Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieetazdzieckiem

Dlaczego kobiety z dzieckiem sa ofiara

Polecane posty

Gość fbggfjyg
Kobieetazdzieckiem To bardzo ciekawe, dl;aczego tylko w Polsce sa takie poglady? Dlaczego kobiety z dziecmi za granica ukladaja sobie normalne zycie? 7 Bo tamte kobiety są zaradne i samowystarczalne. Od razu widać, że nie szukają sponsora a partnera.

Gość qwer
Dwa razy przerabiałem związek z kobieta z dzieckiem. Przy pierwszym miałem jakies tam obawy czy podołam, czy gdy coś nie wyjdzie nie zawiodę 2 osob...i takie tam. Jestem z tych co jak wchodzą juz w relacje to nie po to by się bawic kims. Za drugim razem było już łatwiej, bo byłem..hm..oswojony. Wiecej nie zdecyduje sie na taką relację. Po prostu dziecko jest zawsze w centrum. Od samego początku. Byc moze to brutalnie zabrzmi ale w kazdym faceci mniej lub bardziej ujawnia sie myślenie, ze dlaczego mam wiecznie zgadzać się na jakies kompromisy, dopasowywac kiedy to dziecko nie jest moje. I proszę nie pisać, ze jestem taki czy owaki..po prostu dla kobiety dziecko jest poważnym zobowiązaniem. Same sobie często też zdajecie z tego sprawę.

Gość Kobieetazdzieckiem
[zgłoś do usunięcia]"samotna matka to puszczalska co daje ruchaczom się walić a później płacze jacy to mężczyźni źli! sory ale takiej głupiej i naiwnej baby co daje sobie dzieciaka zrobić żaden zdrowo myślący facet nie chce a Bielas to frajer, którego wolna bezdzietna kobieta nie chce i szuka szansy u dzieciatych." To jest wlasnie typowe, polskie myslenie. Gratuluje. Na zachodzie by was wysmiali. A kysz!

Gość chujec
kobieta to szmata a kobieta z dzieckiem jeszcze wieksza szmata wiec nie widze sensu ciagnac tego tematu wypierdalaj stad suko zalana pizdo jebana, juz cie nawet pies chujem nie ruszy

"To jest wlasnie typowe, polskie myslenie. Gratuluje. Na zachodzie by was wysmiali. " Na zachodzie jest socjal. Tam się wręcz opłaca zruchanie bękarta. U nas realia są inne póki co. I to nie zmienia faktu, że u nas samotna matka przeważnie próbuje obarczyć kogoś odpowiedzialnością za nie swoje czyny

Gość Kobieetazdzieckiem
Tak sie sklada ze wcale nie szukam sponsora, pracuje i zarabiam na tyle dobrze, ze nie potrzebuje "drugiej pensji". Po prostu chce kochac i byc kochana jak kazdy. Widac zascianku naprawde nie da sie zmienic. Chujec swoimi wypowiedziami nie zajdziesz dalej niz do rynsztoku.

Gość grdfgd
Kobieetazdzieckiem to trzeba było wybrać porządnego faceta a nie jakiegoś kolekcjonera czy bawidamka nie miała byś problemu tylko kochającego partnera za ojca dziecka.

Gość Kobieetazdzieckiem
"grdfgd Kobieetazdzieckiem to trzeba było wybrać porządnego faceta a nie jakiegoś kolekcjonera czy bawidamka nie miała byś problemu tylko kochającego partnera za ojca dziecka." Dziesiatki razy juz tu pisalam, ze na poczatku taki nie byl, zmienil sie dopiero po slubie. Jak grochem o sciane poprostu. :p

Gość nie pieprz bzdur, że ślub i
nagle się zmienił. On był taki sam cały czas tylko zmieniła ci się ocena sytuacji.

