Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieetazdzieckiem

Dlaczego kobiety z dzieckiem sa ofiara

Polecane posty

niedlugomamaSAMA v34 Tak, racja. Ale staram się po prostu jakoś wytłumaczyć, że nie wszystko jest tylko czarne albo białe. Widzę, że to nie ma sensu bo jestem tylko atakowana, xx bo się dajesz wciągać :classic_cool: wiesz co działa na niedorozwoje emocjonalne?? brak uwagi :D:D nie pobudzaj jego ego to zniknie jak smoleńska mgła ;) potraktuj to jak poligon dla twoich emocji :)

Gość niedlugomamaSAMA
cfvgbh dobrze ale można to jakoś wytłumaczyć normalnie, bez wyzwisk? Ja staram się po prostu zrozumieć Was ale Wy nie robicie nic, żeby zrozumieć i zobaczyć to wszystko z mojego punktu widzenia. To jest zwyczajnie nie fair. Rozumiem, nie wszyscy chcą i nie wszystkim pasuje kobieta z dzieckiem. Ale też nie wszyscy tacy są, prawda? Staracie się nas utwierdzić w przekonaniu, że jesteśmy przegrane. A tak naprawdę każdy medal ma dwie strony. Są mężczyżni, którzy kochają mimo wszystko i są tacy, którzy kochają za coś. Nie generalizujmy i nie odbierajcie nikomu nadziei na fajną rodzinę. Jeśli facet chce mieć swoje dziecko to dlaczego nie mógłby mieć ze mną w przyszłości? Chcę tutaj uświadomić po prostu, że nie wszystko jest takie na jakie wygląda.

Gość niedlugomamaSAMA
v34 ale muszę przyznać, że bawi mnie to z jakim zaangażowaniem ten człowiek próbuje się dowartościować i zaistnieć, za pomocą takich prymitywnych działań ;)

no widzisz we wszystkim mozna znaleźć pozytywny aspekt ;) nawet w chamskich opiniach :D:D usmiechaj sie wiec czesto:)

Gość martaqwq
kobiety sa rózne,jedne materialistki drugie nie,tak jak facet jeden dziwkarz drugi romantyk i nie ma co naskakiwac na samotne matki,przynajmniej niektóre.ja pracuje i jestem w stanie utrzymac dziecko a facet jest mi potrzebny jako ktos do czułosci a nie wsparcia materialnego

Gość niedlugomamaSAMA
nie od dziś wiadomo również, że nic tak nie denerwuje potencjalnego wroga jak uśmiech prosto w jego twarz ;)

Jesli polacy to tacy nieodwazni chuje którzy nie chca wiazac sie z kobieta z dzieckiem, nic nie stoi na przeszkodzie zeby szukac faceta obcokrajowca - toć u nas Ci ich dostatek :D Arabów, hindusów, cyganów, murzynów turasów - do wyboru do koloru :D A teraz tak na powaznie - wcale nie dziwię się ze ktos nie chce kobiety z dzieckiem, bo nikt nie chce poprostu od samego poczatku związku obciązać się psychicznie, fizycznie i finansowo - nie oszukujmy się - związek z kobietą z dzieckiem to nie jest standardowy związek - zawsze jest to dziecko, które w pewien sposób przeszkadza, komplikuje itd itp. Jest to tez od razu pewnego rodzaju odpowiedzialnosc - ludzie jak zaczynaja zwiazek na poczatku nie trkatują tego jak zobowiązania na całe zycie, powoli do tego dorastają w trakcie związku, a niestety z kobietą z dziekciem juz jest inaczej - ona wydaje się od razu taka powazna, pełna zobowiązańb itp itp - nie mozna winic ludzi za to ze chcą mieć luz w zwiazku i ze wybiorą kobietę bez dziecka. CHyba ze jestes super piękna, masz niezwykłą osobowość, że męzczyzna oszalałby z miłosci, i dziecko nie stanowiłoby dla niego problemu ( przynajmniej na początku) widać nie jestes az taka SUPER, żeby mężczyzna uznał, że bierze Ciebie nawet z tym dzieckiem, bo tak mu zapadłaś w serce, ze nie wyobraza sobie u swego boku innej kobiety. No i to by bylo na tyle - jest wiele wolnych kobiet bez balastu, i tyle, poprostu. Poza tym nie mozna miec wszystkiego - masz dziecko - wiele kobiet nigdy nie bedzie mialo dziecka mimo ze bardzo tego pragną, ale mają za to kochajacych mezczyzn, Ty masz dziecko, czego pewnie wiele kobiet Ci zazdrosci ale nie masz faceta, pary z dzieckiem byc moze maja jakies inne problemy - nie maja kasy, są sobą znudzeni, ale nie chca sie rozwodzic ze wzgledu na dobro dziecka. Porpostu kazdy z nas musi sie pogodzic z faktem ze nie mozna w zyciu miec wsystkiego - wbrew temu co lansuja kolorowe czasopisma

