Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no tego albo ja wiem.

jeszcze slowo o korei, moze oni maja rację?

Polecane posty

No bo z drugiej strony sa niepodleglym panstwem a u ich granic jedno z wiekszych mocarstw urzadza manewry wojskowe skierowane przeiwko nim. Poza tym o morderstwach czy przesladowaniach w korei wiemy z telewizji zachodniej i zachodnich artykulow . Pewnie prawda jak zwykle lezy po srodku :-)

Równie dobrze można powiedzieć że korea południowa jest niepodległym państwem i może pozwalać swoim sojusznikom manewry na swoim terytorium. x x I wiesz, w korei północnej było trochę ludzi którzy opisują co widzieli.

ktory to ludzie ?? tu na forum sa? nie zgodze sie ztym ze korea organizuje manewry przeciwko korei pd z np chinami czy rosja . a wiadomoze usa sa niebezpieczne i maga zaatakowac jak chocby irak . nie dokonca rowniez wierze w obiektywnosc sprawdozdan z korei zachodnich reprtwerow :-)

Gość 3432432432432
nie sa niepodległym państwem tylko obozem zagłady

Gość 3432432432432
to jedz tam osobiscie i się przekonaj, a potem nam zdasz relację... :p jakbym miała wszystko sprawdzac naocznie, to skąd mam wiedziec że premierem jest Tusk, moze to bzdura?

To nie sa relacje reporterów tylko prywatnych ludzi którzy byli w Korei Płn. Nie wiem czy wiesz ale przyjezdny nie może poruszać się po kraju swobodnie, ma przydzielonego opiekuna który zna ojczysty język turystyki. Już ten sam fakt o czymś świadczy. x x USA z calym swoim arsenałem jest o wiele bardziej przewidywalne niż kilku bolków z korei płn. USA zaatakowało Irak i uważam że dobrze się stało. Jednego dyktatora mniej. x x W korei są obozy koncentracyjne dla rodzin dezerterów. Ludzie piorą ubrania w rzekach i kałużach, zbierają wodorosty i łowią ryby aby się jakoś wyżywić. Ale dynastia Kinów musi mieć atomówkę aby postraszyć sąsiadów.

a no wlasnie serio bo wszyscy tak krzycza na ta koree , tak na prawde pewnienikt z piszacych nigdy tam nie byl . a o wszystkich zbrodnbiach wie z reportazy artkowol itp itd. stwierdzenie ze tokomunistyczny oboz zaglady pomine usmiechem. ale co do manewrow to ja jakbym byl na miejscu korei tez bym nie pzowolil zebypanstwo typu usa szkolilo sie u moich granic jak ma na mnie napasc :-)

ee tam korea na nikogojeszcze nie napadla a we wszystkie konflikty na swiecie s zaangazowne usa . a dyktator staje sie dyktatorem wtedy jak przestaje byc wygodny dla usa . dobra ide spac dobranoc :-)

Tylko ciekawe że to Korea cały czas wysyła pogróżni a nie USA. Więc kto tu grozi napaścią? Tak, pominies usmiechem doniesienia o obozach bo to nie jest teraz w modzie. Teraz w modzie jest krytykować USA za co się da i wybielać jego wrogów. Bo jak USA zawini to wielki skandal. Jak Korea zawini to nic się nie stało, zwykła manipulacja.

Gość 3432432432432
jak powiedział Einstein, dwie rzeczy sa na swiecie bezgraniczne: wszechswiat i ludzka głupota. nigdy nie rozumiełam jakim cudem Hitler doszedł do władzy, a stalin się utrzymał, ale to własnie osoby podobnego pokroju do autorki, z iq ponizej 90....

Mnie wystarczą dokumenty w których jest ukazane jak wygląda tam życie. Do tego jak wspomniano wyżej, po tym kraju nie wolno podróżować samemu. Ciekawe czemu. Co takiego mogą ukrywać? A jak chodzi o obozy to ich istnienie potwierdzają sami koreańczycy, którzy uciekli z kraju. Po co mieliby to robić, jeśli nie byłoby to zgodne z prawda?

pomylka jestem autorem, oraz iq mam powyzej 90 :-) no i widzicie sami jaki tu jest pozio dyskusji ,,sad sadem ale sprawiedliwos musi byc po mojej stronie " a co do grozby to nie jest grozba urzadzenie manewrow przciwko i u moich granic przez awanturnicze atyomowe mocarstwo ??Pomyslcie troche

Gość jedną nogą w rowie
Ja też nie byłem w gułagu ale był tam Sołżenicyn i Grudziński i wielu innych. To co robisz, to jest takie samo pieprzenie, jak pisanie, że przecież Auschwitz to tylko jakieś baraki, bo przecież TY też tam nie byłeś/aś w w latach 40. Wiadomo jak działał system sowiecki. Jest to dokładnie opisane przez wielu naocznych świadków. Korea Północna została zbudowana na wzór sowiecki, stalinowski i nawet bez dokładnych danych, wiadomo, że tam się ludzi traktuje jak niewolników najgorszej kategorii, bo dokładnie tak było w stalinowskiej Rosji. Trochę wiedzy, wyjętej z książek, nie tylko powierzchownego oglądania tv i powtarzania frazesów o tym, że prawda leży pośrodku. NIE, bo prawda leży w konkretnym miejscu, nie tam, gdzie się ignorantom wydaje. Przez takich ludzi, którzy nie interesuje prawda, tylko sobie coś tam wymyślają, rosną tacy jak Stalin, Hitler, Mao i Kim,

slimaczku lubie Cie bo fajnie piszesz ale znasz relacje tylko jednej na pewno nie obiektywnej strony :-)

jasne w rowie kocham to jak nie ma argumentow to od razu hitler stalin ijaaazdaaa hehe ale to nasza mocherowa reczywistosc :-) a tak na marginesie to adolfa w 36 rokuwolny swiat wybralczlowiekiem roku. wiec zapisz sobie gdzies nic nie jest czarne albo biale czasem jest szare

