Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marileee

CZY MOPR ZABIERZE MI DZIECKO???

Polecane posty

Gość marileee
sama jetses prowokacja.wszystkiego sie nie p[zrewidzi mam tyle rzeczy an glowie i same klopoty jedno ciagnie za soba drugie. z tym ubezpieczeniem glupio wyszlo ale to nie moja wina.pierweszy raz mnie wyrejestrowali bo musialam odrzucic propozycje stazu, staz na 8 godz a z kim dziecko?do przedszkola zapisanwe na 6 godz na wiecej mnie nie stac:( a potem nie poszlam na wizyte obowiazkowo i jest jak jest

Gość marileee
chyba jednak nie bo jakbym byla ubezpieczona ze przez mopr to oni by plaicili wteduy za szpital a tak musialam sama placic

Gość Dziwna jesteś
Pewnie ze prowo

Gość Dziwna jesteś
Akurat tak się składa, że pracuję w szpitalu i jestem pewna tego co piszę.

pisałaś ze mieszkasz w Świdniku. http://www.mops.swidnik.pl/ tu znajdziesz tel. zadzwon. myślę, że powinni pomóc. nie mieszkamy na pustyni. a jaki zasiłek bierzesz ? nie dla bezrobotnych chyba, bo inaczej przysługiwałby Ci NFZ. nikt Ci dziecka nie zaboerze jesli zachorowałaś. chyba, że masz już coś na sumieniu.

Gość marileee
przeciez mopr nie moze zabrac mi syna bo jestem nieubezpieczona:( a moze jednak???a sluchajcie moge nie wpuscic pracownika socjalnego?postawnoiwlam poprosic siostre o pieniadze i wezwac lekarza jak tylko przyjdzie przelew. zabilabym sie chyba jakby mui zabrali syna:(orocz niego niwe mam nic:( przepraszam za ten belkot ale naprawde zle sie czuje nie wiem co to moze byc

Gość marileee
zasilek pielgnacyjny! mopr mnie nie ubepiecza, jestem pewna, szpital kazal mi placic! to jest tylko 153 zl, zadna renta, od renty jest skladka, od zailku piel.nie! nie robie zadnej prowokacji, kobniety, chce sie tylko dowiedziec czegos, nie gnojcie mnie i tak jest juz zle

Gość prowowwowo
To niech zabriorą ci syna, boś głupia babo jak but. Zresztą, to pewnie głupia prowokacja.

Do marilee, przestań bać się MOPR, tylko zabierz dziecko i idź do nich czym prędzej albo nawet zadzwoń, przedstaw sytuację i podaj swój adres. Bo jeżeli jesteś/będziesz poważnie chora i np.zemdlejesz w domu to Twoje dziecko będzie miało traumę do końca życia (jeżeli przeżyje zamknięte samo w domu z nieprzytomną matką). Ty myśl bardziej o synu, jeżeli musisz się leczyć to MOPR zapewni czasowo opiekę nad nim, a nie odbierze ci go na zawsze. Są regulacje prawne stosowane w takich sytuacjach, idź do MOPR i nie zwlekaj.

Gość antyfanka JP
nie musi pobierac zasilku dla bezrobotnych, by byc ubezpieczona zdrowotnie. Moze nie miec prawa do zasilku, ale zarejestrowanej przysluguje uzpieczenie zdrowotne. A skoro byla chora i nie mogla sie stawic, to za kilka dni mogla pojsc sie wytlumaczyc, a nie zrejterowac... Narobilas sobie, autorko, klopotu a teraz beczysz. Dzwon i wszystko odkrecaj. A pracownik mopsu moze przyjsc do Ciebie do domu, wystarczy ze do nich zadzwonisz...

Gość marileee
jak ktos ma klopot to dla was zawsze prowokacja. smutne :( nie jestm gluoia tylko mam problemy jakbys przezywala to samo tobys inaczej mowila

Gość do jagoody
nie chcemy ciebie słuchać!!!! święta, do kościoła chodzi a psy w wiadrze topi!

Gość marileee
jak raz go wezma to nie oddadza boje sie tego:( zastanawiam sie czy nie zadzwonic do matki mojego bylego ze jest taka sytuacja pzreciez to jej wnuk moze zlamac sie i prosic o pomoc ale tak mi zle o tym myslec ona zawsze byla taka wredna dla mnie nawet na chrzest maciusia nie przyszla

Gość nigdy nie kupuje przez tablice
pisalam juz: skoro masz dostep do netu to naucz sie uzywac wyszukiwarki, wystarczy wpisac w google haslo mops ubezpieczeni zdrowotne i okazuje sie, ze Dziwna jestes ma calkowita racje. http://mops.stargard.pl/index.php/ubezpieczenie-zdrowotne-90-dni "Wydanie decyzji o ustaleniu prawa do świadczeń opieki zdrowotnej realizowanych ze środków publicznych następuje na wniosek zainteresowanego, a w przypadku stanu nagłego na wniosek świadczeniodawcy udzielającego świadczenia opieki zdrowotnej złożony niezwłocznie po udzieleniu świadczenia." oraz: http://zielonalinia.gov.pl/default.aspx?newsId=2736&docId=267 "Kto może zostać objęty ubezpieczeniem zdrowotnym z MOPS? osoba bezdomna objęta indywidualnym programem wychodzenia z bezdomności na zasadach określonych w przepisach o powszechnym ubezpieczeniu w Narodowym Funduszu Zdrowia; osoba pobierająca zasiłek stały, nieobjęta ubezpieczeniem z innego tytułu w takim przypadku składka jest opłacana w okresie od dnia przyznania zasiłku stałego do dnia utraty prawa do zasiłku. Podstawą wymiaru takiej składki jest kwota odpowiadająca wysokości przyznanego zasiłku stałego z pomocy społecznej."