Gość niedlugomamaSAMA
martaqwq dokładnie. mi też przeszło przez myśl właśnie to, że każda kobieta jest inna i każda ma coś w sobie co może zauroczyć niejednego faceta, a jeśli będzie potrafił pokochać ją to jej dziecko będzie dla niego tak samo ważne. Nie można dawać też ponieść się emocjom, teraz trzeba być rozważnym i nie patrzeć na świat przez różowe okulary. Dobrze, że na miłość nie ma reguły.

niektóre samotne matki same z siebie robią ofiary. Nie mówię tu, że są gorsze czy coś, tylko po prostu czasem tak się zdarza, że nie wychodzi, ale użalanie się nad sobą nic nie da, trzeba się wziąć w garść i działać dalej. No i nie przejmować się co polaczki tu piszą

Gość niespodziewane w życiu
Nigdy nie wiadomo co życie przyniesie czasem Znam faceta , jest urodziwym kawalerem , ale nie chce mieć dzieci ani nie sprowadza związku do administracyjnego podpisu na papierze (cywilny ślub) Najpierw był wiele lat z dziewczyną która koniecznie chciała mieć dziecko i ślub dobrze by widziała, konflikt oczekiwań wobec życia Ten związek rozpadł się z tego powodu. Ta dziewczyna od początku wiedziała o tym że on nie chce dzieci ani papieru , nigdy nie była wprowadzana w błąd. najpierw jej to odpowiadało, a potem jej się zmieniło. nie dziwię się, jako kobieta zauważyła że zegar biologiczny jej bije coraz głośniej a instykt macierzyński doskwierał coraz bardziej. więc facet potem szukał takiej dziewczyny , która nie będzie mieć ciśnienia na rodzenie dzieci i na śluby Znalazł uroczą panią po rozwodzie (mąż ją zdradzał bo poligamistą ukrytym był i się kuurwił ukradkiem), pani miała córkę 6 letnią, mądra kobietka , rozmawiać z nią można i o informatyce i o fizyce, czy chemii..................dziecko już ma i nie ma parcia na więcej, ślubu nie wymaga bo ma dość jednego doświadczenia, zresztą cieszy się że nie zdążyła wziąć śluby kościelnego z byłym mężem. więc bywają faceci którzy szukają kobiety z dziećmi

Gość w przyrodzie
sa geny kazdy samiec chce lozyc na swoje a nie na cudze :D

Ja znam takiego który mało ze sobie wziął starszą kobietę z dzieckiem to miał z nią swoje i teraz się rozstają bo ona znalazła innego:classic_cool: chłopak utrzymuje bardzo dobre kontakty z jej dzieckiem i chce swoje i jjej zostawic przy sobie ;)

Gość SW 1313
No właśnie właśnie. Bywają tacy faceci. No ale do diabła niech te kobiety nie uważają siebie na równe kobietom wolnym i bezdzietnym.

Gość ktos tam...
Ja zostałam sama z dzieckiem już będąc w ciąży, ale nie poddałam się i starałam się dać synkowi co najlepsze. Dziś mój syn ma 3 lata i wychowuję go z 10 lat starszym od siebie mężczyzną który się już wyszalał i zależało mu na rodzinie:)Razem mieszkamy, mały mówi do niego tato, i jest super. Nie wierzyłam że istnieją tacy faceci, dopóki sama się nie przekonałam.

