Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolalca szostka

prosze o pomoc wizyta u dentysty

Polecane posty

Gość bolalca szostka

hej, bylam dzis u dentysty, pytam sie co bedzie robil a on nie powiedzial nic slowem. Rozwiercil zeba, wlozyl wacik, ktory byl czyms nasaczony i pozniej dal na to fleczer. Zapytalam sie go czy to bedzie robione kanalowe a on ze nie. Co on mogl zrobic. prosze o wyjasnienie jesli ktos wie.

Gość to tylko
on Ci tego zęba leczy w ten sposób na następnej wizycie założy plombę

Gość bolalca szostka
a co to za leczenie nigdy tak nie mialam, mozesz cos wiecej powiedziec?

Gość No włożył lekarstwo
i czeka az zadziała, a na następnej wizycie założy normalną plombę i już. Niezłą ruinę musiałaś mieć.

Gość bolalca szostka
ale to nie tak ja do niego chodzilam z tym zebem bardzo duzo czasu ostatnio bylam ponad pol roku temu, powiedzialam ze mnie mega boli a on do mnie ze mam zmienic paste. Pozniej bylam tez kilka razy z bolem i odeslal mnie z kwitkiem, wiec to ni emoja wina bo sie wczesniej zglaszalam. Skoro mowisz ze ruina to czemu nie robil kanalowego?

Gość bolalca szostka
dlugo taki lek powinien byc w zebie?

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
włozył Ci lekarstwo i juz, nastepnym razem juz wsadzi plombe, powinnas za 2 tygodnie isc wyjac lekarstwo

Gość drusilla
różnie, czasami po tygodniu, a czasmi po miesiącu to noszą. nie masz się co martwić.

Gość lkjhhha
ale masz idiote tego dentyste ze Ci nic nie wytłumaczył... powinien Ci powiedzieć kiedy masz z tym przyjsc ponownie. takie lekarstwo musi posiedzieć w zebie co najmniej pare dni, ale ile dokładnie nie wiem

Gość bolalca szostka
to lekarz na fundusz, dopytywalam go sie a on nic czy to normalne ze nadal czuje bol w tym zebie? jesli nadal bedzie bolec to wtedy kanalowe? Chcialabym wiedziec ile to mniej wiecej trwa bo mam wyjazd 4 miesieczny na praktyki i chcialabym do tego czasu go wyleczyc ;(

Gość skarabeuszka
rzeczywiscie jakis dziwny ten dentysta. ja chodze do przychodni ale super dentystka powie wszystko co robi i jak po. jesli masz wyjazd to radzilabym ci isc do innego lekarza bo wydaje mi sie ze na latwizne lekarz idzie i zamiadt po rozwierceniu kanaly wyczyscic to wsadzil lekarstwo. a moze bolec jesli ropa zajdzie.

Gość fererooo
żal ci 30 - 50 zł zeby pojsc na konsultacje do specjalisty który obejrzy zęby, oceni ich stan i wszystko dokładanie wytłumaczy? Nie moge pojac jak można dziadować na własnych zębach, które ma się tylko jedne na całe życie. I chodzą uparcie do jakiegos kowala na wsi który na dziurę w zębie i ból zaleca nową pastę, no ale przeciez jest darmowy

Gość bolalca szostka
u mnie nie biora 30-50 za wizyte chyba u ciebie na wsi. prywatny min 150 na dzien dobry zabierze, poza tym wczesniej chodzilam prywatnie i tez mi zepsula zeba.

Gość skarabeuszka
to lepiej autorko wyciulaj kase i idz do prywatnego i niech on oceni stan zeba, ale innego niz juz bylas. wyjedziesz na 4miesiace i wtedy bedziesz kwiczec.

Gość fererooo
150 zł za konsultacje stomatologiczną? Leczysz się w Nowym Jorku i podajesz ceny w przeliczeniu na złotówki czy poprostu nie za bardzo wiesz o czym mowa? Konsultacje w Warszawie kosztuje srednio 5 dych, w małych miastach pewnie nieco mniej.