jeden telefon, moglabys wykonac jeden telefon i zamiast debatowac na forum mialabys juz pelna informacje, podano ci juz link do oddzialu w twojej okolicy

Gość marileee
to znaczy ze jestem ubezpieczona jak pobieram zaislek pielegnacyjny?boze jaka to bylaby ulga1 jestes wielka dziekuje ci serdecznie

Gość marileee
nie dzwonilam bo sie balam przyznac do tej sytuacji ze przyjda i zabiora malego wolalam najpierw sie tutaj czegos sowiedziec a nie sie podkladac moprowi

nie wiem, to znaczy ze powinnas zadzwonic i zapytac ;)

Gość marileee
zadzwonie i spytam mam nadzioeje ze masz racje i ze mam ubezpieczenie z tego tytulu...wolalabym do babci macka nie dzwonic:/

nikt cie przez telefon nie bedzie o nic wypytywal, matko kochana! dzwonisz, mowisz ze jestes nieubezpieczona i chora, mowisz ze pobieraasz asilek pielegnacyjny, ze slyszalas iz mozna zlozyc wniosek o ubezpieczenie u nich, finito! oni tam sa od udzielania informacji a nie od nachodzenia cie w domu bez powodu...

Gość Amileczka
Powiedz skąd jesteś albo daj meila wyślę ci kasę na wizytę.

Gość Trener Osobisty
Niezależnie od tego czy jest za granicą czy nie - obowiązek płacenia alimentów ma. Jeżeli nie da się ich wyegzekwować od niego, to płacić muszą jego rodzice, bądź rodzina. Idź do sądu o zasądzenie alimentów?

Gość ale cyrk
marileee, masz małe dziecko jak mogłaś dopuścić do takiej sytuacji?? Poza tym, na ile czasu dostałaś ban na zarejestrowanie się w UP? We wrześniu już byłaś bez ubezpieczenia, skoro szpital kazał Ci płacić a prawo do rejestracji masz dopiero w czerwcu? Coś za długo, u nas dają ban najpierw na 3 m-ce, potem 6 m-cy i chyba dopiero przy trzeciej wpadce na rok, ale po wyrejestrowaniu przez 30 dni jeszcze obejmuje Cię ubezpieczenie. Dlaczego nie podajesz tatusia o alimenty? Gdzie wcześniej miałaś głowę? Masz obowiązek to zrobić bo to są pieniądze dla Twojego dziecka, masz 60 zł na prawie dwa tygodnie przeżycia z dzieckiem kobieto!!! Mieszkam nie tak daleko Ciebie, pisz tutaj co u Was.

Gość marilee
masm juz dosc zycia wezme wszytskie prochy jakie mamm w domu i niech sie to wszystko wreszcie skonczy dzwonilam do siostry powiedziala ze przyleci i zabierze malego do siebie a ja mam uporzadkowac swoje sprawy....przynajmniej o syna bede spokojna nie mam juz sil zyc

Gość yenna25
Zabiorą, ale dlatego, że jesteś mega niezaradna życiowo i nierozgarnięta a nie dlatego, że jesteś chora!

jak tak czytam co ta autorka wypisuje, to jesli nie jest to prowokacja to już dawno ktoś powinien sie zainteresować tym dzieckiem i spr czy aby na pewno ma właściwą opiekę.

Gość tez tyle waże
20 bierzesz zasilek?to jestes ubezpieczoana,jakies prowo tu czuje

Gość tez tyle waże
ok doczytalam,ze to zasilek z mopru dziwi mnie tylko skad masz na komputer i nternet?mopr ci tez za to płaci?? a ubezpieczenie mozesz miec w kazdej chwili,wystarczy sie zapisac w biurze pracy

Gość majka.k
sama jetses prowokacja.wszystkiego sie nie p[zrewidzi mam tyle rzeczy an glowie i same klopoty jedno ciagnie za soba drugie. z tym ubezpieczeniem glupio wyszlo ale to nie moja wina.pierweszy raz mnie wyrejestrowali bo musialam odrzucic propozycje stazu, staz na 8 godz a z kim dziecko?do przedszkola zapisanwe na 6 godz na wiecej mnie nie stac a potem nie poszlam na wizyte obowiazkowo i jest jak jest Gdybyś z dupą na staż poszła to byś miała z czego zapłacić za pozostałe godziny w przedszkolu.Co ty masz niby takiego na głowie siedzisz z dupą w domu jak dzieciak w przedszkolu i nawet alimentów nie potrafiłaś załatwić??To siedź w tym domu dalej aż ci dupa do krzesła przyrośnie bo śmierdzi mi tu nie tyle prowokacją co nową ancią wyciągającą kasę na litość.

Gość alez nie alez tak
powinni ci zabrać,w jakich warunkach ono zyje?bez ubezpieczenia,bez pieniedzy?a jak by dziecko zachorowało to co?musiałoby umrzec pewnie,okropna z ciebie matka