Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana mamuśka

córka napsikała sobie odświeżaczem powietrza w oczy!!!help

Polecane posty

Tak jak w temacie, córka ma 20 msc. Oko łzawi i nos ma zaczerwieniony.Płukałam jej buźkę od razu,ale boje się, że to paskudztwo narobi jej szkody:( Poradźcie coś.Co jeszcze mogę zrobić aby zapobiec infekcji,dalszego podrażnienia.Są na to jakieś domowe sposoby?

Gość zaklopoppotttaaannaaa
Po pierwsze kto jej dal ten przedmiot po drugie jesteś nie odpowiedzialna po trzecie marsz do lekarza!!!

tak, wiem, że ta sytuacja nie powinna mieć miejsca.Ale nie prosiłam o osądzanie mnie tylko radę, co mogę jeszcze zrobić oprócz płukania oka wodą.

córka ładnie przygotowywała się w swoim pokoju do spania.Została sama bo ja robiłam kolację, ale że ma okres psocenia po cichutku otworzyła sobie drzwi od wc i wzięła sobie odświeżacz:( niestety nie trafiła nim w eter tylko w swoją buźkę. Oko ma podpuchnięte i zaczerienione.Domyślam się, że to normalne po takim "zabiegu" ale jak długo ten objaw może występować?Jeśli jutro dalej bedzie miała zaczeriwnione oko to pójdę z nią do lekarza, póki co zamierzam obserwować ją. Ponawiam pytanie odnośnie domowych sposobów, zna ktoś jakieś okłady itp? nie wiem, np.esencja z herbaty,rumianek ? pamiętam, że kiedyś moja mama mi je robiła, ale nie pamiętam na jakie dolegliwości.

Gość szklany klosz
Sama - nic. Idź do lekarza.

łatwo napisac idz do lekarza. O tej porze przychodnie są nieczynne....

wydaje mi się rozsądniejsze wtej sytuacji obserowowanie małej, niż latanie po szpitalach. Na izbę pojade jęsli sytacja nie będzie się poprawiać.

Gość oł jeee bejboszys
wez ty nie słuchaj tych oszołomów co by latały po lekarzach z każdą dolegliwością dziecka, albo nawet nie mają dzieci i się mądrzą o odpowiedzialności. Takie rzeczy się zdarzają, rumianek koi oczy, mama mi zawsze kładła jak mi oczy ropiały więc w tej sytuacji też nie zaszkodzi, a jeżeli nadal maluszek będzie miał zaczerwienione oczka to możesz się skonsultować z lekarzem jutro i on ci powie co i jak.

Gość bgfvn gngfbn
nie powinnas byc matka naprawde

Gość Gbnmklokjnn
Moj synek ty dzien temu psiknal sobie sprayem do mycia lazienki I sytuacja identyczna ze po kryjomu ;) wymylam Buzke a plakal niesamowicie I coraz mniej I lzy same mu oczka wyczyscily. Było po wszystkim. Trwało jakieś pól godziny. Nic nie przykladalam ale rumianek napewno nie zaszkodzi.

Gość Gbnmklokjnn
Najlepiej żeby poplakala...

Gość Gbnmklokjnn
Azazer ciurku widać ze ciurkow juniorów nie posiadasz:P

dzięki za rozsądne wypowiedzi. Całe szczęście córce nic nie było, do rana zaczerwienienie zniknęło.Oko było po prostu podrażnione, ( odświeżaczem a potem wodą,którą ją opłukiwałam).I tak jak pisała Gbnmklokjnn musiała swoje wypłakać:) Azazel_666 Jak pisałam wcześniej córka po cichutku poszła do toalety i bawiła się odświeżaczem- takim malutkim,przyklejanym do ściany. Bez przesady, według niektórych wpisów mając dzieci powinno się połowę domu wynieść i do tego pilnować i stać nad dzieckiem 24h - powodzenia