Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojoj...

Moje dzieci się NUDZĄĄĄĄĄĄA - pomocy!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ojojoj...

Troje - 6 i 4 lata, w przedszkolu są do 13, potem zaczyna się najgorszy dla mnie czas do powrotu meza - 4 godziny, podczas których moje dzieci po prostu się nudzą. Gdy jest ładnie, to wyłazimy na spacer, ale że ta zima tak długo trzyma, to nawet spacerowac im sie nie chce :-O Gdybym miała prawo jazdy, wsiadałabym z nimi w samochód i bysmy gdzies jechali - do muzeum, do kina, cokolwiek, chocby do sklepu, ale jechac z trojka komunikacja to ja dziekuje bardzo.Wiec siedzimy na osiedlu, gdy wraca maz, wlasnie zalatwiamy rozne sprawy, gdzies jedziemy itd... Ale z drugiej strony jak siegam pamiecia do swojego dziecinstwa, to nie pamietam, bym miala takie superrozrywki non stop. Na dodatek jestem jedynaczka, wiec na codzien nie mialam towarzystwa. I jakos sie nie nudzilam, umialam sobie zorganizowac czas. A jak jest u was? Oczywiscie pytanie do mam, ktore nie pracuja a ich dzieci nie przebywaja caly dzien w przedszkolu. Tylko nie piszcie, bym sie z nimi bawiła cały czas, bo ktoś musi ugotować obiad, posprzatac, poprac, poprasowac itd...

Może postaw na jakieś prace plastyczne, typu ciastolina, malowanie, wyklejanki. Może wspólne pieczenie ciasteczek, robienie sałatki owocowej...

Gość jestem w 5 m.c.
bo w dzisiejszych czasach tylko tv i komputer. Najlepiej kup takie duze kartki papieru, farbki, kredki, pisaki i niech dzieci rysują, malują itp. Dzieci w tym wieku uwielbiaja puzzle więc o jakiś czas kup im jakies puzze po 100 i więcej elementów. Kup kolorowanki, włącz im jakąs bajkę...my rzeczywiście w ich wieku sie nie nudzilismy ale to były inne czasy. Nikt nie drżał na samą mysl o tym, że dziecko będzie chwile samo na dworze itp itd.