Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pili17

licówka kompozytowa?

Polecane posty

2 lata temu okazało się, że muszę mieć leczenie kanałowe jedynki. Teraz mój ząb zmienił kolor, jest ciemniejszy od reszty. Dentysta powiedział, że jakiekolwiek wybielanie jeszcze bardziej osłabi zęba i może się rozkruszyć lub złamać. Najodpowiedniejszym wyjściem może być jednak licówka kompozytowa, jednak strasznie się boję, że stracę tego zęba, zawsze to swój ząb, do tego jedynka ... Czy był ktoś w takiej sytuacji i może coś doradzić?

Gość ja ostatnio
miałam robioną licówkę kompozytową na jedynce; miałam starą plombę którą chciałam wymienić, mój dentysta zaproponował nadlanie właśnie taką licówką drugiej jedynki która nie miała ładnego kształtu po prostu była prze ze mnie zjedzona co mi w zasadzie do tej pory nie przeszkadzało. U mnie musiał po prostu nadlać różek jedynki ale szczerze nie wiem czy nie musiał trochę zetrzeć tej jedynki by to się trzymało. Ale w zasadzie nawet mnie to nie interesowało i nie pytałam o to. Teraz mam ładne ząbki.

Gość gość
zastanawiam się poważenie nad licówkami , mialam prawa jedynke leczona kanalowo i srenido t wyglada ,