"niedlugomamaSAMA dociera co do Was napisałam? chyba nie na wszystko macie jedną odpoowiedź." x Większość poprostu myśli stereotypowo tak jak niemal w każdej sytuacji. x "Po prostu argumentów brak i satysfakcję Wam sprawia takie pisanie." x Raczej stereotypy utwierdzają ludzi w przekonaniu ze mają rację. Wkońcu po coś te stereotypy istnieją. x " A jeśli mamy. znaleźć miłość to znajdziemy tak jak i bezdzietne. Jeśli facet będzie kochał to pokocha i nas i dzieci bo nie będzie traktował tego jak bagażu tylko cząstkę kobiety,którą pokochał." x Owszem ale często zdarza się tak że facetowi po pierwszym zauroczeniu braknie sił bo zaczyna zauwazać że mimo tego że chce dobrze nie jest w stanie sobie poradzić z tym że zawsze będzie na drugim miejscu i że jest to spowodowane dzieckiem które nawet jego nie jest. x " Jeśli będzie chciał pomagać w utrzymaniu dziecka to dobrze a jeśli nie to wystarczy, że będzie je kochał. Nie wszystkie jak Wy lecą na kasę, jesteście żałośni wszyscy twierdząc, że szukamy sponsora w takim razie bezdzietne panienki tak samo tylko bez dziecka szukają frajera co je utrzyma. Debilne proste myślenie macie więc na to wychodzi nie jesteśmy trędowate więc tak nas nie traktujcie i nie wsadzajcie do jednego worka bo to jest oznaką braku jakiegokolwiek światopoglądu i potrafienia odróżnienia sytuacji." x Wśród kobiet z dzieckiem mozna wyróżnić: 1- te które poszły z pierwszym lepszym partnerem do łóżka, po czym gdy dowiedziały się ze są w ciąży i powiedziały partnerowi ten nagle zniknął (zdecydowana większość dzięki której właśnie wszystkie jesteście wrzucane do jednego worka) 2- rozwódki i wdowy które straciły partnerów nie z własnej winy (ale tych akurat jest niezbyt wiele 3- materialistki - po rozstaniu się z poprzednim partnerem szukają partnera z grubym portfelem x " No ale zapomniałam, że Wy wszyscy tu na kafe to nieomylne ideały." x Nie ma ludzi nieomylnych - co ciekawe z tonu jakim piszesz idzie wywnioskować że Ty też jesteś przekonana o swojej nieomylności bo nie potrafisz wziąć pod uwagę tego że ktoś inny może mieć chociaż część racji w tym temacie x " Zawsze macie rację i wiecie wszystko najlepiej, potraficie tylko obrażać i wywyższać się.Wybieracie myślenie o nas najwygodniejsze dla Was żeby przykryć swoją beznadziejność i odwrócić uwagę od swoich problemów." x Raczej to jest tak że jak ktoś czegoś z autopsji nie zna to mysli stereotypami i winić nikogo za to nie możesz. To tak jakbyś Ty miała mi powiedzieć jak to jest nie mieć dzieci do 40 roku życia. Gdybyś miała wypowiedzieć się na ten temat to też stereotypami bys operowała z racji tego ze masz już dziecko.

Gość niedlugomamaSAMA
SW 1313 nie stawiamy się na równi ale kurczę, nie jesteśmy jakieś gorsze. Po prostu w innej sytuacji życiowej, mamy teraz inne zobowiązania i nie możemy oczekiwać tego czego mogą oczekiwać kobiety bezdzietne. Ale to wcale nie znaczy, że mamy czuć się kopnięte na margines. I mi o to chodzi.

