Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamicha

problem z karmieniem piersia

Polecane posty

Gość mamamicha

Witam Man ogromny problem z karmieniem Moja coreczka ma 6 dni a ja nie umiem jej przystawiac do piersi jestem zrozpaczona bylam w punkcie laktacyjnym I tam bylo ok Malą jadla. sama nie potrafie caly czas siedze z laktatorem I odciagam p okarm, jak musze jej dac sztucznego pokarmu to czuje Sie jak wyrodna matka, nie chcesz Sie poddawac, czy da Sie to przezwyciezyc?

Gość mama co gotuje sama
A w czym dokładnie jest prtoblem? Nie umie złapać, masz płaskie brodawki?

Gość mamamicha
tak

Gość mama co gotuje sama
spróbuj kupić silikonowe nakładki, dziecku będzie łatwiej złapać. Ja mam płaskie brodawki i tak karmiłyśmy się przez miesiąc. Potem się "wyciągły" Nie poddawaj się, nauka karmienia trwa jakiś czas, w razie czego dzwoń po położną, pomoże Ci na pewno!

Gość mamamicha
Tez tak mialas?tA jakich nakladek uzywalas?

Gość mama co gotuje sama
Ja akurat canpolu. Ale w zasadzie każda firma (lovi, avent) ma swoje, więc musisz zobaczyć jak wyglądają i dobrać pod swój biust. Ja polecam. Tylko dzięki temu udało nam się karmić. Potem już mogłyśmy odstawić, bo mała nauczyła się łapać ładnie pierś a brodawki się wyrobiły same. Także głowa do góry i nie poddawaj się. A jeśli odciągasz mleczko, to podawaj przez butelkę. Nie ważne jak, ważne, że Twój pokarm je :)

ja mam z aventu i karmie tylko piersia, maly nadal cyca bez nakladki nie chyci ale zakladam silikon i jest happy :)

Gość mamamicha
Dziekuje za dobre slowo, moj maz wspiera mnie jak moze, ale to moze zrozumiec tylko drugs mama, a powiedz mi uzywalas jakiegos rogala podusi do karmienia?

Gość mamamicha
mamaluty2013 Ty tez uzywasz, to znaczy ze Sie da, dziekuje za odzew,

Gość mama co gotuje sama
Pozycja też jest ważna, żeby Tobie i maluszkowi było wygodnie, także testujcie. Ja się uczyłam karmić na siedząco, z pomocą poduszki ale teraz najlepiej nam się karmi na leżąco. Na siedząco karmimy się tylko tam, gdzie nie ma możliwości się położyć. Koleżanka ma rogala i bardzo go sobie chwali. Nie poddawaj się, będzie dobrze!! Pozdrawiam!

Gość mamamicha
Dziekuje slicznie pozdrawiam rowniez:)