo ibum a goraczka nadal jest

Polecane posty

Gość kichanie kicha

dziewczyny czy wam tez sie tak zdarzylo. Pytam bo nie wiem co mam robic. Corka goraczkuje 2 dzien podalam dzis jej ibum obnizajacy goraczke bo znow ja miala a ona ja wyplula.. Nie wiem ile tego wyplula ale na pewno z polowe. Czy za jakas godzine moge podac paracetamol w czopku?

Gość no i???
ile ma temp i w jakim wieku dziecko?

Gość yyhvjhvhjj
jeśli ma mocna goraczkę to podaj jej czopek! ile mala ma?

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
,...

Gość violka fasolka
ja za godzine bedzie miala nadal goraczke to mozez jej podac czopek z paracetamolem.A ile ma tej goraczki?

Gość taki lajf
Paracetamol mozna podawać na zmiane z ibuprofenem, więc możesz podać czopek.

..

Gość kichanie kicha
corka ma 2 latka. Niestety boli ja gardlo do tego i nie jest w stanie nic przelknac :((( Myslalam natomiast ze skoro pije wode to i przyjmie ten lek:( Ma temp 38 po tym ibum zeszlo jej do 37,6 ( nie wszystko przyjela). Teraz sie obudzila po kapieli chlodzacej. Mam juz czopki z nurofenem - lekarka mi kazala podawac malej ibum lub nurofen bo dziala przeciwzapalnie i przeciwbolowo rowniez. Od przyjecia tej dawki niepelnej minelo okolo 3 godzinki czy moge do godziny podac jej ten czopek z nurofenem czy lepiej bym podala ten paracetamol?

Gość kichanie kicha
goraczkuje do 38,7

Gość Paraceyamol podaj
Bo nurofen i ibum to to samo, miedzy dawkaki ibuprofemu musi byc 6 godz, bo przedawkujesz. Jeżeli ma 38,6 daj paracetamol. Jeżeli ma 37,6 zaczekać.

podawaj na zmianę ibum i paracetamol ( panadol )

Gość dona 9898
nie dawajcie tego syfu!!! Proszę zrób tz octowe skarpetki 0,5szklanki letniej wody 0,5szklanki octu zamocz bawełniane skarpetki załóż na stopy dziecka i po 0,5 godz zapomnisz o temperaturze.Sprwdzone nie raz moje dziecko ma 15 lat i nigdy nie brała żadnych legów przeciw gorączce!!!

Gość moja córka82
teraz paracetamol podaj

Gość moja córka82
a kiedy byłas z córka u lekarza?

Gość dona 9898
Najnormalniejszy spożywczy np 6% ;)

Gość ,,,,,,,,,
...

Co to znaczy wypluła? Matka daje tabletkę, to dziecko ma to posłusznie zeżreć. Ibum ma to do siebie, że nie ma smaku i jest śmiesznie łatwy w przełknięciu, więc masz zwyczajnie jakieś dziecko upośledzone.

nie ma że wypluło podaj jeszcze raz albo nie męcz się i rzeczywiście dawaj czopka

Gość kichanie kicha
ooo tego nie probowalam - sprobuje moze pomoze? Naprawde nie slyszalam. U lekarza nie bylam nie chcieli mnie zapisac dopiero na poniedzialek przez tel sie konsultowalam i lekarka powiedziala mi co mam podawac czyli wlasnie ten lek z ibuprofenem 3 razy dziennie + hasco sept na gardlo + lipomal+ witc . Ale ten lipomal kompletnie nie pomaga. Zadnych herbatek z cytryna i miodem niestety nie ruszy pije tylko letnia wode rozcieczona z sokiem z malin:( Jesli do jutra nie bedzie poprawy wezwe lekarza z rana prywatnie. Ja rowniez jestem chora i mam to samo corka sie ode mnie zarazila. Naprzemiennie sprobuje z tym nurofenem i paracetamolem. Teraz jej podam paracetamol w sumie dobrze dzialal

Gość kichanie kicha
gdybym na nia nie nakrzyczala wyplulaby calosc :/ wiec chociaz polowe przyjela.. Wiem o czym piszecie bo mnie tez to mega wyprowadzilo z rownowagi czopki to sa dla niemowlat ale co poradzic? Uposledzona natomiast na pewno nie jest wiec prosze mi nie rzucac takimi tekstami.

Gość jesli ma zapalenie gardla
to dawaj jej czopek jest bezpieczniejszy no i nie musi lykac a po tych syropach drapie w gardle

Gość moja córka82
obserwuj córkę bo u mnie tez było niby zapalenie gardła a dzień później w nocy jechałam z dzieckiem na pogotowie i wyszło ze miała angine .

Gość ło matkooooooo
Pancerna Kołdora - czy ty masz nerwice ??