Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alaruna

Do wiosny szczupła, czyli zdrowe odchudzanie.

Polecane posty

Gość glodomora24
Jeśli chodzi o wychodzenie z diety to planuję tak z tydzień powoli zwiększać limity kaloryczne i najpierw dorzucić warzywa, jak dojdę do 1000kcal przechodzę na waszą dietę. Poza tym chciałabym raz w tygodniu zrobić jednodniową głodówkę, pierwszą w sobotę. No i na waszej diecie jeden dzień zamierzam nie trzymać się zasad tylko limitu kalori. A co do brzuszka to ja nie widze różnicy, bo ogólnie nie mam problemy z brzuchem, tylko z tylkiem i udami. Nawet w ciązy nie miałam brzucha do 7 miesiąca tylko dupsko mi rosło:) W ogole to dzisiaj zamierzam się zmierzyć bo czasami utrata centymetrów bardziej obrazuje utratę wagi niz kilogramy, zwłaszcza gdy się ćwiczy.

Zazdroszczę. Ja myślałam, żeby po diecie owocowo-warzywnej np. wychodzić 3 dni na wywarze z warzyw i zmiksowanych warzywach, a potem dodawać po 1 posiłku, ale urozmaiconym. I po kolejnych 3 dniach dodawania posiłków jeść jak teraz, ale na kolacje owoc bądź np. surówka z warzyw. Zobaczymy, będziemy na bieżąco.

Gość glodomora24
Ja wolałabym miec brzuch i szczupłe nogi, więcej mozliwosci zatuszowania, a tak masakra, cały czas w spodnicach chodzę:( Tak chyba zrobie jak mówisz z tym wychodzeniem.

Odsłoniłam brzuch do lustra z ciekawości i super! Jest troszeczkę spłaszczony, pewnie też ćwiczenia dały swoje, bo mięśnie czuję doskonale. Dało mi to takiego powera, w końcu nic tak nie daje jak lekki efekt, damy radę :)

Gość glodomora24
Oby tak dalej:) Ja nie widzę póki co efektów poza tym spadkiem na wadze, ale to pewnie woda. A ty Alaruna kiedy się zważysz po całych 10 dniach?

Ja się nie ważę, nawet wagi nie mam aktualnie w domu, chyba, że zepsutą. Dla mnie ważne są efekty wizualne. Jedynie co to dla porównania porównam zdjęcia robione przed dietą i zdjęcia po diecie :)

Moje dzisiejsze menu :) Śniadanie: 3 kromki graham-grzanki + jajecznica z 2 jajek +herbata z cytryną Obiad: 200 g miruny+100 g szparagi (gotowane na parze) Kolacja: pomarańcza 300 g+250 ml mleka 0,5%+płatki kukurydziane 50 g SUMA: 969 kcal. Ryba na obiad już mi się przejada, ale akurat miałam jej zapasy w zamrażalce, dobrze, że się skończyła :) Ale wolałam wszystko zużyć z lodówy niż, żeby potem się zmarnowało.

hej dziewczyny. nie odzywalam sie bo wczoraj caly dzien spedzilam na dworze z malym i trzymalam sie diety do wieczora bo mialam wczoraj ur i baaardzo zabalowalam a dzisiaj nie moge sie pozbierac ale staram sie trzymac dietki zobacymy jak mi to wyjdzie. widze ze wy sie trzymacie oby tak dalej :)

Madzia, Twoje urodziny? Czemu nic nie wspominałaś. Jeśli tak to wszystkiego najlepszego :) Oj Ty, niegrzeczna.. Wiesz, że takich pokus będzie mnóstwo? Tysiąc okazji i tysiąc wymówek. Niestety.. Trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieję, że niebawem się nam pochwalisz z efektów :)

a dziekuje bardzo:) nic nie pisalam bo myslalam ze to tak cicho przejdzie i moja dietka w tym pomoze ale sie pomylilam :) juz teraz bede sie jej pilnie trzymac. ale kalori mimo wszystko durzo wczoraj spalilam wsadzilam malego w wozek i zrobilam 4 km spaceru. od dzisiaj zero alkoholu slodyczy soli itd i musze popracowac nad soba tzn nad silna wola bo pokus to naprawde jest duzo i tak sie je glupio tlumaczy- koniec z tym. ciesze sie ze CHOCIAZ WAM SIE UDAJE :)

Gość glodomora24
Oj nie jest tak prosto. Ja dzisiaj miałam mega ochotę zjeśc obiad który przygotowałam dla rodzinki, ale wskoczyłam na orbitrek i cwiczyłam 30 minut dopóki mi nie przeszło.

Dokładnie, nie jest prosto. Te zapachy z kuchni. Mmm.. Czasem są takie napady i niesamowite smaki na coś niedozwolonego. Ale dla mnie przede wszystkim-żeby się zmieścić w 1000 kaloriach i jest zdrowe rzeczy. Wiadomo, że np. płaskiej łyżeczki masła do jajecznicy nie odmówię, bo przecież trzeba coś jeść. Ale np. cukry, biały chleb, ziemniaki, oleje, słodycze, smażone, makarony WON :) Więc praktycznie to zdrowa dietka. Mówisz, że spacerowałaś dziś.. Kurdę, a u mnie taka brzydka pogoda, rano sypał śnieg i od razu humor gorszy. Eh, gdzie jesteś wiosno?

