Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ELLAE

filmiki o zyciu w USA na emigracji

Polecane posty

Gość mika 2323
czwartek jest pindo ?

Gość footfeet again
Przekopiuję moje pytanie z innego tematu, gdyż jestem ciekawa tej kwestii : Ella Mogę mieć do Ciebie pytanie? chodzi o podejście Amerykanów do ludzi których wybierają na cokolwiek np. w Polsce jak wybierają kogoś do pracy to ma podlizywać się i chwalić, jak do np. top model to dziewczyna ma mieć ekscentryczny charakter albo przeszłość a jak jest w stanach? na co się patrzy? na to czy ktoś sprawia ogólnie dobre wrażenie czy też musi sie wychwalać na rozmowach kwalifikacyjnych i błagać o pracę czy może być sobą?

przede wszystkim to zalezy o jaka parce chodzi usa to taki j=kraj ze PO PROSTU NIE MA JEDNEJ ODPOWIEDZI BO JEST TO KRAJ TAK KOLOROWY O WIELU MOZLIWOSCIACH - POLSKA TO KRAJ O JEDNEJ LUB DWOCH MOZLIWOSCIACH) ogolne dobre wrazenie przede wszystkim zawsze na wszytskie prace ale z kolei jak za dobrze wygladasz a szefem jest babka zazdrosna lub praca marna w kafe to i tak cie nie przyjmal szukanie pracy w usa polega na tym ze najpierw trzeba poznac siebie a na rozmowie kwalifikacyjnej wyczuc co zadziala wyczuwanie co zadziala nie jest powszechne u polakow ktorzy boja sie samodzielnego myslenia i dlatego szukaja przepisow i wskazowek pzrepisy i wskazowki na huja ci pomoga w takim kraju jak usa

innymi slowy zeby se poradzic w usa trzeba najpierw zapomniec to co nauczylo sie w pl

i jescze innymi slowy - kazdy ma szanse na super zuycie pod warunkiem ze sie mysli samodzielnie mozesz na rozmowe kwalifikacyjna isc w brudnych spodniach w usa i tez dostac doskonala prace jak wiesz jak wybrnac i wyczujesz co powiedziec polska to tak ograniczony kraj ze mi sie nawet nie chce na ten temat tam trzeba i 'tak sie robi' to na porzadku dziennym wiec twoje pytanie nie ma po propstu jednej odpowiedzi to poytanie na polske nie usa

Gość footfeet again
to znaczy chodzi mi o podejscie amerykanow o mentalnosc,taka ludzka strone - bo kiedys gdzies czytalam,ze lubia spontan, szczerosc, ja zawsze bylam mega szczera i przez to klopot z praca w Polsce - bo jak babka mowi o pracy za 5zl brutto to naturalnie skrzywila mi sie geba :D inni potrafia udawac ze to super, ze wezma prace nawet z 1zl miesiecznie :D mialam w Polsce rozmowe z Amerykaninem,zastanawiam sie co mogl o mnie pomyslec - ze jestem zdziwaczala czy sympatyczna (bo plote glupoty, ale sie przy tym usmiecham lubie sie usmiechac :) )

Gość mkiuytgfrdc
porażka ten vlog

Gość dsadsasaas
czy polki w USa zarabiają jak monika levinsky ? pod stołem ?

Gość footfeet again
dobrze wiesz jak w Polsce nie lubi sie innosci (nie mam na mysli innosci seksualnej itp.) tylko nie lubi sie jak ktos inaczej sie zachowuje, np. Ty jestes wesola w filmikach to mowia, chora psychicznie, zastanawiam sie czy jesli ja jestem tez dziwna, z dala od schematu to jest to plus czy minus, czy o mnie mogli by mowic "inna fajna oryginalna" czy raczej "nie pasuje bo nie jest jak wszyscy- wariatka"