Gość Kobieetazdzieckiem
Czyli gdy: -przed slubem byl wrecz idealny, czuly, romantyczny, opiekowal sie mna, cieszyl sie jak wariat na wiesc o dziecku, stronil od kolezkow i wodki - a po slubie zaczal pic, sprowadzac kolezkow do domu i straszyc mnie i dziecko TO ZNACZY ZE ZMIENILA MI OCENA SYTUACJI A ON POZOSTAL TAKI SAM? Nauczcie sie myslec :p

Gość SW 1313
No to znajdź jakieś absztyfikanta, który przymknie oko na Twoją zwichniętą kobiecą intuicje. Najlepiej to faceta z dzieckiem. Wtedy oboje sobie będziecie mówić, no zrozum :D

Gość fdgfdgd
Kobieetazdzieckiem Czyli gdy: -przed slubem byl wrecz idealny, czuly, romantyczny, opiekowal sie mna, cieszyl sie jak wariat na wiesc o dziecku, stronil od kolezkow i wodki - a po slubie zaczal pic, sprowadzac kolezkow do domu i straszyc mnie i dziecko TO ZNACZY ZE ZMIENILA MI OCENA SYTUACJI A ON POZOSTAL TAKI SAM? Nauczcie sie myslec 8 Tak zmienił ci się pogląd, bo kiedyś to robił tylko tego nie chciałaś zauważać albo ci to nie przeszkadzało. Kiedyś fajny imprezowicz umiał się zabawić a teraz oczekujesz czegoś innego stąd masz do niego pretensje.

Gość niedlugomamaSAMA
Kobieetazdzieckiem olej tych ludzi, jak ja ich czytam to mi aż żal ich, że myślą tak stereotypowo ''bo gdybyś to, bo gdybyś tamto''. Tak owszem, gdybym wiedziała, że będzie padać to bym wzięła parasol, gdybym wiedziała, że dziś coś mi zaszkodzi to bym nie jadła. Gdybym wiedziała, że zima będzie trwała do maja to bym wyjechała do ciepłych krajów. LUDZIE!! nie da się przewidzieć przyszłości i nigdy nie pozna się drugiej osoby do końca, nie można być niczego pewnym:o pomyślcie logicznie!! Ludzie się zmieniają, tak było jest i będzie! a robią to najczęściej z wygody i własnego WIDZI MI SIE i mają w dupie całą resztę. Jest niestety tylko garstka ludzi, którzy myślą nie tylko o własnej dupie. A faceci, którzy zostawiają matki swoich dzieci? kobiety ciężarne? to kurwa co ja się pytam, takimi są debilami żeby nie wiedzieć co idzie za seksem bez zabezpieczenia? Jest seks-może być dziecko! tylko najczęściej kobiety zostają same z odpowiedzialnością bo przez takie komentarze jak tutaj, Ci faceci myślą, że to oni są pokrzywdzeni:o bo łatwiej spierdolić niż mieć swój honor i stanąć na wysokości zadania i wychować dziecko. BYĆ TATĄ! bo żeby być ojcem wystarczy mieć jądra. A żeby być tatą trzeba mieć JAJA! http://demotywatory.pl/2583217/Zeby-zostac-ojcem większość facetów w dzisiejszych czasach to. męskie dziwki co idą się bzykać w męskim kiblu po wypiciu połowy piwa. A jak przychodzi co do czego to stają się zwykłymi frajerami. TAK! W dzisiejszych czasach kobiety mają większe jaja od facetów. Gdyby faceci zachodzili w ciąże, zabijali by własne dzieci pozbywali by się ''problemu'' nałatwiej jak można. Bo większość z Was to już same cioty:o🖐️

Gość niedlugomamaSAMA
a już jak czytam ''bo byłaś głupia i dałaś zrobić sobie dziecko byle komu'' to mnie trafia szlag! czy wy jesteście normalni? Jeśli np po 8 latach bycia razem w tym. 2 po ślubie facet spierdala na wieść o ciąży lub po narodzeniu dziecka? choć sam namawiał na dziecko i się starał, cieszył???? to co mamy w ogóle nie planować dzieci bo przecież zawsze wyjdziemy na te ''głupie naiwne idiotki'' bo wybrałyśmy złego faceta?? ktory kochał, wybierał imię, jeździł do lekarzy, głaskał brzuszek?? bo przecież powinnyśmy być jasnowidzkami i wiedzieć, że jemu się odwidzi biedaczkowi pokrzywdzonemu:o bo jednak woli kumpli niż rodzinę:o Idąc za tą myślą to wszyscy faceci są zwykłymi frajerami bez honoru, nie potrafią trzymać się postanowieć i przy pierwszej lepszej okazji spierdalają jak tchórze :o

Gość niedlugomamaSAMA
i do tych wszystkich ''idealnych'' bezdzietnych panienek : nie bądźcie takie pewne, że wy wybierzecie mądrze i nigdy wam się nie przytrafi taka sytuacja. Każda z nas była pewna tak jakk i wy i co? i pomyłka! :o myślicie, że jesteście wyjątkami bo przecież wiecie jakich kandydatów na ojców wybrać. Gówno wiecie:o

Gość agniesia00237
to po co krowy mnożycie polską głupotę?