Gdyby nie agresywna retoryka korei to by manewrów nie było. Korea płn nie podpisała pokoju z koreą płd a teraz zerwała zawieszenie broni. Ograża się atakami. A jak w pobliżuj gromadzą się wojska to oczywiście biedna korea...

Gość jedną nogą w rowie
Jak to nie napadła? Wojna z lat 50 była wywołana przez Komunistyczną Północ! Szereg aktów dywersji z lat 60 w tym słynna próba zabicia prezydenta Korei Południowej, były to działania Północy! Za samo wprowadzenie komunizmu do Korei odpowiada Stalin i wąska grupa komunistów, przybyła do Korei z Sowietów. NIE MASZ ELEMENTARNEJ WIEDZY.

Gość 3432432432432
"a tak na marginesie to adolfa w 36 rokuwolny swiat wybralczlowiekiem roku. wiec zapisz sobie gdzies nic nie jest czarne albo biale czasem jest szare" i ona twierdzi że nie jest debilką? To chyba jest małpą, bo innej opcji nie ma. LOL Uciekła z planety małp, swoja droga fajny film

dowodów na temat życia w korei płn jest naprawdę dużo. relacje świadków, uciekinierów, turystów. ale nie, jednej lasce z kafaterii to nie pasuje do frazesu "prawda leży po środku" i bez cienia kontrartumentu te dowody odrzuca. to się nazywa ignorancja.

Gość 3432432432432
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/google-opublikowal-mape-korei-polnocnej-z-obozami-i-osrodkiem-jadrowym,303035.html nawet o tym nie wiedziałam, bo własnie sprawdzam mapy google, ciekawe

Gość 3432432432432
wg danych Amnesty International, w koreańskich obozach koncentracyjnych jest przetrzymywana ok. 200 tys ludzi i ta liczba rosnie

Gość jedną nogą w rowie
Sam sobie zapisz, że jest mnóstwo rażąco białych rzeczy i przerażająco czarnych. Tylko ignoranci, polityczni oszuści wciąż podnoszą ten frazes o tym, że wszystko takie szare. Jedną z wyjątkowo czarnych spraw tego świata jest koreański komunizm. Hitler został człowiekiem roku, bo istotnie był w owym czasie wybitnym politykiem. Poza tym człowiekiem roku Timesa zostanie każdy działacz polityczny, bez względu na jego okrucieństwo, bo w tym wypadku premiuje się skuteczność wpływ na losy danego kraju, świata. I do rzeczy. Powtarzam ci przeczytaj "Archipelag gułag", "Inny świat", świetne książki Suworowa, potem się wymądrzaj. Nie wspomnę już o historii samej Korei. Kto ma wiedzę o systemie sowieckim, komunizmie, ten wie, że pewne metody działania, mechanizmy powtarzają się w takich krajach. Z różnym nasileniem, mają różny kształt, ale występują. Dla mnie to jest zawsze oburzające, gdy ignorant, prowokator, głupiec, naiwny (niepotrzebne skreślić) ma za nic cierpienia milionów i chętnie staje w obronie potwora, szczególnie w swoim ciepłym mieszkaniu, wygodnym życiu i bezpieczeństwie jakie mu daje państwo lepiej lub gorzej zorganizowane, ale wyraźnie wygodniejsze do życia niż komunistyczna dyktatura.

Gość jedną nogą w rowie
I podałem ci powyżej wiele argumentów, które chętnie pominąłeś :D by przypiąć się do Hitlera i spółki. Tymczasem właśnie ignoranci wspierają swoją naiwnością tyranów i despotów. I tylko taki był sens mojej wypowiedzi w tym miejscu.

Gość obejrzyj sobie polski film
Defilada http://www.youtube.com/watch?v=XURoPivDp3M Może zmienisz zdanie Polecam też poczytanie o wojnie koreańskiej 1950-53 http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_korea%C5%84ska Pamiętam jak w czasach studiów do akademika przychodził student z Korei Pn. Gdy chcielismy aby np. pojechał z nami na jakis rajd w óry to on odpowiadał, że musi spytac sie swojej ambasady w Warszawie czy może opuscic miejsce stałego pobytu. No i nie pojechał...

Gość a moze korea jednak ma racje
?

Gość ale wy jestescie barany..
Bez obrazy :-) ale autor/autorka napisał że ,,może" oni mają racje . A wy juz obrzuciliscie go obelgami a rozczulił/a mnie noga w rowie co wie najlepiej :-)

Gość hehe............. )
Hehe :-)