Kobieetazdzieckiem a czy ty gdybys byla sama to zwiazalabys sie z facetam ktory ma juz dzieci?Ktory jest juz obciazony,bo musi wygospodarowac czas dla tych dzieci,musi lozyc na utrzymanie dzieci idt. Kiedys poznalam fajnego ulozonego faceta ale mimo wielu jego zalet nie potrafilabym byc na drugim planie:( moze i jest to egoistyczne,trudno. I zgadzam sie ze wiele kobiet najpierw wiaze sie z facetem byle jakim a potem placz bo pije,bije,nie kocha...... Pamietam jak jeszcze w liceum moje kolezanki "chodzily" z przystojnymi chloptasiami,takim co budzili respekt bo byli chamscy,wzbudzali strach ,wozili sie kradzionymi samochodami...Glupie laski w ciaze zachodzily jak grzyby po deszczu.A teraz siedza same sfrustrowane,zaniedbane i maja pretensje ze porzadny facet nawet na nie nie spojzy:( No ale dla mlodej dziewczyny czesto wazniejszy jest wyglad i samochod jakim wozi sie koles a nie to co ma w glowie. Uwazam tez ze warto przedyskutowac pewne kwestie z partnerem jeszcze za nim wyplynie sie z nim na gleboka wode. Ja za nim zamieszkalam z moim obecnym mezem powiedzialam mu czego oczekuje,czego zadam a czego nigdy przenigdy nie zaakceptuje.On takze powiedzial mi jakie on ma wymagania.Moze to i romantyczne nie bylo ale teraz nie placze ze facet w domu nie pomaga,nie szanuje,nie kocha tak jak powien. Zanim zdecydowalam sie na dziecko tez szczegolowo opowiedzialam mu ze to wcale rozowo nie bedzie aczkolwiek moze byc. Dzieki temu moj maz nie mial pretensji do mnie a ja do niego.Bo mielismy umowe wg mnie warta o wiele wiecej niz przysiega zlozona w kosciele. Oczywiscie ze mozesz znalezc faceta nawet porzadnego ale nie oczekuj ze kazdy porzadny bedzie chcial brac odpowiedzialnosc ze dziecko sobie obce!Faceci czesto angazuja sie bardziej niz kobiety i np.jak facet zaakceptuje nie swoje dziecko,zacznie brac aktywny udzial w jego wychowaniu a pewnego pieknego dnia ty uznasz ze to nie "to" i kopniesz kolesia w d.pe a tym samym odetniesz mu kontakt co prawda z nie swoim dzieckiem ale takim z ktorym ten facet juz sie zzyl......to moze byc zarowno dla dziecka jaki i dla tego faceta cios ponizej pasa. Zauwazylam ze kobiety ktore wiaza sie z facetem majac juz dziecko oczekuja ze ten koles bedzie wychowywal dziecko,ale kiedy pojawia sie problem lub np.partnerowie sie w czyms nie zgadzaja to sruuu baba krzyczy ze to NIE TWOJE DZIECKO I JA TYLKO JA MOGE DECYDOWAC.Zadna paniusia nie mysli wtedy co czuje partner.Bo przeciez dba,opiekuje sie dzieckiem nie swoim ale jakby swoim ale ma prawo tylko do obowiazkow i zadnych praw.... Wielu rozsadnych mezczyzn zdaje sobie z tego sprawe i woli ie ryzykowac aby nie cierpiec

Gość niedlugomamaSAMA
Pavlo1985 poniosło mnie wcześniej po prostu i masz rację, też przez chwilę robiłam z siebie ''nieomylną''. I niestety nie zgodzę się z tym, że będę myśleć stereotypami. Każdy człowiek jest inny i warto poznać jego historię zanim się go oceni i włoży do jednego worka.. Chociaż pewnie w niektórych sytuacjach stereotypy biorą górę. Ale tylko do momentu, kiedy ktoś wytłumaczy co i jak. Wtedy powinno się patrzeć w innym świetle na daną sytuację.. no ale to tylko moje zdanie. Ludzie są różni.