Gość Kobieetazdzieckiem
niedlugomamaSAMA, święte słowa! :D Może jak bedzie nas wiecej, to w koncu zrozumieja, o co w tym wszystkim chodzi :p

Gość agniesia00237
a wy tylko krowy czekacie kiedy polski nieudacznik was zapłodni i zrujnuje życie jesteście tak strasznie przerażone wolnością oraz pustką waszego życia

Gość stylish29
powiem tak- absolutnie nie jestes gorsza od kobiety ktora nie ma dziecka. ale mysle ze powinnas rozejrzec sie za rozwodnikiem a nie kawalerem. dlaczego? dlatego ze byc moze facet chce wziac slub KOSCIELNY a z toba nie jest to mozliwe, dlatego ze nie ma ochoty wychowywac cudzego dziecka. cudze dziecko to jednak obciazenie dla panny/kawalera bo i z jakiej racji ma rezygnowac z beztoskiego zycia czy wydawac pieniadze na nie swoje dziecko. mysle ze lepiej dogadasz sie z rozwodnikiem ktory ma juz dzieci niz z kawalerem ktory dzieci nie ma.

Gość glistaludzka111111
Samotna matka może liczyć na to, że spotka gościa, który straci dla niej głowę, poza wszelkimi racjonalnymi kalkulacjami. Bo przecież to logiczne, że facet - jeśli nie jest zakochany - woli spotykać się z kobietą bez bagażu. Wy jako wolne panienki bez balastów chyba też wolałyście swoich (wtedy idealnych) facetów, aniżeli kręcić się wokół rozwodników, samotnych ojców i innych typów z przeszłością. Stereotypy. A czy przypadkiem stereotypem nie jest też to, że rzekomo samotne matki są dojrzalsze? Jak już je obalać, to wszystkie :D

Gość laski dają się buchają, którzy
uciekają a później szukają frajera co weźmie na siebie odpowiedzialność za wszystko. Wy wybrałyście faceta to wasza wina a ofiarą nie jesteście wy tylko dziecko. Bo przez was będzie prawdopodobnie wychowywało się w niepełnej rodzinie bez ojca.

takie prowo podobnie jak prowa na temat kobiet z nadwaga sa nieodlaczna cecha forum kafe x w obu przypadkach temat sie konczy, gdy nastapi odwrocenie stolu :-)

Gość niedlugomamaSAMA
dociera co do Was napisałam? chyba nie:o na wszystko macie jedną odpoowiedź. Po prostu argumentów brak i satysfakcję Wam sprawia takie pisanie. A jeśli mamy. znaleźć miłość to znajdziemy tak jak i bezdzietne. Jeśli facet będzie kochał to pokocha i nas i dzieci bo nie będzie traktował tego jak bagażu tylko cząstkę kobiety,którą pokochał. Jeśli będzie chciał pomagać w utrzymaniu dziecka to dobrze a jeśli nie to wystarczy, że będzie je kochał. Nie wszystkie jak Wy lecą na kasę, jesteście żałośni wszyscy twierdząc, że szukamy sponsora:o w takim razie bezdzietne panienki tak samo tylko bez dziecka szukają frajera co je utrzyma. Debilne proste myślenie macie więc na to wychodzi:o nie jesteśmy trędowate więc tak nas nie traktujcie i nie wsadzajcie do jednego worka bo to jest oznaką braku jakiegokolwiek światopoglądu i potrafienia odróżnienia sytuacji. No ale zapomniałam, że Wy wszyscy tu na kafe to nieomylne ideały. Zawsze macie rację i wiecie wszystko najlepiej, potraficie tylko obrażać i wywyższać się. Cwaniakować, że Was to nie dotyczy przecież bo Wy na ojca wybierzecie faceta po 50, któremu już się nie będzie opłacało odchodzić. Wybieracie myślenie o nas najwygodniejsze dla Was żeby przykryć swoją beznadziejność i odwrócić uwagę od swoich problemów. Poczuć się chociaż trochę lepiej po obrażeniu i upokorzeniu innego człowieka. Musicie dodawać sobie poczucie własnej wartości tutaj, na kafe. Rzeczywiście - ideały:o nie ma co z Wami gadać bo żadne argumenty nie przemawiają i zaraz zobaczę komentarz e stylu ''dałaś się zapłodnić to masz''. Nie miejcie nigdy dzieci bo możecie się znaleźć w takiej samej sytuacji, a jak macie myśleć o swoim dziecku ''bachor'',''problem'' to lepiej się podwiążcie. Pojebani ludzie:o

