Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ELLAE

filmiki o zyciu w USA na emigracji

Polecane posty

Gość w Polsce wszystko wokol kasy
Ela ma racje, Polska to dno, a to jak mowi o Polsce to jest po prostu żal, bo Polska to piekny kraj ale rzadzony wiadomo jak i Polacy tez sa glupi, wyjechalam z Polski i smutno mi z tego powodu, ale nie wroce,bo nie mam po co, i nie NIE PRACUJE NA ZMYWAKU. mam prace jaka chcialam a jakiej w Polsce bym nigdy nie dostala. Na rozmaowach zawsze wybierali smutasow, dlatego nie warto sie usmiechac jak sie usmiechasz to pracodawca mysli ze jestes szczesliwy i nie potrzebujesz pracy a smutas to desperat i dla kasy zrobi wszystko, idealny pracowinik w Polsce, mam zal do Polski. nie mowiac o sluzbie zdrowia i o edukacji gdzie na to ida pieniadze z podatkow a prywatna sluzba zdrowia i edukacja, gdzie szkoly prywatne to kosmos, mila atomosfera, czysto, przyjazna kadra, w panstwowkach siedza psychole by gnebic dzieci i mlodziez...

jestem prawdziwa ella - wpisalam ten nick pod moim ostatnim filmikiem zeby bylo jasno kto pisze

a wam brak wiary bo jestescie sami zaklamani nawet nie wiezrycie w prawde w nic

Gość ełkom23
A skąd Amerykanie mają wiedzieć gdzie jest Polska skoro nigdy atlasu geograficznego nie widzieli. A jeżeli ktoś chce być sobą to będzie sobą w dowolnym miejscu na świecie czy to w Polsce czy to w USA

"dlatego nie warto sie usmiechac jak sie usmiechasz to pracodawca mysli ze jestes szczesliwy i nie potrzebujesz pracy" ha aha ha no widze w jakim kierunku sie ten kraj kieruje to zenada

Gość aghjklsdfghjklsdfghj
podszyw to widać,ale co do prawdziwej Elli żaden z niej oryginał,myślę że trochę zgłupiała w tym usa .

a po co komu atlas by wiedziec ? wiekszosc ludzi slyszy o kraju w mediach a polska sie niczym nie wyroznia

Gość kobieta z pl
kobieta jest wszędzie tak samo szanowana,tzn. na ile siebie szanuje ty przedstawiasz siebie z tym głosikiem i cycami na wierzchu jak narybek dla pedofilów albo manga psycholi,ja ci powiem wprost,gdybyś odnalazła choć cząstkę siebie w tej cudownej Ameryce to tych hamburgerów byś tu nie sprzedawała:P jesteś młodą zagubioną kobietą i zdobądź się na chwilę szczerości wobec siebie bo się zatracisz

dzieki kobieta z pl ale cycki to ma kazda kobieta ale pewnie nie wiesz bo tak sie wstydzisz kobiecosci ze kaftan wpirdalasz

napiszcie mi jeszcze cos na temat polski czy naserio nie mozna sie usmiechac w pl?

Gość footfeet again
no tak wlasnie mysle, jak ogladam Twoje filmiki to widze troche siebie, to co opowiadasz to klasyk, moi rodzice tez mowia studia studia...ja ledwo tu w Polsce zyje, brzydka pogoda, lato tylko 2 miesiace,zero motywacji do zycia i ludzie...raz powiedzialam pani w bibliotece wesolych swiat to na mnie krzywo spojrzala! we wczesnej mlodosci ogladalam mnostwo telenowel i marzylo mi sie takie zycie, hacjenda, konie, intrygi, romanse :D w Polsce jak gdzies idziesz to pukasz i zawsze mowia "prosze czekac' a dzsaj poszlam na rozmowe to bylo milo i nie kazali czekac, w Polsce wystarczy glosno szczekac by byc psem nawet jesli urodzilo sie kanarkiem :/

Gość footfeet again
no lepiej sie nie usmiechac! chyba ze na imprezie, tam wszyscy sa pijani i wybaczaja usmiech, w Polsce ludzie smieja sie tylko na glupich kabaretach, albo jak sie upija/nacpaja... ewentualnie smieja z cudzego nieszczescia co do atlasu - to czy Wy wszyscy wiecie gdzie leży jaki stan w Ameryce? albo kraje w Afryce? wątpię. Stany to stany, Europa to Europa, ja np. wiem tylko w afryce gdzie leży Egipt, RPA, Maroko... po co taka wiedza, jak ktos jedzie do danego kraju to wtedy moze sie zapoznac z atlasem, na co teoria? teoria sieje uprzedzenie... przed zadna zagraniczna wycieczka nie czytalam opinii Polakow o hotelach - bylam zawsze zadowolona, a jak wracalam patrze opinie - same niezadowoloenie i skargi i zie zastanawiam, czy ja bylam w tym samym hotelu co oni?