Amerykanie mowia ze lubia szczerosc ale nie nalezy tego brac doslownie. I tutaj jeszcze dodam jeszcze raz - nie ma czegos takiego jak jeden ten sam rodzaj amerykanina jakbym miala wziac narod polski to jest to narod ogranoczony i zmiesci sie do dwoch pudelek amerykjanie potzrebuha wielu pudelek tysiaca pudelek bo w tym kraju wolno miec odmienne poglady i wolno byc innym wiec wszyscy sa inni...ale ta szczerosc amerykanska to po prostu otwartosc na swiat i pozytyw a nie to ze powiedza co maja w majtkach a jak ty powiesz co masz w majtkach to pomysla ze jestes glupia i cie nie zatrudnia...czyli badz mila usmiechnieta i otwarta ale zanim odpowesz na pytanie zastanow sie i nigdy nie gadaj do konca w ogole naucz sie samodzielnego myslenia rzecz obca w postkomunistycznej polsce

jeszcze raz footfeet bo nie rozumiesz tego bedac z zacofanego pl : kazdy poedjdzie do ciebie inaczej w usa nie tak jak w polsce gdzie durne owce robia jak przystalo - ale jak jestes oryginalna to bedziesz wystawac na rozmowie kwalifikacyjnej a to w usa dobra rzecz

bycie oryginalnym w pl - zle bycie oryginalnym w usa - dobrze

Gość footfeet again
heheh dzieki :D rozbawil mnie przyklad z majtki :D boje sie,ze sie wyglupilam, bo mam bzika na punkcie zwierzat (a nauka o ktora sie staralam to nie ta dzialka) wiec tak nie w piec ni w oko, a Ty widzialam masz psa? czy to pies wspollokatora? p.s filmiki Twoje juz chyba widzialam wszystkie a co myslisz o dr House?

Gość jasieczka
niestety ona jest chora :-o

tak mowiliby fajna oryginalna w usa na ogol jest niskie mniemanie o polakach jezeli sie ich w ogole zauwazy bo wygladaja czesto jak mrowki w mundurkach i nieciekawymi wypowiedziami gadaja ale czego mozna sie spodziewac ? wychowanu na komunie - na szczscie wiekszosc w usa nie wie nic o polsce i nawet nie wie ze istnieje

Gość ty debilna mitomanko
U nas w Polsce coraz gorzej mówi się o amerykanach i mało kto chce tam wyjechać ,nie ma po co.

niestety wiekszosc w pl ma zakute lby komunizm przeciez trwal 40 lat nie da sie tego od tak zmienic tym co teraz tam sa a mysla samodzielnie i sa orygonalni radze wyjecchac

Gość erwewerw2313
POLSKA TO KRAJ O JEDNEJ LUB DWOCH MOZLIWOSCIACH) no coś w tym jest, mozna dorabiac analnie lub oralnie, bo normalnej pracy bez znajomosci to niet... :p

Gość gerardddddde
Nie wiedzą że Polska istnieje ??????????No bo przecież amerykanie to nieuki ,aleee dla ciebie to luz ;)się nazywa .Dlaczego tam jest tylu analfabetów ?Bo co im tam żyją na luziee ,jak ty.

Gość MartynaMMM
Spierdalaj z tad tepa szmaciuro nikt cie tu nie chce nie zrozumialas jeszcze tego.Ryj masz jak stara kurwa.

Gość Dajcie se spokój to podszyw
to nie prawdziwa ella

Gość footfeet again
Jezu czemu chora :D przeciez nie chodzi z karabinem nie zabija ani nie gwalci ludzi... jestem z pl ale nie zamierzam tu umierac, nie pasuja mi ludzie mentalnie, boje sie Polakow, jak rozmawiam z ludzmi za granica to nigdy nie drzy mi glos,nie wiem czemu tak mam

tak i dodatkowo jeszcze kobietom zle tam jak w latach 50 -tych dom i sulsugowanie jakiemus durnemu niedoledze to norma - wiele poslkich kobiet jest wpsanialych ale nie maja za duzo szans w takim kraju jak pl

Gość MartynaMMM
Wlasnie analfabeci idiotko jak ty,nawet musza miec narysowane jak wejsc do autobusu bo za tepi sa tepa kretynko po szkole podstawowej

Gość te epatowanie cyckami
i głupie miny po co ?w ameryce się nie poznali na tobie ?nie zawracaj nam głowy ,te filmiki są już naprawdę denne:(

w USA jak sie idzie na rozmowe kwalifikacyjna 50% szefow to kobiety w polsce pewnie zawzse facet zapirdala w tanim garniturku czyba ze to prace domowe lub kuchenne

Gość greenpaceeee
TO PODSZYW !!

"boje sie Polakow, jak rozmawiam z ludzmi za granica to nigdy nie drzy mi glos,nie wiem czemu tak mam" to niesamowita intuicja reakcja do polskiej energii ktopra zabija - ja bym na twoim miejscu postarala sie wyjechac - z taka intuicja poradzisz sobie tylko zawsze tego sluchaj