Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga2307

Co to moze oznaczac? Zaburzenia hormonalne czy cos innego???

Polecane posty

Czesc dziewczyny. Moge Was prosic o porade? mozliwe, ze wiele z Was uzna, ze moje pytanie jest glupie ale nie jestem doswiadczona. 16.02 mialam zabieg, byl to 11 tydzien. i pewna sprawa nie daje mi spokoju... od jakiegos. od jakiegos tygodznia zle sie czuje, boli mnie dol brzucha, dziwne klucia. 33 dni po zabiego dostalam @, ale trwala niecale 3 dni i byla bezbolesna. bylo to 20.03. od 23 do 29 wspolzylismy sie bez zabezpieczenia. wiec... zrobilam test (wiem, ze szybko bo jeszcze nie dostalam 2@) i po 3 h wyszla druga kreska, na drugi dzien zrobilam drugi test... z innej firmy i tez po 1,5 h wyszla druga kreska. nie jestem doswiadczona w robieniu testow ciazaowych ale wydaje mi sie, ze druga kreska oznaczajaca ciaze nie powinna wogole wyjsc nawet po takim czasie. powiedzcie prosze co Wy o tym myslicie

Gość łotdefak
ale jaki zabieg miałas??

Poronilam w 11 tyg, mialam zabieg lyzeczkowania macicy bo lekarka choc bylo bardzo duzo krwi bala sie, ze jeszcze cos zostalo

Gość Zrób badanie krwi
albo idz do ginekologa.

Gość łotdefak
Ojj bardzo mi przykro. Najlepiej idź na bete, kosztuje więcej niż test,ale tez daje więcej pewności. Chociaż kurcze problem jest taki,że po poronieniu jeszcze przez jkis czas moze sie utrzymywac steżenie hcg we krwi,ale nie wiem dokładnie ile to może byc tygodni.

Przeczytaj instrukcje testu, masz tam napisane po jakim czasie od zrobienia test powinno sie wyrzucic i nie odczytywac wyniku. Nie spotkalam jeszcze sie z testem ktorrego wynik czyta sie po 1,5 godziny ale moze twoj jest inny. Sprobuj zrobic innej firmy test i odczytac wynik maksymalnie do 5 MInUT. Wspolzycie bez zabezpieczenia moglo doprowadzic do ciazy w tym nie trzeba miec doswiadczenia to sie wie od 12 roku zycia jak nie wczesniej:O Inna sprawa totaka po jakim czasie od wspolyzcia robilas test bo tak od razu nie wyjdzie musi wzrosnac hormon ciazowy. Wiem ze do paru tygodni po ciazy ten hormon sie jeszcze utrzymuje ale nie wiek jak dlugo skoro zabieg miaalas w lutym. Kiedy masz dostac okres?

Gdybym moga zrobilabym bete ale nie mam jak pojsc do gina, mieszkam w niemczech i sama prywatnie nie moge pojsc na badanie krwi. co do gina to bylam ale nie potrafil odpowiedziec na moje pytania, nawet jak pytalam o @ to zdziwil sie, ze byla taka delikatna i trwala 3 dni, a czytalam ze powinna byc obfita i bolesna. wiem, ze test odczytuje sie max do 15 min, pozniej wynik moze byc niewazny. co do poronienia to.... 11 tydzien ale od 9 tyg serduszko nie bilo. zastanawia mnie czemu na obu testach po pewnym czasie wyszly drugie kreski

Wyszly dwie kreski no jak ci piszemy moze sie utrzymywac jeszcze w organizmie stezenie hormonu ciazowego po ostatniej ciazy. Kiedy masz dostac okres teraz?

Chyba 16 marca o ile cykl unormowal mi sie. ale od poronienia minelo 7 tyg wiec watpie zeby w organizmie byl jeszcze hormon ciazowy

Moze byc w na tyle niskim stezeniu ze testy wyszly ci po dwoch godzinach. Zrob tak jesli nie masz pieniedzy na badania: poczekaj dwa tygodnie a najlepiej dla pewnosci dwa i pol od dnia seksu bez zabezpieczenia. Wtedy kup dobry test ciazowy porzadnej firmy. Przeczytaj dokladnie ulotke jak sie go wykonuje( pewnie trzeba na niego nasikac) i najwazniejsze: po jakim czasie nie wolno odczytywac testu. Zrob test z porannego moczu i odczytaj wynik zgodnie z zaleceniami w ulotce. Powinno ci to dac w miare jasny obraz jak bedzie ciaza to test po prostu wyjdzie od razu:)

Szlachcianka poszlabym na badanie krwi gdybym miala jak... mieszkam w de a tu tak od reki naj u nas nie zrobie badania. Nie mam innego wyjscia i niestety musze poczekac, moze w weekend zrobie jeszcze jeden test, wtedy jesli jest cos na rzeczy powinno wyjsc. pozdrawiam serdecznie

Poczekaj raczej do tego 16-tego, to bedzie juz prawie 20 dni po ostatnim seksie wiec wtedy napewno wyjdzie zgodnie z faktem. Nie wiesz przeciez kiedy mialas owulacje moze po 29-tym przeciez plemniki troche w organizmie potrafia przezyc ja bym poczekala na twoim miejscu, zakladam ze ciaze planowalas wiec jesli sie martwisz to zacznij brac kwas foliowy wez pare dni wolnego w pracy odpocznij odstresuj sie i poczekaj co test wykaze.

Hmm.... to jest tak. nie wiem kiedy maialam owulacje bo to pierwsze @ po poronieniu. co do checi posiadania dziecka. ja bardzo chce, partner roznie ale nie ma oporow przed wspolzyciem, jest wrecz przeciwnie. nie zabezpieczamy sie i on chyba jest tego swiadomy co moze wyniknac

Wiem ze cykle mozesz miec jeszcze bardzo nieregularne po poronieniu. Dlatego zakladajac ze ostatni seks byl 29-tego, plemniki moga przezyc w organizmie wedlug niektorych badan nawet do tygodnia(!!!) wiec jesli owulacja byla 7 dni po 29-tym czyli 4-tego to teoretycznie moglo dojsc do zaplodnienia chociaz wedlug mnie 7 dni to taki ekstremalny przypadek, no ale jesli sie tak zdarzylo to dwa tygodnie po owulacji to bedzie 20.04 i wtedy zrobilabym test aby miec niemal sto procent pewnosci. Powodzenia:)