Gość kobieta z pl
:D niewypał:P to co robisz nie jest w żadnym przypadku czymś wyjątkowym i nie zachęcaj młodych kobiet to takiej prostytucji bo w kraju mają jednak lepiej :D nie masz nic w sobie co może przeciętnego polaka zachwycić,pokazujesz Amerykę w papierowych pudełkach , w tych samych butach od lat :D ciuchy te same,fryz podobnie,jesteś nijaka,wróć do kraju,odszukaj swoich korzeni - może się odnajdziesz,czego ci życzę amerykański chodniku :D

Gość ełkom23
Jezeli twierdzisz ze ludzie w Polsce są smutni to obejrzyj sobie na YT filmiki z Piotrem Żyłą. Pewnie nie wiesz kto to jest więc jest to jeden z najlepszych polskich skoczkow narciarskich.

jak masz taka szanse by zaoszcdzic odrobine i wyjechac na p[rzyklad do UK to zmykaj - na pewno nie idz zaraz na polskie studia - jak po dwoch latach z daleka od komunistow zdecydujesz sie cos studiowac to to bedzie ale uciekaj jak nie jestes szczescliwa - studia i tak co nie zapewnia przyszlkosci jak masz watplilwosci zawsze patrz co osiagnela osoba co rade ci daje i jak ta ososba zyje na przyklad twoi rodzice itp

Gość kobieta z pl
z czego można się cieszyć pytasz? no widzisz ,chodzisz śladami gwiazdek ,gdzie byli i kasę robili i ciągle nie wiesz z czego można się cieszyć,może zacznij żyć swoim życiem a nie życiem Myszki Miki to zrozumiesz

kobieta z pl ty to albo chodzilas w komunizmie do szkoly albo twoi w komunie wyrosli rodzice maja ogromny wplyw na ten zacofany stosunek do pieknych kobiet

Gość kobieta z pl
jesteś młoda dziewczyną to kobiety ci daleko a odnośnie urody nie dyskutuję :) nie masz w sobie duszy ,jesteś płaską nalepką nic więcej ale masz czas,możesz to zmienić ,zrozumieć ,że te gwiazdy wmontowane w chodnik to tylko lep dla turystów i nieumiałów ,twórz swoją historię ,po co kroczysz śladami kogoś tam ,zaistniej sobą :)

Gość ełkom23
Co ty tak caly czas o tej komunie piszesz? Teraz sa inne czasy... Komuny nie ma !!! Rozumiesz czy inaczej trzeba ci tlumaczyc ?

Gość mmmm1234
Ellka dla mnie jesteś trochę ograniczona. Wyczuwam że ty nienawidzisz swojej matki a to ona dała ci życie a nie żadna aktorka

Gość footfeet again
nie ma komuny, a jednak jest ale mentalnie i mowie to ja, a siedze tu i wiem co widze. Wszyscy ubieraja sie tak samo, czesza tak samo, jak modny fryz z wygolona polowa glowy to wszystkie laski leca i prosza o taki fryz. Zeby wygladac jak Rihana. Ja na przyklad lubie nosic to w czym jest mi cieplo w zimie a w lecie zwiewne materialy, zawsze stawiam komfort na pierwszym miejscu i wiecie co? kolezanki sie czepiaja,ze jestem niechlujna! bo nie nosze sweterkow jak one tylko wygodne bluzy! przez pol zycia rodzina kazala mi sciac wlosy, bo wg nich pwinnam miec krotkie, niewazne w Polsce jest to co Ty lubisz, jak sie dobrze czujesz tylko masz pasowac do wytycznych innych ludzi! a ja do cholery lubie byc soba, lubie dresy i nic mnie obchodzi, ze jakis nudny brzydki fioot woli dziunie na szpilkach i w stringach pod szyje, bo w Polsce laski robią wszystko po to by sie podobac facetom i zeby kolezanki zazdroscily, a nie mysla o sobie... chodze w plaskich butach i nikt mnie nie przekona ze stopa kobiety jest stworzona do szpilek :)

Gość kobieta z pl
młoda jest naiwna i trzeba jej to otwarcie powiedzieć,wywodzi się z jakiejś komunistycznej patologi i myśli ,że cały nasz kraj to tacy ludzie jak ją wychowali :O:D ale w sumie ona jest takim pustakiem ,że żal,jechać do Ameryki i czuć się walnym buhahahahaha kraj wyznaniowy,bez własnej historii ,kultury,zdobyty przed kurwy i wóde :D gratulacje Ella dla twoich starych :D takiego jak ty popaprańca to nie każdy w domu ma:P

Gość kobieta z pl
uciekanie w świat fikcji /filmu/może mieć swoje podłoże w traumie dziecięcej, dzieci wykorzystane seksualnie przez najbliższych tak mają/pisałam pracę dyplomową na ten temat/

Gość footfeet again
i zgadzam sie z Ella co do kobiet, kazda w Polsce szuka tylko faceta, nawet gruby lysol bedzie dla desperatki ksieciem z bajki, ja mam dwadziescia pare lat i jestem wolna (nie mylic z samotna), dlatego tez chce wyjechac, tu bede wytykana, juz czuje presje, moje kolezanki majac 19-21 lat zaczynaly panikowac jak nie maja faceta, chwala sie pierscinkami zareczynowymi, ciazami, a poza Polska? bylam w szoku jak w seksie w wielkim miescie kobiety majace po 40 lat byly tak szczesliwe i wolne (zwlaszcza Samanta) wiem to tylko film, ale jednak na zachodzie chyba mozna byc wolnym, w Polsce jestes stara panna i już, towar niepełnowartosciowy jak nie masz faceta.

Gość kobieta z pl
footfeet again masz zacofane środowisko

Gość kobieta z pl
no Ela gadaj ,kto ci krzywdę w kraju zrobił ,penis czy system?

Gość footfeet again
tak zacofane po czym wnioskujesz? studiuje na jednej z lepszych uczelni, ludzie sa glownie z miasta i innych duzych miast, ale panny wszystkie, chociaz piekne to majac pieniadze nie kupia sobie czegos oryginalnego tylko to co jest w sklepie, jest pare osob o wlasnym stylu, najbardziej mi sie podoba styl lat 90!jedna dziewczyna tak chodzi ubrana, luzne spodnie, ale nie "harlemki" czy "cygaretki" podoba mi sie, ja tez czasem znajduje cos bardzo starego i to nosze narazajac sie na wzrok kolezanek ktore sa gotowe dac mi zapomoge :O