Gość glodomora24
Wiosna czeka az schudniemy:P

wczoraj byl spacerek bo dzisiaj u mnie tez wialo i sypalo. no tez tak mysle ze wiosna na nas czeka wiec dziewczyny sprezamy sie :) boshe i jeszcze dostalam @ i czuje sie jak balon...

Ja w sumie zuważyłam bardziej płaski brzuch, ale jak znowu patrzyłam to pomyślałam, że bez zmian kurka wodna. Ale nie będę się tak wpatrywać, potem cyknę sobie fotkę i porównam ze zdjęciami przed i po :) Właśnie skończyłam gotować bulion warzywny, który będę wcinać ze zmiksowanymi warzywami przez 2 dni, przynajmniej z głowy wymyślanie co na obiad :).

Gość glodomora24
Ja tak jak pisalam wcześniej schudłam troszke ponad pół kilo. Dzisiejsze podsumowanie to 3 małe jabłka i 1 duże. czyli więcej niż wczoraj, ale też więcej ćwiczyłam: przysiady i brzuszki zaliczone, 2 dzień a6w i w sumie godzina na orbitreku

Świetnie Głodmora24. Ale mnie głód chycił. Ale to przez tą kolację, bo była skąpa. Bo zmiksowałam pomarańczę, mleko i płatki i wypiłam jako koktajl..Marzy mi się taki Big Mac z McDonalda..Albo kebab z ulubionej restauracji. Dziewczyny, będziecie sobie pozwalać na małe grzeszki? Załóżmy, że np. założyłyście sobie, że będziecie dziennie zjadać 1000 kalorii. To np. jak się zachce kebaba, który ma ok. 900 i np. na śniadanie jogurt albo pomarańczę, to tak można? :D Ale kombinuję :D

Gość glodomora24
Ja myślę że można ale po jakimś czasie np po tygodniu zdrowego jedzenia, żeby dac organizmowi szansę na przyzwyczajenie się do zmiany nawyków.

Wiadomo. Oczywiście jeśli np. chodzi o domowe kebaby, bo mają mniej kalorii. Ale raz na jakiś czas. W sumie to nic w tym niezdrowego nie jest oprócz ciasta tortillowego albo bułki kebabowej :D

Gość glodomora24
Mi mąż dzisiaj kupił rafaello, wredota wiedział ze się odchudzam. Ale daje radę nie skusilam się

A mi się marzy pizza, to mój ulubiony grzech :) ile ma kawałek pizzy kalorii? kiedyś czytałam że 600 około, to prawda? Co za masakra :)

Głodomora24 zachowaj jak przejdziesz na naszą dietkę :) Na pewno się przyda. Kawałek pizzy z pizzy o średnicy 40 cm ze składnikami sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki ma 365 kcal :D

Dzień dobry, jak leci? 4 dzień czas zacząć. Wczoraj była chwila załamania, ale dałam radę i nic nie zjadłam po 18 :)

Gość glodomora24
Cześć, ja wczoraj chyba za dużo poćwiczyłam na orbitreku i dzisiaj zakwasy niesamowite, więc zamiast ćwiczyc dziś a jutro mieć dzień odpoczynku ja zamierzam dziś odpocząc a jutro ćwiczyć:) A poza tym wszystko ok:) Zauważyłam, że mam bardzo gładką skórę:) I mam do was pytanie jak wy dbacie o skórę podczas odchudzania? Może pożyczę jakis ciekawy pomysł.

Oj, też mam zakwasy :D Ale to super, bo to znaczy, że mięśnie pracują :) Co do skóry, to ja np. robię peeling cukrowy na twarz, dłonie i stopy. Daję pół szklanki białego cukru i zalewam troszkę przegotowaną wodą, żeby nie było za wodniste. Co do ciała to po każdym kąpaniu wcieram krem modelujący do biustu i na całe ciało balsam. Nic nadzywczajnego, ujędrniam skórę.

Gość glodomora24
A ma któras doswiadczenia z rolleticiem? Bo ponoć wspomaga odchudzanie i modeluję sylwetkę i zastanawiam się nad kupnem karnetu...

Dzisiejszy bilans: Śniadanie: 4 kromki grahamki z serkiem białym bieluch, na każdą kanapkę jeden plasterek ogórka, kiełki rzodkiewki i pomidorka. Trochę szczypiorku +gorzka herbata. Obiad: kalafiorek 125 g+6 pierogów ruskich Kolacja: 2 jajka na miękko+3 grahamki grzanki+gorzka herbata

Gość glodomora24
Ja chyba sie zapiszę, bo na innych forach bylo duzo pozytywnych wypowiedzi na ten temat. Bilans na dzis to 2 duże jabłka, 3 dzień a6w, i jednak zrobiłam przysiady i brzuszki ale orbitrek odpuściłam.