Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana c do Kanady

Jak wyglada zycie w Kanadzie?

Polecane posty

Sa tu jakies osoby z Kanady? Jak wyglada tam zycie? Jakie miasto polecilybyscie do zycia? chcialabym zamieszkac w miare cieplym miejscu w Kanadzie i niedeszczowym. Czytalam, ze Polacy nie potrzebuja wizy na 6 miesiecy do Kanady. A jak jest z uzyskaniem pozwolenia na prace? Latwo je dostac i jakie dokumenty trzeba zlozyc? I jeszcze jakie sa zarobki minimalne, np. w uslugach (sklepy) itd? Ile kosztuje wynajecie malego mieszkania na poczatek (obojetnie jakie miasto - chce znac orientacyjnie cene) . Dzieki za odpowiedzi :)

UP Nikt nie odpowie? :( chyba nie ma nikogo z Kanady :(

Poczytaj topik o dziwnych zwyczajach tam troche jest o Kanadzie i uwazaj bo tam polakow na lotnisku poralizatorami witaja

Gość maczu piczu
Oj Agonia, Agonia, jak ty juz cos napiszesz,to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Jestes takim forumowym przyglupem i z kazdym twoim postem udowadniasz to coraz bardziej :D Polakow witaja paralizatorem w Kanadzie? Boze jaka ty tepa jestes. A podobno w Skandynawii lataja z karabinami i zabijaja niewinne dzieci w imie jakiegos chorego oczyszczania :D Autorko topiku, nie sluchaj tej idiotki. To stare jest, glupie, ona gada od rzeczy. Na watku o zwyczajach za granica pisze sie o.... zwyczajach, kretynko Agonio, a nie o tym jak dostac pozwolenie na prace, o co glownie autorka tego topiku pytala :o

i wlasnie o to chodzi aby jedni sie smiali drudzy plakali jeszcze inni zloscili , nikt normalny nie wezmie mojej wypowiedzi o paralizatorze na powaznie natomiast kto inteligentny wie ze to przytyk nawiazujacy niestety do autentycznego wydarzenia jak widac ty ani normalny ani inteligentny Ciekawe co piszesz o tych zabijanych dzieciach w skandynawii , masz dostep do konkretnych informacji czy tak tylko maczu piczu Zastanawialam sie przez sekundke czy powinnam ci ublizyc aby odbic pileczke ale to by dopiero byla porazka znizyc sie do twojego poziomu

Gość do Agonia
Sorki, chcesz uchodzic za inteligentna, ale mam tu jednak pewne uwagi: Używaj znakow interpunkcyjnych, bo zle sie czyta tekst jednym tchem. Po drugie, spacje stawia sie PO przecinku, a nie przed. To tyle z dzisiejszej edukacji niedoksztalconych :)

uchodzic za inteligentna ?. Na tym forum ? Nie rozsmieszaj mnie robaczku to cale forum nie jest najwyzszych lotow wiec i potrzeby nie ma za kogokolwiek uchodzic . Spacja i znaki interpunkcyjne oj oj oj dobre, potym poznaje jak ktos nie ma nic konkretnego do przekazania to wyciaga stare wyswiechtane dzialo - interpunkcja, stylistyka, gramatyka, edukacja 'Sorki' jestes cienki(ka) jak barszcz na weselu

Gość jest bezpiecznie, bardzo duzo
zóltych, lepszy klimat na zachodzie ( np Vancouver) niz na wschodzie ( HAlifax- długa zima), drozej niz w USa, poszczegolne ceny i płace zobacz w necie, tak samo wynajem mieszkań.

Gość jest bezpiecznie, bardzo duzo
Agonia - co z tego, ze ktoś ma coś do powiedzenia, jesli nie da się tego zrozumieć, właśnie z powodu interpunkcji :).

Gość do Agonia
Skoro forum nie jest najwyzszych lotow, to po co sie tu udzielasz? W dodatku jestes jedna z najaktywniejszych ;) Ja ci tylko grzecznie zwrocilam uwage co do twojej pisowni. Czytanie bez znakow interpunkcyjnych jest jak zadyszka :P I te spacje PO znakach interpunkcyjnych, a nie przed. Widac, ze sie jeszcze nie nauczylas. Powinnas podziekowac za cenne uwagi, zamiast rzucac sie jak pies do kosci :)

Gość szvzebrzeszunie
A propos Halifax, moze ktoś powiedziec coś więcej o prowincji Nova Scotia? :) cokolwiek. Jacy są tam ludzie, klimat. Nie bede pytać o krajobraz bo wiem ze przepiękny.

To forum to forma odstresowania sie i pewien rodzaj odpoczynku dla mnie , jedni kopia ogrodek po pracy lub biegaja przed praca ja sobie wchodze na kafe ( przed i po pracy bo jesli chcesz zauwazyc w ciagu dnia sie nie udzielam) a teraz dajmy forumowiczim dyskutowac o zyciu w kanadzie.

Gość do Agonia36
Po co sie tlumaczysz, niech sie wyzywaja w necie nieszczesliwi ludzie jesli maja sie poczuc przez to lepiej.