"niedlugomamaSAMA ale nie rozumiem dlaczego upieracie się przy jednym - że my myślimy, że każdy facet ma sięz nami związać bo jak nie to jest frajerem. Żadna z nas tego nie napisała a tu co rusz są komentarze typu ''nie wymagaj od faceta, żeby chciał wychowywć cudze dziecko'' a czy ja od kogoś tego wymagam? Jeśli spotkam takiego, jeśli będę miała to szczęście to super ale jak nie to Waszym zdaniem ja usiłuję siłą zaciągnąć faceta do domu i zmusić go do wychowywania mojego dziecka to jest chore.. czytacie tylko to, co chcecie przeczytać i do tego się ustosunkowujecie. Szkoda, że jesteście ograniczeni tylko do wyzwisk i wkładania samotnych matek do jednego worka pt. ''puszczalskie k**wy z bachorem, zbędnym balastem''. To o Was świadczy." To raczej świadczy o tym że większość taka jest. Stereotypy przecież powstają w oparciu o ogół a nie pojedyńcze przypadki zgadza się?? x " Samotny Romantyk II jeśli byś nie zauważył to ten człowiek był szczery, pisał że miał zdanie o nas takie a nie inne ale nie można myśleć stereotypami i się zarzekać, że wie się lepiej od tych kobiet jakie było ich życie." x Owszem ze stereotypowe myślenie jest krzywdzące wobec tych którzy stereotypowo sie nie zachowują ale nie można winić ludzi za to że operują stereotypami w codziennym życiu bo dzieki stereotypom wydaje nam się że znamy lepiej świat w którym zyjemy x " No bo przecież mają dziecko to znaczy, że się puszczały a te bezdzietne to co? dziewice wszystkie?" x Zamieszałaś trochę - puszczalskie z dzieckiem same sobie są winne tego że zostały same a puszczalskie bezdzietne nie musza się póki co martwić że zostaną same z powodu tego ze posiadają dziecko nie uważasz?? x " tak samo mogą być te puszczalskie i te, które się szanują a i tak przypnie im się łatkę k**wy. Ale one są te ''lepsze'' bo nie mają dowodu w postaci -dziecko- na to, że się puszczają i wg Was są super i zasługują na lepsze życie, na miłość, tak?:/" x Dopóki nie mają dziecka mają lepszą sytuację na znalezienie sobie partnera bo nie mają dzieci.Nikt nie pisał że one zasługują na lepsze życie lub miłość. x "Rozbraja mnie Wasze zdanie na ten temat.. obyście nigdy nie znaleźli się w takiej sytuacji bo przykre jest to, co macie do powiedzenia na ten temat" x Przykre jest to że sama zakładasz temat pod powyższym tytułem a dziwisz się że spotykasz się z takimi komentarzami które często są wynikiem doświadczenia zyciowego z kobietami z dzieckiem i próbami ułożenia sobie z takimi życia x " Zawsze Szczery Tak, miałam spie**alać ale pojawiają się ludzie z którymi można dyskutować na odpowiednim poziomie. Twój jest niestety godny pożałowania.." x " i tak, wiem że wina leży też po naszej stronie - stronie samotnych matek." x Wina zawsze leży po obu stronach nigdy nie jest tak ze lezy po jednej ze stron x "Ale niczego w życiu nie można przewidzieć." x Przewidzieć się nie da - co innego gdy ma sie partnera który zachowuje się jak idiota, cham, prostak od początku i albo udaje się ze się tego nie widzi, albo łudzi się że on się po ślubie zmieni x "Każdy chyba by inaczej postępował, gdyby wiedział jak jego życie się potoczy. A niestety nie na tym to polega, żcie jest jakie jest, jest nieprzewidywalne tak jak i ludzie." x Życie jak najbardziej jest nieprzewidywalne ale ludzi i ich zachowanie idzie przewidzieć.Trzeba tylko zamiast od razu ufać na słowo ze on jest taki bądź inny wątpić w to przez pewiem czas. Jak to powiedział