Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY 1500 STARCZY

KOMUNIA CHRZESNIAKA

Polecane posty

Gość CZY 1500 STARCZY

od nas obojga, razem z mężem jesteśmy chrzestnymi

Zdecydowanie za malo. Minimum 5 tys. Jak Was stacto i 10 Szkoda ze juz mialam komunie bo teraz bym na tym interesie pewnie niezle zarobila :D A tak serio to wg mnie 1500 to duzo. Nawet nie chodzi czy Cie na to stac tylko robi sie wyscig szczurow, kto da wiecej na komunie, ile dziecko zarobi i jakie prezenty dostanie. Przeraza mnie to. Mialam juz komunie dwojki moich chrzesniakow, dalam kazdemu aparat i troche pieniedzy, a nie mieszkam w Pl wiec moze uznali ze za malo ale mi to rybka. Uwazam ze dawanie po kilka tys to duza przesada.

Gość ewelina z koszalina
spoko, ja swojemu dalam 500 wiec od dwojga 1500 to nawet przesada

Gość aha123456
ja na Twoim miejscu dałabym tysiaka. Chociaz i tak bym się zastanawiala czy to aby nie za dużo. Jak moja corka bedzie miała Komunie wszystkim powiem by nie robili cyrku i nie dawali niewiadomo jakiej kasy bo to nie ich obowiazek by finansowac moje dziecko nawet jeśli są chrzestnymi na Komunii dziecka.

Dla mnie jest paranoją dawanie tylu pieniędzy dla dzieciom. Nawet na wesele daje się mniej. Mój mąż jest chrzestnym, komunia w pierwszym tygodniu maja a szanowni państwonawet nie pofatygowali się z zaproszeniem, a maja do nas 4 km, a goście sa tylko z dwóch domów

Gość robta co chceta
ja ma komunie chrześniakowi dalam 1000, bo go uwielbiam i to syn mojej siostry, a na wesele 400 kuzynce:P

Gość ewelina z koszalina
nas osobiście zapraszali, my również dawaliśmy zaproszenia

ja tez osobiście nawet 20 lat temu na swoją komunie...mąz jest na dodatek chrzestny ....nie wiem za bardzo jak potraktować tą sytuację...

Gość mam problem:(
1000 by starczyl

Gość a co ty myslisz ze po
a musi być kasa? na komunie medalik,zegarek etc a nie kasa dla dziecka która skroją rodzice

o matko co za kwoty... My tez mamy wspólnego chrzesniaka tzn ja i mąż jestesmy jego chrzestnymi ,narazie ma 3 lata ale juz się boje. Ja bym dała 500zł w kopercie i do tego jakis prezent np aparat, mp4, czy komórka

Gość przekorna.
kasa + prezent tez wyjdzie kolo tysiaka:P 1500 jest bardzo ok

Gość chrzestna w tamtym roku
Ja dałam sliczne kolczyki plus słodycze ,biblia bo nie mieli, kartka wiadomo moim zdaniem sporo. Ale jak słysze że po 500-1500 zł i tak od wszystkich gości czyli średnio jakiej 20-30 osób to dziecko ma spora wyprawkę np na studia. Jednak u mnie w rodzinie to nie jest zabardzo przyjęte żeby iść z pieniędzmi. Prezent to pamiątka. W tym roku idę na komunię do chrzesniaka tym razem składamy się z chrzestnym oraz dziadkami na fajny rower. Rodzice też się chyba dołożą coś wspominali. Bo poprzedni juz mocno zniszczony i za mały.

Gość ADELAJDA.ADA
mój syn dostal średnio po 1000zł, od moich rodzicow 2000, razem uzbieral 13 tys i ma odlozone

o matko 13 tys. ja pamiętam że na komunię dostałam 1700zł i złoty pierscionek, miałam 15 lat temu

Gość mamy komunie w tym toku i daje
my 1000zł

Gość ADELAJDA.ADA
a ja lancuszek i kolczyki, było to 25 lat temu:D

Gość corka Euglena
moje dziecko dostalo rozne kwoty, po 200, 500, i 1000, od chcrzestej rower, od chrzestnego tablet

Gość 1500 starczy
od was

Gość cynka77
niektórzy rodzice to już wariują, mnie naprawdę to dziwi, że ważniejsze są prezenty, wielka uroczystość, a w prezencie to nawet operacja plastyczna.... http://szkola.wp.pl/kat,121278,title,Operacja-Komunia,wid,15506124,wiadomosc.html a wg mnie powinno być skromne przyjęcie, bo przecież to przeżycie duchowe!!!

Gość ja damą, a ty rycerzem
Starczy

Gość Jeffiz
Lepiej już mu kupcie rower. Dzieciak nie będzie miał z pieniędzmi co zrobić i kupi klocki lego, albo miliard samochodzików. W najgorszym przypadku kasę wezmą rodzice i tyle dziecko prezent zobaczy. Rower taki: http://dobrerowery.pl/kross-level-junior%C2%A0-kola-24-bialoczarny i na pewno się spodoba. O kasku nie zapomnijcie

Gość truchtam..
moj partner kupuje laptopa wiec jakies 1300-1500 pojdzie;/ uwazam ze to przesada.. wrecz mnie drazni bo mamusia chrzesniaczki jego siostra ma takie wymagania bez wstydu zadnego i ze niby jej obiecal..ja pierdole, po komuni bedzie chrzest naszej corki, ona ma byc chrzestna..tez powinna z tysiaka dac na to wychodzi

daj jakaś ładną biżuterię, eleganckie kolczyki,łańcuszek i pieniądze, 100 zł... Prezent z klasą i najbardziej przyzwoity na taką okazję. Myślę, że dziewczynka uciszy się z błyskotki, chociaż oczywiście ty ją lepiej znasz.

daj jakaś ładną biżuterię, eleganckie kolczyki,łańcuszek i pieniądze, 100 zł... Prezent z klasą i najbardziej przyzwoity na taką okazję. Myślę, że dziewczynka uciszy się z błyskotki, chociaż oczywiście ty ją lepiej znasz.

Gość Marta Skrzeka
Najlepiej kupić jakąś małą pamiątkę i dać kasę. Przyjęcie komunijne trochę obciąża rodziców, więc pieniądze się przydadzą. Jeśli jednak szukasz miejsca, które będzie wstanie zorganizować przyjęcie za narzucony przez Ciebie budżet, to wejdź na stronę www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam można zadzwonić, powiedzieć cenę i wymagania, a oni znajdą lokal za Ciebie i to zupełnie bezpłatnie :) Polecam !

Gość gość
Troche za późno z ta reklama się pojawiłaś :p