Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karciaaa1234

co mam robic?? pomozcie

Polecane posty

Gość Karciaaa1234

hej, mam problem dzisiaj kończy sie 6 tc zaczyna mi wyskakiwac mały brzuszek, z ciekawości weszlam na wagę i zobaczyłam ze przytylam 2 kg wazylam sie okolo miesiąca temu i wazylam 47 kg dziś jest 49 kg jestem niska 150 cm . Nie objadam sie, wręcz przeciwnie mam wstręt do jedzenia i staram sie byc w dużym ruchu przed ciążą miałam duży biust jak na mój wzrost i figure (75c) teraz mi urósł , w sumie nie wiele ale jednak pojawił mi sie na lewej piersi jeden mały rozstep, co mam robic ?? pomocy !!! nie chce wygladac jak mała gruba " krowa dojna"

pewnie zatrzymuje ci się woda, albo taka twoja uroda. Ja tak miałam, od 1 miesiąca już tyłam pomimo że nie objadałam się. W sumie 35 kg przytyłam. 15 zeszło w miesiąc po porodzie. W ciąży 3 razy byłam w szpitalu bo miałam okropne obrzęki od 21 tygodnia ciąży. Porobili badania i tyle wszystko ok. Tylko mi się woda zatrzymywała. i też mi szybko brzuszek rósł. Był ogromny do porodu. Miałam cc, przez obrzęki. Dziś pół roku po porodzie, mam 13 kg do wagi wyjsciowej ale chudne, na diecie jestem 2 tydzien i 4 kg poszło, a bez diety 1,5 kg na miesiac schodziło.

nie martw sie nic. Ja pomimo tyle że przytyłam, na piersiach nie mam rozstepów, na brzuchu inna sprawa, mam po bokach, ale bledną.

Gość Karciaaa1234
martwie sie, moja starsza siostra przytyla ponad 35 kg w ciazy, tylko ze sie obrzerala i jest conajmniej 15-20 cm wyższa ode mnie , lekarz mi powiedziala ze do 12 tyg nie moge uzywac nic na rozstepy jedynie oliwke dla dzieci kolejna wizytę mam na 8 maja

Gość Karciaaa1234
moja pani ginekolog twierdzi ze na poczatku ciazy można nawet chudnac a nie tyc ..

Gość Martuska83@
Staraj się używać często kosmetyków dla kobiet w ciąży na rozstępy. Ja używałam ale tylko na brzuch... o piersiach przypomniałam sobie dopiero pod koniec ciąży :( przez co piersi mam w bruzdach a brzuszek nie mimo iż w ciąży przytyłam 29 kg ;)

Gość Karciaaa1234
ja od kilku dni smaruje całe ciało oliwka dla dzieci 2 razy dziennie a po 12 tc zaczne stosowac specjalne kremy, moja siostra ma calutkie ciało w rozstepach wygląda jak w jakims skafandrze a jeszcze jak schudla i waży mniej niz przed ciążą, ja wolę chociaż próbować zapobiec rozstepa na całym ciele ...

Gość DSGAEGAEHGARTH
w 6tc maly brzuszek- ogarnij sie kobieto

Gość Karciaaa1234
chyba wiem co widzę, moja siostra w 3 mc miala brzuch jakby już zbliżała sie do porodu, moja mama w pierwszej ciazy tez dużo przytyla mimo iż bardzo o siebie dbała

Nic nie zrobisz. Masz skłonnosci do zwiększania wagi i tyle. Jeżeli nie bedziesz sie objadać i bedzie to woda kg po ciąży zniknął bez żadnego wysiłku. A jeżeli masz tendencje rozstępów to zebyś nawet stawała na głowie to ci się zrobią.

Gość sdefgthyjukil;
Nie ma fizycznej możliwości, żeby w 6 tygodniu ciąży był widoczny brzuch... w tym czasie na USG ledwie widać pęcherzyk ciążowy i czasem nawet nie widać jeszcze struktur płodu. Pooglądaj sobie filmiki jakiej wielkości jest teraz Twoje dziecko i Twoja macica.

Gość ja tylam od poczatku
Po mialam duzy apetyt to raz,a dwa,to to,ze po jedzeniu mnie nie mdlilo.ale przytylam 17 kg,tyle ze po porodzie praktycznie od razu wszystko zeszlo. Jestem 3 tyg po i waga ta sama co zaczynalam.

Gość tylko pęcherzyk
ale zmiany hormonalne juz zachodza

Gość kup mustela
krem podwójnie działajacy przeciw rozstepom. na biust nie uzywalam i do 4 m-ca cale piersiu mialam juz w rozstepach. potem kupilam i brzuch nie popekal a przytylam 25 kg i brzuch mialam ogromny (120 cm)

Gość millinn
NA WODĘ W ORGANIŹMIE NAJLEPIEJ PIĆ BARDZO DUŻO....WODY! ;) Szybko te rozstępy Ci się pojawiają,spróbuj dobrych kosmetyków,ja używam serii z rossmanna i perfecta nmama i niestety w ostatnich dniach przed porodem zauważam na dole brzucha pojawiajace się rozstępy :( Zaczynam się zastanawiać czy może lepiej było zainwestować w droższe specyfiki.. ;/

Gość tasia216
Pewnie ze w 6tc mozna miec maly brzuch i to nie o wielkosc dziecka chodzi.Ja jestem szczupla osoba na 165 mam 52-53kg (do tego mam duze piersi i bioderka).A zmiany widzialam w pierwszym miesiacu ciazy.Zawsze przed okresem waze kg lub 2 wiecej i mam brzuszek troszke wypukly.Tak jak bym opuchnieta byla i w dzien okresu wszystko znikalo i waga o kg lub 2 mniej.Kiedy zaszlam wciaze nie dostalam okresu i te 1.5kg tak i zostaly opuchniecie tez.Tak mialam podczas pierwszej ciazy i teraz tez.Mam 3m ciazy i przytylam 4kg. 1.5kg od poczatku i 2.5 pozostale w trakcie 3miesiecy nabylam.Czuje ze jestem opuchnieta ,pielegniarka powiedziala ze organizm zatrzymuje mi wode.Na poczatku mialam troche wiekszy apetyt i jadlam troszke wiecej(ale nie zarlam).Teraz jest duzo lepiej nudnosci mijaja i jak nie jem to nie jest mi nie dobrze, wiec mozna powiedziec, ze jem mniej wiecej jak przed ciaza.

Gość Karciaaa1234
hej dziewczyny, dzisiaj od rana mam biegunke i luzne stolce, i zawroty glowy, nie mowiac o mdlosciach i braku apetytu... Najbardziej martwia mnie biegunki i te zawroty glowy, czy to jest normalne ?? wizyte u lekarza mam 8 maja i nie bardzo wiem co mam zrobic to moja pierwsza ciaza, martwie sie wlasnie zaczal sie 7tc