Gość skarabeuszka
ja jestem z malego miasta i na dentyste 100zl trzeba wydac:-( niestety.

Gość bolalca szostka
ale co mi da ze pojde do pryw, powie mi musi byc np kanalowe i wtedy zaplace majatek u pryw. bo co pojde do pryw i wroce pozniej na kanalowe na nfz? no bezsensu

Gość skarabeuszka
pytasz nas o zdanie to piszemy. jesli musisz kanalowo to n bank ropa pod lekarstwem sie zbierze i bedzie cholernie bolalo.

Gość bolalca szostka
ja rozumiem, ale mi nic nie da jak lekarz pryw da rozpoznanie skoro na pozniejsze leczenie u niego mnie nie stac. a pozniej nie pojde do tego na nfz i nie powiem panie zrob tak czy tak..

Gość drusila
boli Cię teraz bo Ci zęba ruszyl i ma prawo boleć. wiecil tak? mnie też bolą zęby po wizycie u dentysty i zawsze dentystka mówi że tak może być. i nie znaczy że będzie ropa!!!!

Gość drusila
poza tym on Ci nie mowil kiedy masz przyjsć na 2 wizytę?

Gość czemu nie?
Wacik z antybiotykiem Ci wsadzili i masz go mieć na 2 tyg. czasem dają taki co możesz przez 6 miesięcy nawet nosić. Bardzo dobrze Ci zrobił i tak nie spiesz sie do kanałowego, bo kanałowe to zabicie zęba, który już nie będzie odżywiany więc będzie martwy i z czasem na czymś twardym Ci pęknie a do tego wcześniej ściemnieje. Zawsze warto ratować zęba.

Gość czemu nie?
Właśnie ten antybiotyk sprawi, że zginą te bakterie, które tam siedzą i ropy nie będzie. Kanałowe to ostateczność. Nie jest tak żle z zębem skoro lekarz go leczy a nie zabija :) spokojnie będziesz miała zęba.

Gość bolalca szostka
mam wizyte w czwartek ale to z innym zebem, a o tej szostce nic nie mowil. Jak dlugo ma prawo bolec ten zab? jesli bol bedzie sie dlugo utrzymywal to znak, ze kanalowe jest konieczne? dzieki za wpisy

Gość bolalca szostka
czy to normalne ze zab nadal boli? ;(

Gość czemu nie?
To normalne, że boli bo miałaś wiercone w miazdze, czyszczone. I może Cię boleć jeszcze jakiś czas, ale będzie coraz słabiej :) Mój mąż miał to samo co Ty robione w piątek i już dzisiaj go w ogóle nie boli a też go bolało.

Gość bolalca szostka
bo ja czytam o tych lekach co si edo zeba wklada ten tlenek cynku, ze niewielu osobom to pomaga tak naprawde i leczenie kanalowe jest konieczonoscia . Twoj malzonek mial w zeba w jakim stanie ze tez dostal lekarstwo? tez go budzil bol w nocy?

Gość bolalca szostka
czemu nie jestes?

Gość czemu nie?
Tlenek cynku to jest to co dostał mój mąż i babka powiedziała, że może to mieć nawet przez 6 mies. bo też musiał wyjechać. Bolał go w nocy czasem. U niego zrobiło się coś pod starą plombą dlatego przez dłuższy czas nie było tego widać. Poproś lekarza o skierowanie na prześwietlenie panoramiczne. Może Ci nie chcieć dać, ale warto raz na kilka lat jak coś sie dzieje zrobić sobie zdjęcie, bo wtedy wychodzą wszystkie takie niespodzianki, które nie są widoczne gołym okiem. Lekarz mógł tego naprawdę nie widzieć u Ciebie wcześniej. Jak boli znaczy, że się goi :)

Gość ula której ukradli nick
z przykrością informuję że leczenie kanałowe jest refundowane wyłącznie w przypadku 1,2 i 3 i to pod warunkiem że ząb ma jeden kanał ,a w praktyce może mieć i trzy . Ot moja niedawna konfrontacja z rzeczywistością :(