kiedyś ktoś mądry : "Jeżeli chcesz kogoś dobrze poznac najpierw musisz w niego zwątpić" x " Więc z łaski swojej przestańcie nas traktować jak desperatki szukające osła, który będzie łożył na nas i dzieci." x Jakkolwiek bys tego nie nazywała gdy komuś czegoś brakuje i zaczyna tego szukać to mamy do czynienia z desperacja spowodowaną brakiem tego czegoś x " Bo to nie o to chodzi. Owszem, niektóre kobiety takie są i mogę im tylko podziękować za wyrobienie samotnym matkom takiej opinii od zawsze wiadomo, że łatwiej przypiąć komuś łatkę najgorszego niż tego, który jest ok." x Nie niektóre tylko spora część. Co do tej łatki to przecież w kazdej sytuacji łatwiej nam dać negatyw komuś zamiast pozytywów się z nim doszukiwać x "Ludziom bardzo łatwo przychodzi ocenianie innych po pozorach, nie znając jego życia bo to co tu piszemy to jest 1/100000000000000000000 naszego życia a Wy nam przypinacie takie epitety bo przecież SAMOTNA MATKA - NAIWNA,PUSZCZALSKA. " x Wina tego stanu rzeczy leży w stereotypach społecznych i komformixmie ludzkim. Dzięki komformizmowi ludzie zamiast uzywać mózgów zaczęli uzywać stereotypów niemal na codzień. x "Ale niektóre po prostu szukają oparcia i męskiego ramienia, przy którym poczują, że nie są beznadziejne. Będą mogły kochać i być kochane, siąść i napić się z ukochanym herbaty obejrzeć film, pośmiać się." x Tak samo jak niektórzy faceci szukają dojrzałych emocjonalnie kobiet i z tego powodu nie widzą problemu w zwiazaniu się z kobietą z dzieckiem x "Dziecko w niczym nie przeszkadza, to jest mały człowiek który nie jest niczemu winien więc dlaczego utwierdzacie nas w przekonaniu, że to dziecko jest przeszkodą do budowania czegokolwiek?" x Tak długo jak nowy partner nie będzie cały czas na drugim miejscu to owszem dziecko w niczym nie przeszkadza.Ale wystarczy że kobieta będzie zawsze stawiała dziecko na pierwszym miejscu nie myśląc o tym że partner tez ma swoje potrzeby i też pragnie spędzić z nia sam na sam trochę czasu to dziecko przez to że jego matka widzi tylko je zaczyna stanowić problem x " Nie rozumiem... wg Was nie mamy prawa wymagać od facetów zaangażowania." x Nikt nie ma prawa od nikogo niczego wymagać. To sie nazywa ingerowanie w czyjąś prywatność. Możecie tego chcieć ale nie macie prawa tego wymagać. Bo skoro wy tego wymagacie od faceta to dlaczego facet nie miałby np wymagać od was analu 3 razy dziennie jako warunek udanego zwiazku?? x "Czyli mamy się pogodzić z samotnością i byciem na ''najniższej półce'' jako kobiety bo dziecko to dla kogoś zbędny balast???" x Tu nie o to chodzi - ale tak długo jak nie pogodzisz się z samotnością będziesz narażona na związku które nic nie zmienią bo koniec i tak bedzie taki że zostaniesz na lodzie wystawiona przez kolejnego adoratora. Dopiero po pogodzeniu się z samotnością uda Ci się zauważyć już na pierwszym spotkaniu jaki jest mniej więcej Twój adorator. Tak długo jak będziesz marzyć o wielkiej miłości nie będziesz w stanie trzeźwym okiem ocenić faceta z którym się aktualnie spotkałaś bo pragnąc miłości nieswiadomie przymkniesz oko na jakieś niechciane cechy charakteru adoratora a później znów będziesz płakac jaka to jesteś nieszczęśliwa. x " Po prostu ciężko jest zrozumieć jak można kogoś tak bardzo negatywnie oceniać tylko dlatego, że ma dziecko i trafiła na nieodpowiedzialnego faceta. To jest sprawiedliwe?" x A kto Ci koleżanko powiedział że zycie jest sprawiedliwe??

