Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama bardzo

jaka temp ciała powinien mieć dwulatek?mierze teraz corce i

Polecane posty

Gość mloda mama bardzo

corka ma 2 lata 3 miesiące. dzis trochę kicha mało jadla ale poza tym ok. teraz spi a ja wzielam termometr nie wiem nawet czemu i patrze 37,2 na skroni (diagnostic termometr bezdotykowy sekundowy) corka spi wtulona w poduszke, czy to jest juz stan podgoraczkowy? czy moze od tej poduszki jest ''ciepla''? ja panikuje bo raz przezylismy szpital z grypa i wirusem:(

Gość mozna mozna
bezdotykowy mozna o kant tylka, raz ze czynniki zewn. maja wplyw a dwa ze liczy sie temperatura mierzona przy styku z bonami (usta, odbyt, czy dousznie zeby sprawdzic jaka jest wewnetrzna temperatura), ja kompletnie bezdotykowemu nie ufam, takie bzdury mi pokazywal ze szybko wywalilam

mam prywatnie znajomego pediatre i rozmawiając z nim sam mi powiedzial,ze dzieci w wieku 2-3-4 lat czesto mieają temp 37, nawet czesciej niz 36.6 ,to jest nic niepokojacego, poniewaz ich organizm w szybkim tempie sie rozwija,tak samo sie dzieje u wczesnej nastoletniej mlodziezy kiedy zaczyna dojrzewac

Moje dzieciaki mało kiedy schodzą poniżej 37. Syn może częściej teraz- ma ponad cztery lata i może wyrósł z tej przypadłości. Ale córa to zwykle ma jakieś 37,2. Ze starszym swego czasu chodziłam na przeróżne badania żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje. Wszystko było w porządku więc taka chyba jego natura. Ja bym się nie stresowała takim podwyższeniem. Podwyższona temperatura zastanawia mnie powyżej 37,5 a martwi powyżej 38.

Gość carmencarmen
jest popołudnie, o tej porze zazwyczaj temperatura ciała jest wyższa, u ciebie będzie o 1-2 stopnie, u dziecka może być więcej, po za tym twoja córka śpi więc pewnie jest przykryta - rozgrzana.

Co do termometru bezdotykowego-zgadzam się że za przeproszeniem "o dupe rozbic" jak moje dziecko bylo chore,to cuda wianki pokazywało :/ A co do temp. to my tez zazwyczaj mamy ok.37:)

Gość do carmencarmen
co ty pierniczysz o jakichs 1-2 stopniach wiecej? czyli popoludniu normalna temp to wg ciebie 38-39 stopni?