Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miszkieterkinia

Problem z wypróżnianiem

Polecane posty

Gość Miszkieterkinia

Hey, Mam dosyć uporczywy problem z wypróżnianiem się. Czasami jest zupełnie bez problemu, ale czasami jak się zatnie to nie ma siły. Zazwyczaj jak wyjeżdżam albo mam dni wypełnione po brzegi zaczyna się rozregulowanie. Odżywiam się dobrze, zawsze jogurcik z jabłuszkiem na śniadanie, owoce, warzywa, orzechy, wszystko jak trzeba, a mimo to nie mogę się wypróżnić. Podejrzewam, że wynika to z braku czasu i jakiegoś spięcia. Zastanawiam się czy to wszystko może być spowodowane jakimś spięciem mięśni, które wstrzymuje wypróżnienia, bo czuję, że nie mogę ich rozluźnić. Obwiniam jakieś wewnętrzne obawy z oddawaniem stolca w miejscach publicznych i stres. Co mogę zrobić? :( bardzo bym chciała normalnie się wypróżniać nie martwiąc się o to... Ma ktoś podobny problem? PS: Len i inne sprawy nie bardzo działają;)

A próbowałaś może Colon C ? ponoć taki wychwalany przez użytkowników. Moja siostra stosowała i jakoś jej sie poprawiło. DOdatkowo koniecznie błonnik. tutaj masz np. http://e-fito.pl/przemiana-materii/111-colon-c-180g.html Ja osobiście mam zamiar zastosować kurację z Chlorelli, polecam do poczytania sobie: http://chlorella.net.pl/

Gość Muszkieterkinia
Tak próbowałam Colon C, poprawia się czasami, ale u mnie to chyba bardziej coś jak blokada psychiczna, zawsze jak gdzieś jadę albo coś to już przeczuwam, że będzie problem. Zastanawialam się czy jest jakis sposób na rozluźnienie mięśni jakoś, albo czy te zaparcia moga się tworzyć przez skurcz mięsni?

Gość bbtetregteebdtgby
ja po kawie lece do wc

Gość Muszkieterkinia
Zazdroszczę:) też tak się zdarzało;) ale jak już się coś zatnie to kaplica;) zwieracze nie puszczają:D

Gość traktornajwyzszejjakosci
Miałaś badania na IBS (zespół jelita drażliwe) albo leśniewskiego crohma? Kolonoskopia? Warto zrobić badania jeśli zaparcia się powtarzają regularnie. Oczywiście najpierw zacznij od analizy tego co jesz, może coś regularnie spożywasz, co powoduje problemy z wypróżnianiem się. Jeśli chodzi o jakieś środki zaradcze, to polecam Novipaye http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74 - bardzo skutecznie działa na tego typu dolegliwości, a jest naturalny i nie powoduje skutkow ubocznych. Można brać z lekami, bo to w sumie mus z owoców papai.

Rozumiem, też mam ten stres psychiczny, który objawia się problemami z brzuszkiem :( U mnie to potworne wzdęcia. Ale jeżeli chodzi o zaparcia to też nie ma mowy, żeby jadąc gdzieś do kogoś móc spokojnie korzystać z WC. :/ kawa na mnie też działa, a z mlekiem to totalnie. Polecam też zieloną herbatę ;)

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji....

Gość Muszkieterkinia
A te zioła są bezpieczne? Nie rozleniwiają jelit? że jak przestaniesz je pić to jest problem? W ogóle tak się one nazywaja gokładnie? gdzie je można dostać?