Gość niedlugomamaSAMA
życie może być niesprawiedliwe owszem. Ale ludzie powinni starać się być wporządku, jeśli sami chcą być dobrze traktowani. I nie chodzi tu o mnie, bo ja jestem pogodzona z samotnością, czasem brakuje bliskości ale wiem, że mam teraz inne zobowiązania i nie chcę nikogo krzywdzić moim ewentualnym brakiem czasu. Po prostu staram się stanąć w obronie samotnych matek, którym i tak jest ciężko a co rusz pojawiają się opinie jakie to one są be... a, że mogę na ten temat cokolwiek powiedzieć bo sama jestem w takiej sytuacji, to to robię. Naprawdę wiele razy brakuje siły na dalsze życie ale musimy być silne mimo wszystko, a utwierdzanie nas w przekonaniu, że jesteśmy przegrane wcale nam nie pomaga. Dlatego chociaż w minimalnym stopniu próbuję wytłumaczyć, że to jest krzywdzące. Nie mogę mieć pretensji do tych, którzy myślą stereotypami bo taka łatka została nam przypięta z jakiegoś powodu i zdaję sobie z tego sprawę ale cicho siedzieć też nie chcę w te sprawie.

"życie może być niesprawiedliwe owszem. Ale ludzie powinni starać się być wporządku, jeśli sami chcą być dobrze traktowani." x Po co skoro życie uczy nas że skurwysyni którzy nie mają sumienia serca i wyzszych uczuć zachodza najdalej i najwygodniej im się zyje. A to że szli po trupach do celu , cóż.. x. " I nie chodzi tu o mnie, bo ja jestem pogodzona z samotnością, czasem brakuje bliskości ale wiem, że mam teraz inne zobowiązania i nie chcę nikogo krzywdzić moim ewentualnym brakiem czasu. Po prostu staram się stanąć w obronie samotnych matek, którym i tak jest ciężko a co rusz pojawiają się opinie jakie to one są be... a, że mogę na ten temat cokolwiek powiedzieć bo sama jestem w takiej sytuacji, to to robię. Naprawdę wiele razy brakuje siły na dalsze życie ale musimy być silne mimo wszystko, a utwierdzanie nas w przekonaniu, że jesteśmy przegrane wcale nam nie pomaga. Dlatego chociaż w minimalnym stopniu próbuję wytłumaczyć, że to jest krzywdzące." x Normalny człowiek zrozumie bez długich tłumaczeń, idiota zaś mimo 100 stronnicowego eseju na dany temat będzie się upierał że on wie lepiej i będzie jeszcze bardziej kąśliwie atakował. Z racji tego że idiotów nie brakuje nie dziw się negatywnymi komentarzami które tylko dobijają x " Nie mogę mieć pretensji do tych, którzy myślą stereotypami bo taka łatka została nam przypięta z jakiegoś powodu i zdaję sobie z tego sprawę ale cicho siedzieć też nie chcę w te sprawie." x Im więcej napisze tym więcej będzie tych ataków

Gość Kobieetazdzieckiem
Widze, ze watek sie rozwinal :) Szczegolnie cieszy mnie wypowiedz "powiem wam", ktory opisal jak zycie moze moze zaskakiwac, i ze jesli cos ma byc to i tak bedzie :) Cos w tym chyba jest, ze jak sie nie szuka, to sie znajduje :) Zycze sobie i Wam samotne mamy takiego happyendu :)

Gość niedlugomamaSAMA
w tym momencie zaczynam żałować, że staram się być zawsze dobrym człowiekiem. Bo faktycznie nic dobrego to nie przynosi... ehh no to faktycznie chyba na nic moje gadanie.

Gość niedlugomamaSAMA
Kobietazdzieckiem dziękuję i wzajemnie🌼

"Ale ludzie powinni starać się być wporządku, jeśli sami chcą być dobrze traktowani." A co jak facet nie chce samotnej matki to juz nie jest w porządku? Nie chce to nie, ma swoje życie i prawo do wyborów. Chyba nikt z powodu bycia samotną matką w życiu realnym źle takich nie traktuje, więc nie wiem o co chodzi

Gość niedlugomamaSAMA
Prawiczek bez wiary jeśli być chciał i był łaskaw nie wyrywać zdania z kontekstu, to zrozumiałbyś o co mi chodziło. zawsze szczery dalej tu jesteś? nie masz nic lepszego do roboty czy szukasz uwagi na siłę? zajmij się swoim życiem bo Ci przeleci przez palce.

Gość polityka prokreacyjna
szukaj samotnych ojcow. 1. dziecko sie przyzwyczai a my sie rozmyslimy i co wtedy- na szczescie jestesmy bardziej odpowiedzialni niz ich matki 2. zawsze to o jedno dziecko mniej w zwiazku ktore mogloby miec moje geny 3. trzeba wychowywac nie swoje dziecko 4. za malo czasu dla siebie na poznanie i relaks itd. 5. Boimy sie ze mamusia szuka tatusia dla dziecka nie partnera 6. Koszty utrzymania dziecka sa dosc wysokie czyli dokladasz sie do obcego dzieciaka bo watpie zeby same alimenty wystarczyly a przeciez nie powiesz kobiecie ze ma sama lozyc na dziecko bedac z nia w zwiazku. 7. Jak samotna i do tego matka to nieodpowiedzialnie dobrala sobie partnera badz zaliczyla wpadke z frajerem.