Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdjetyy

4 tydz ciazy chcialam sie zarejestr.do gin a najblizszy termin na pazdziernika

Polecane posty

Gość fdjetyy

a do innego miasta zeby jechac mam 30 km a wizyta 130 zl czy to jest normalne?

Gość mozna mozna
a mowilas ze jestes w ciazy? bo jesli nie, to sie nie dziwie - dla ciezarnych sa terminy poza kolejnoscia i w przypadku odmowy, popros o odmowe na pismie a rejestruj sie osobiscie, nie telefonicznie, wtedy trudniej odmowic

zgadzam się z mozna mozna. Musisz zaznaczyc ze jestes w ciazy, bo np kobiety ciezarne lekarz przyjmuje 3 razy w tygodniu, a "normalne" 2 albo raz. Po za tym ciężarna MUSI być pod opieką ginekologa. I dlatego nie mogą Ci odmówić. Ale musisz zaznaczyć, że jesteś w ciąży.

Gość fdjetyy
tak powiedzialam ze jestem w ciazy to powiedziala mi ze p doktor ma ograniczony kontrakt i nie moze przyjac wiecej pacjentek niz ma zapisane.

Gość serce bije bimbam
:/

ten kraj trzeba przejac sila, bo inaczej to nas zniszczy ten uklad i system :/ to na jakiego grzyba place te 250zł skladki zdrowotnej ja sie pytam?????????????????

Gość widocznie mieszkasz na zadupiu
W 4 tygodniu za wcześnie na mówienie "ciąża" bo do jej potwierdzenia gin musi uwidocznic pęcherzyk w macicy. I CO Z TEGO ŻE 130. Ja za wizytę płacę 180/240 i dojeżdżam dobrowolnie 70 km do miasta wojewodzkiego bo gin i sprzet dobry!!

Gość żałosne niedorajdy
Jak ty dziecko wychowasz jak do gina się zapisać nie potrafisz?

Gość ka.ją
Mnie ten problem także spotkał. Dzwoniłam do 5 przychodni z prośbą o zarejestrowanie to było w listopadzie około 7tyg ciąży a terminy były na marzec- kwiecień. Wkońcu poirytowana zadzwoniłam do NFZ i przedstawiłam sytuację. Pani z Nfz podsunela mi jedynie stronę z wykazem wszystkich placówek w mojej miejscowości i dodała że wkońcu trafie na takiego lekarza co mnie przyjmie i tyle. Pozycji było z 60 i w polowie tej listy znalazł się przypadkowy wolny termin. Poczas wizyty okazało się że dr niema USG więc i tak musiałbym płacić za to badanie. Jedynie dzięki jej uprzejmości tzn telefon do kolegi ginekologa i udało się z tym że nawet nie chce komentować nawet na morfologie doktor ma opory żeby dac skierowanie. Wkońcu się poddalam i chodzę prywatnie.

Gość jak chcesz wychować
dziecko skoro przezywasz/zakładasz nawet temat na forum,że musisz wydać 130 zł na ginekologa?! Ja za prowadzenie ciąży zapłaciłam ok 3000, za położną do porodu 1200 i co też płącę skłądni, ale nie narzekam!

Gość a co was obchodzi
a co was obchodzi jak ona wychowa dziecko? zajmijcie sie wlasnym jak wy swoje dzieci, madrale, zamierzacie wychowac, skoro nie umiecie czytacc ze zrozumieniem i odpowiedziec na zadane pytanie? wszechwiedzace furiatki madrale

Gość hnjhkjjlk
A u ilu ginekologów byłaś?? Bo nie wierzę,że u żadnego nie ma miejsc...

Gość chyba w buszu
mieszkasz

Gość nie wierzę że u wszystkich
Jakbyś była średnio inteligentą osobą, potrafiła skleić jedno porządne zdanie, to byś umiała załatwić taką sprawę.Nie ma rejonizacji, możesz próbować wszędzie, ile możesz mieć do miasta wojewódzkiego, max 60/70 więć dzwoń tam, to takie niezwykłe, że trzeba gdzieś podjechać do lekarza albo zapłacić za wizytę?

Gość skąd wiesz że jesteś w ciąży
w 4 tygodniu? To ledwo kilka dni po owulacji??????

Gość Ale dechila
Ta tam wyżej a kogo to obchodzi że ty płacisz 180 zł za wizytę idiotka tepa jak nic jesteś i tyle.która kobieta w ciąży by chciała jeździć na wizyty 60 km? Chyba jakąś nie normalna. Zresztą tu nie ma normalnych kobiet wszystkie się tylko wymądrzają przechwalają a tak naprawdę g.wno mają

Gość sfffghj
Ja bym zadzwoniła do rzecznika praw pacjenta.

Gość szkola rodzenia
ja wiedziała, że jestem w ciaży w niecałym 3 tyg. I zgadzam sie że to skandal z tymi zapisami na nfz. Zalezy jeszcze od miasta oczywiście. Nie dosyc, że składki cąły czas płacimy to jeszcze najczesciej musimy chodzic prywatnie na wizyty. Tobie tez radze isc prywatnie. U mnie gin kosztuje 150 zł, ale ja jako że stała klientka - płace 100 zł. Wizyty mam raz w miesiącu więc tak duzo na szczęście nie wychodzi. Ale jeżlei chodzisz prywatnie to trzeba pamiętac o tym, że badania krwi itp sa płatne. Ja za pierwsze wszytskie badania zapłaciłam prawie 260 zł. Póxniej tylko morfologa i mocz - 16 zł. Jeszcze czeka mnie badanie na cukrzycę i jeszcze raz na toksoplazmoze wiec nie będzie tak źle

Gość szkola rodzenia
oczywiście testy mi wyszły w niecąłym 3 tygodniu. U gina byłam w 4 tyg. i pęcherzyk było widać