Gość to się wybiera mądrze faceta
porządnego a nie rozpylacza

Ja sie nie dziwie naprawde,ze facet nie chce kobiety z dzieckiem.Ja sama nie chcialabym faceta ,ktory ma dziecko.Mam pelno kumpli mam tez takich co wlasnie sa z kobieta ,ktora ma juz dziecko i czesto z nimi rozmawialam i powiem 'ci jakie byly ich tlumaczenia.I nie mowie tu o chlopaczkach od 16 do 23 lat tylko o facetach po 25 roku zycia do 40.I sluchaj jeden moj kumpel powiedzial,ze nie radzilby sobie z tym,ze on sam nie dal kobiecie pierwszego dziecka ,ze ona juz to z kims przezyla ma to za soba a nawet jakby mieli razem 2 dziecko to juz nie to samo.Albo odpowiedzialnosc od razu na gleboka wode ,bo wiadomo jak masz kobiete z dzieckiem to czy chcesz czy nie dziecko musisz tez zaakceptowac ,pokochac itd...a to nie zawsze jest latwe.Nawet jeden powiedzial,ze nie chce sypiac z kobieta,ktora ma juz dziecko z innym,ze go to odpycha.Sa faceci ,ktorzy to zaakceptuja a nawet dziecko pokochaja,ale to,ze trafiasz na takich ,ze nie chca nie oznacza,ze musisz wyzywac Polakow od ciemnogrodu.Wiadomo,ze wina za rozpad zwiazku mogla byc po stronie faceta i to kobieta zostaje sama z dzieckiem,ale taki facet tez moze zostac skreslony przez kobiete ,bo ma juz dziecko.Ja nawet bym nie zaczynala zwiqazku z osobom ,ktora ma dziecko.Moze na kogos trafisz tego Ci zycie ,bo sama nie wiem jak moje zycie sie potoczy nigdy nie mow nigdy.Naprawde wkurwiaja mnie tez kobiety z dzieckiem co szukaja na sile i znam takie co maja facetow a oni te dzieci jak smieci traktuja a one szczesliwe,bo kogos maja tak czy siak zycze Tobie jak najlepiej :)

Kobiety które twierdzą że facet przed ślubem był cacy a po ślubie be są mocno nieszczere. Facet zawsze taki był, tylko, że wy miałyście klapki na oczach. Pewnie niejedna osoba mówiła wam przed ślubem że nie pasujecie, ale wy traktujecie takie osoby jako te które się mieszają, są nieszczere, zazdrosne lub rozbijają związek. Izolujecie się od takich osób. A potem co? Płacz, rozwód i granie wielkiej skrzywdzonej przed całym światem, wyzywanie na forach porządnych facetów od najgorszych baranów, bo nie chcą wziąć odpowiedzialności za cudze dziecko? Jesteście nie dość że niesprawiedliwe to jeszcze śmieszne ;]

Gość mamwrażenie że wszystkie
dają dóópy i zachodzą w kiblach knajp po paru piwach.....

Samotna matka to puszczalska takie teksty to mnie az rozsmieszaja to jest akurat stereotyp i nie tylko w PL mieszkam za granica i tu tez faceci nie garna sie do zwiazkow z kobietami z dziecmi.Ale z tym sie nie zgodze,ze matki samotne to jakies kurwy czy cos.Nikt nie wie jak potoczy sie jego zycie.Mam kolezanki,ktore byly w szczescliwych zwiazkach w ,ktorych pojawilo sie dziecko bez wpadki zaplanowane.Potem nie udalo sie rozstanie i one sie nie puszczaly i takie nazwane byc nie moga.Jakim trzeba byc ciemnym i nieogarnietym czlowiekiem,zeby takie cos myslec.A wdowy co one maja zrobic czesto maja nawet wiecej nzi jedno dziecko.Straszne to jest jak ludzie mysla ,sa laski ktore sie puszczaly i wpadly ,ale jak facet bzyka co sie rusza to jest super a kobieta juz dziwka .tez to takie bez sensu.Co prawda jest antykoncepcja ,niektore niestety sa za glupie na jej branie ,ale to juz innym temat.