Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llallaaaa

pierwsza wizyta u ginekologa po tabletki

Polecane posty

Gość llallaaaa

Mam 17 lat i od 3 miesięcy współżyję z moim chłopakiem, dotychczas używaliśmy tylko prezerwatyw, jednak ja chciałabym zażywać tabletki. tylko czy wizyta u ginekologa jest od 18 lat? i czy ginekolog będzie mi wykonywał badania u siebie w gabinecie? czy może da mi skierowanie na jakieś inne badania? mało w tej sprawie wiem, bo do tej pory nie było mi to potrzebne więc proszę o radę :)

Gość carulqaa1
Możesz zapisać się sama i również pójść sama ;) Dobrze jest powiedzieć gin, że jesteś pierwszy raz i chcesz wedzieć czy wszystko jest w porządku ( warto najpierw, aby lekarz stwierdził czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego albo innych bakterii), a potem wyjaśnisz że współżyjesz i chciałabyś zacząć brać tabletki. To czy będzie Ci robił jakieś inne badania zależy od lekarza. Niektórzy, aby przepisać tabletki wysyłają na badania aby sprawdzić czy z Twoimi hormonami jest wszystko w porządku, inni pytają się tylko czy przechodziłaś jakieś poważniejsze choroby. Dobrze by też było, gdyby lekarz zrobił Ci USG w ramach ogólnej kontroli. ;)