Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie na smród

cały dzień w butach. śmierdzi!!!

Polecane posty

Gość pomóżcie na smród

cały dzień w pracy w butach, nogi śmierdzą, buty śmierdzą. jakieś sposoby? i nie ! nie mam grzybicy stóp. po prostu noga w bucie nie oddycha, but również cały zapocony i śmierdzi!

Gość co z tą kasą
ja też miałam ten problem i zaczęłam kupować wkładki skórzane kosztują ok 12-14 zł i problem zniknął, buty nie są zapocone a jak noga się poci to potem wkładkę wymieniam na świeżą i jest ok, no i podstawa to skarpetki bawełniane a nie sztuczne

Gość pomóżcie na smród
ale ja w biurze w pantoflach i rajstopach. więc skarpetki odpadają:O

Gość co z tą kasą
do pantofli też kupowałam takie wkładki, raz że buty się nie zapocą i potem nie śmierdzą. u mnie dziewczyny w biurze czasem mają tak zaśmierdziałe buty że jak się podejdzie do biurka to śmierdzi nogami... może jakiś talk pomoże nie używałam nigdy

Gość heloiza999
kup sobie porzadne buty a nie chińskie i na pewno masz od tego parzenia grzyba :o idealne środowisko mu stworzyłas :o fuuu

Gość SW 1313
Ja tak mam ale tylko przy tekstylnych butach sportowych. W skórzanych butach nie smerdzi.

Gość pomóżcie na smród
nawet w skórzanych przez 8 godzin bez zdejmowania noga śmierdzi:O

wczoraj ktos tu pisal ze do zapoconego buta wrzuca woreczek w którym jest wata nasaczona kroplami mietowymi takimi zoladkowymi, ponoc wsysa smród:d

Gość pomóżcie na smród
buty zdejmuję po 8 godzinach, wkładam do szafy na ubrania i one też się kiszą w biurze przez noc:O rano smród z butów, po południu z nóg:O

Gość pomóżcie na smród
chodzi mi o jakiś sposób aby przez noc te buty się oczyściły z zapachu potu i rano nie śmierdziały:O

Gość trendiMax
jeżeli po powrocie do domu wskakujesz w chińskie kapcie albo klapki to z tego góówna nigdy się nie uwolnisz

Gość fanafanabora
dokładnie- ja pracuję 10h/dziennie, dress code obowiązkowy oficjalny, czyli tylko półbuty kryte wchodzą w grę + rajstopy. Razem z dojazdami + jakieś szybkie zakupy spożywcze na wieczór - to jest min 12h w krytych butach dziennie. I UWIERZCIE, ŻE PO TAKIM CZASIE NAWET TE NAJLEPSZE SKÓRZANE WALĄ AŻ BOLI jak tylko je w domu zdejmuję w końcu. Pierwsze co to lecę pod prysznic. Nie mam już pomysłów :/ Ten kwasek borowy działa??

Gość piękna Magdaaaa
zagrzybione stopy macie

Gość fanafanabora
sama jesteś zagrzybiona :P Sprawdzałam nawet tą ewentualność, bo już nie miałam innych pomysłów- ale nie, jestem zdrowa, stopy mam zdrowe i zadbane. Spróbuj 12h chodzić bez przerwy w pełnych butach (skórzanych, dobrej jakości!) i rajstopach, także latem, bez przerw na zdejmowanie, i po miesiącu pochwal się tu wszystkim jak ci pachną fiołkami buty mądralo :/

Gość insertsforshoes
Najlepiej kupić wkładki zapachowe polecam wkładka Aroma o zapachu zielonej herbaty .Sama używałam i są świetne :)

Gość gość
Pedipur talk w płynie do stóp. W aptece, bardzo tani i skuteczny. Polecam.

Gość gość
Buty oryginalne, skórzane lub zamszowe/nubuk i higiena.

Gość gość
trendiMax 2013.04.10 racja. higiena cały dzień też w domu. Kapcie ze skóry, lub jakies z naturalnej szmaty. Nie jakieś z hiper/super market, syfy z plastiku.

Gość gość
Kupujecie tanie plastikowe buty z internetu i wydaje wam się że jestescie eleganckie, hahaha. Efekt taki, ze nogi wam wala na kilometry, macie grzybice i nie możecie się tego pozbyć.

Gość gość
heloiza999 2013.04.10 Racja. Tanie buty z internetu śmierdza i powoduja grzybice. Ale nasze "elegantki" musza na butach "oszczędzić".

Gość gość
fanafanabora 2013.04.10 Są dziewczyny które chodza cały dzień w szkole w kozakach i nogi nie śmierdzą. Ale to kozaki ze skóry, nie ze skaju/ekoskóry.