Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iou89798y

Szukam mam, które nazwały swoje dziecko:Nicola, Jessica lub Brian

Polecane posty

Myślę że to plus że nie jest się jednym z wielu.

Gość czemu nie?
Koza, kiedyś został przeprowadzony eksperyment, powiedziano studentom, że najwięcej jest wyrazów zaczynających się na literę "A" i potem przeczytano im jakiś tekst i zapytano czy zgadzają sie ze wcześniej postawioną tezą. Studenci odpowiedzieli "tak, najwięcej jest wyrazów na literę A". Okazało się, że to nie prawda, wcale w tekście nie było więcej wyrazów na literę A. Jak coś uważamy, albo nam sie wydaje, że coś jest jak myślimy, to zaklinamy rzeczywistość, aby potwierdzić naszą teorię, czyli- słyszmy co chcemy słyszeć. Ludzie przestańcie ludziom przyklejać łatki i uczcie dzieci tolerancji, bo jeżeli nie potraficie zaakceptować czyjegoś imienia, to o jak to o WAS świadczy?

Ależ ja nie zamierzam traktować nikogo traktować gorzej, ze względu na imię, bo to nie jego wybór. Natomiast nie zamierzam udawać, że mi się to podoba i jest normalne. Gdyby ktoś z moich znajomych zapytał mnie, co myślę o takim imieniu dla ich przyszłego dziecka, to powiedziałabym, że ja dziecka bym tak nie nazwała, bo to imię jest okropne, a nie udawałabym, że mi się podoba.

Gość wdeplem w krowie łajno
w telewizji jakies dziecko ma na imie mastka buahhahahaaaaa

Gość gsdfasfasda
nastka kretynie

Gość lilijowa łodzia
a ja uwazam ze jezeli jestesmy polakami powinnismy to szanowac czyli nie dajac imion dzieciom jakies Jacobs, John, Jennifer i rozne inne...nie jestem za tym tak samo jak mowimy po angielsku szczycac sie z tego powodu bo to prpzeciez angielski i rowniez nazywajac min. Sklepu shop mysle ze powinnismy sie szanowac i nie idiotyzowac, nikogo nie obrazam ale wlasnie w taki sposob sie ponizacie bo chcecie sie upodabniac do kogos innego ale to Wasze zycie Wasza sprawa:)

Gość czemu nie?
Nie zamierzasz udawać, że coś "jest normalne". A kto ustala normy? Kto ma ten monopol? Większość znaczy mądrość? Nie! Mądry głupiemu ustępuje i dlatego ten świat tak właśnie wygląda...Większość z Was chce wolności dla swoich wyborów, ale innym tego prawa odbiera. Nie litujcie się nad tymi dzieciakami, że mają takie imiona, litujcie się nad swoją dulszczyzną i swoimi dziećmi, że pod takim parasolem braku otwartości będą wyrastały.

Gość do koza031
Imie Nicola na zachodzie nie jest imieniem meskim

Gość czemu nie?
lilijowa łodzia, dziwnie wygląda to co napisałaś na temat szacunku do języka polskiego... pisząc Polak z małej litery...

Gość ostatnio widziałam dziecko
które miało na imię alan a jego matka miała 18 - 19 lat... więc coś w tym jest ,że takie wymyślne imiona nadaje albo patologia albo gówniary, które zaliczyły wpadkę i nie mówcie, że tak nie jest w większości przypadków, a wyjątki tylko potwierdzają regułę :O

Gość lilijowa łodzia
nie masz sie czego przyczepic to do literowki sie doralas:D ahahah wasze mózgi jak widzisz napisalam "wasze" zauwaz ze z malej litery:D 🖐️

Nikola jest imieniem męskim. Żeniski odpowiednik tego imienia na zachodzie to Nicole (czt. Nikol)

A czy ja komuś zabraniam nazwać tak dziecka? Będzie chciał, nazwie je nawet Monitor, ale czy mam temu przyklaskiwać? W imię czego? Poprawności politycznej? Bo nie wypada przyznać się głośno, że się tego nie pochwala? Nie jestem hipokrytką, jak mi się coś nie podoba, to nie udaję, że jest inaczej. Np. nie podoba mi się, jak ktoś nosi leginsy do krótkich bluzek, bo dla mnie leginsy to rajstopy z obciętą częścią na stopę i nie będę udawać, że bieganie z dupą na wierzchu jest super. Ale przecież to czyjś wybór, jak ja w ogólę śmiałam mieć jakąkolwiek opinię na ten temat, teraz przecież nie wolno nikogo skrytykować, trzeba być poprawnym politycznie. Co poradzić. Takie czasy...

Gość czemu nie?
lilijowa łodzia: nie literówki się czepiłam, tylko ignorancji.

Gość ja pier,,,dole
Jak już bierzecie się za krytykę imion to może zdrobnień powinniście poznać.Bo jak przeczytałam tu na topiku ,że jakaś tępa dzida pisze ,że słyszała imię Bodzio :D:D Bodzio to zdrobnienie imienia Bogdan.I taka się wypowiada i wylewa łzy nad jego głupią matką. Nie zgodzę się też ,że obcojęzyczne imiona daje tylko patologia bo moja doktorka to Angelika ,wiem że jej ojciec jest adwokatem to chyba to raczej nie patologia.Tak samo jak jedna z biznesmenek w moim mieście ma córkę Maurę dziwne imię dla kogoś kto nie wie ,że ta dziewczyna ma włoskie nazwisko (ojciec Włoch). I co jak co ja wolałabym nazwać syna Alan jak Stanisław.Mój brat ma tak na imię i tyle co on w szkole kpin usłyszał to szok,wiecznie zapłakany był.A dzieci jak go wołały to nie Stanisław czy Stasiek tylko Stachu i czy to dobre było dla dziecka.On ma dziś 24 lata i dalej się wstydzi swojego imienia. Jak idę do przedszkola to jakoś nie przeżywam jak słyszę Nikola czy Marika już się przyzwyczaiłam

a kiedys w tv widzialam jak wypowiadal sie ojciec i byl z coreczka, moze 4-o letnia i mowi do niej Afrodyta....

Gość skutrabąk
Dałem swemu synu na imię Ridge (Ricz)... Bardzo wszystkim się podoba:)

Gość tandetabbb
Imie Nikola jest imieniem meskim i pisze sie Nicolas czyli Mikolaj. Saint Nicolas po francusku czyli Sw. Mikolaj. Wiocha i tandeta takie imiona typu dzesika itd. Ci ludzie wyszli z wiochy ale wio cha z nich nie wyszla buhaha

Gość cool story, bro
Znam jedną blacharę, co nazwała swoją córeczkę ... Vanessa. :O Osoba ta urodziła dziecko w wieku 18 lat, nie skończyła nawet zawodówki i pochodzi z Koziej Wólki, jej ojciec jest menelem. Jest to typowa blachara, bezguście totalne, ojciec dzieciaka to typowy paker z małym móżdżkiem. no i mają Vanessę :D Szkoda mi dziewczynki, bo jest ładna i słodka, nie jej wina, że rodzice... są jacy są. Potwierdzam więc tezę, że takie imiona są w 90% związane w PL z patologią :D

Gość do koza031
masz racje Nicole jest odpowiednikiem zenskim