Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aveiro

Czy w Polsce bycie bogatym to grzech ?

Polecane posty

Gość ło matkooooooo
d.z.iunia - a ja znam wiele osób które czegoś tam w życiu sie drobiły i sa lubiane .

No ja tu piszę o firmie, bo skoro dla "tak naprawdę..." własna działalność to miód, więc niech mężuś założy, to się przekona, jak to łatwo, miło i przyjemnie i do tego jeszcze użerać się z pracownikami, którzy za marną pracę chcieliby dwie średnie krajowe najlepiej.

Gość dziwneeee
d.z.iunia ty jesteś zarozumiała, brak ci pokory i dlatego nikt cie nie lubi :(

Gość dziwneeee
a dlaczego za marna prace?? i dlaczego jak ktoś jest pracownikiem to ma zarabiać grosze?

Gość boze,co za kraj
Dziunia nie opowiadaj glupot,za jaka marna prace 2pensje? Czuc z kilometra,ze twoj maz to typowy wiesniak,ktory lubi wykorzystywac innych a najlepiej niech za darmo pracuja:O Sorry moj tata po wylewie pracowal 8 godzin dziennie za najnizsza krajowa,oczywiscie pol na czarno i od znajomych tez sie nasluchalam.

Gość ,,,,,,,,,
...

Mój mąż też jest na etacie ;). Jak ktoś jest pracownikiem, to zarabia tyle, ile chce mu zapłacić za jego pracę szef. Jak mu nie pasuje, to może iść gdzieindziej. Dlatego mnie wkurza takie gadanie, bo to nie wina szefa tylko jej męża, że nie ma dla dzieci na buty, bo skoro tak marnie mu płacą, to powinien innej poszukać. A co do marnej pracy i 2 pensji - to tak, ludzie mają takie oczekiwania: praca łatwa, niestresująca, nie wymagająca wysiłku, mało odpowiedzialna, bez ryzyka, blisko domu, z wolnymi weekendami, przez 8h/dziennie z przerwą na kawę, ciacho i lunch, a wszystko to za 2 średnie krajowe ;).

Gość boze,co za kraj
dziunia po przeczytaniu twoich kilku postow,wcale ale to wcale sie nie dziwie,ze w realu cie nikt nie lubi. Zal mi nawet ciebie,jestes ograniczona,masz plytkie horyzonty. ile ty masz lat?jesli mozna wiedziec..

Polacy to taki dziwny naród że i tak mu się nigdy nie dogodzi jak nie ma kryzysu biedy to żrą się między sobą jedyną mozliwością zrywu narodowego jest jakaś wojna o niepodległość wtedy tylko sie sprawdzają zazdroszczą sobie nawzajem i biedy i bogactwa szczęścia i nieszczęścia taki naród przykre...

boze.... A gdzie ja napisałam, że nikt mnie nie lubi??? Pisałam o przejawach zazdrości ze strony tych, którzy mniej zarabiają... A co ma wiek do rzeczy, przepraszam Cie bardzo?? A Twój tata po wylewie pracował na czarno fizycznie za najniższą krajową, bo pewnie wcześniej też fizycznie pracował i najlepiej nie zarabiał, więc niby po wylewie miał podwyżkę dostać, czy jak?

Gość boze,co za kraj
nie dziunia. Moj tata jak zachorowal zostal zwolniony z firmy.nie wiesz jakie sa w Polsce realia??? a ze musial nas wyzywic to zlapal sie byle czego. Wiek ma tu wiele do rzeczy,dziunia.

A temu, że w PL są takie przepisy, że można wyrzucić pracownika, jak zachoruje, to czyja wina? Pracodawcy? A Ty byś trzymała chorego pracownika, który nie generuje dochodu, tylko straty? Tylko czubek własnego nosa widzisz, bo akurat Twój tata był pracownikiem. Gdyby był pracodawcą, to już byś inaczej gadała. A wiek to faktycznie problem jest. Ale przecież można własną firmę założyć w każdym wieku, nie?

Gość weronikafaustyna
dziunia dobrze piszesz, ale zgadzam się tez i z innymi, znam dużo ludzi bogatych(bardzo dobrzy znajomi i dalsza rodzina), ale wiem,ze oprócz zyskow z działalności każdy przekręty robi, tzn. nikomu nie szkodzi tylko urzędom:D

Gość Będąc dzunią to grzech
bo jesteś wredną małpą w tedy:D

Gość A ja w Anglii i nie narzekam
Chociaż prawda taka,że w Polsce myślą idioci że mam miliony. A pracuję normalnie na sprzątaniu. Nie żyje w biedzie. Mam auto,dom,świetne zabawki i inni myślą że jestem dziana nie zważając że to tutaj jest normą. Bo tutaj zabawki,ciuchy taniej dostanę niż w Polsce. A ile się nasluchałam,że komuś czegoś nie przyślę,bo jestem żyła a tyle kasy.

Gość A ja w Anglii i nie narzekam
Albo wielka Pani itp. :D A ja przecież żyję normalnie,bez luksusów. Ale zazdrość w Polsce jest wszechobecna. Jak jadę do rodziny,znajomych to od razu chcę wracać do siebie do domu. Bo się nasłuchuję ile to ja kasy nie mam,co powinnam im przywieźć itp.

Gość dziunia crunia
dziunia poczekaj jak twojemu mężowi cos się stanie i wyrzuca go za zbity pysk ..ciekawe czy będziesz taka "mondra" jak tutaj.

Gość czasami to tylko tak wyglada
wiecie, bo bogactwo jest czasem tylko pozorne, mnie tez biorą za bogata, bo mam świeżo postawiony dom i mamy 2 auta, ale..... na dom kredyt a auta w leasingu, po wszystkich oplatach nam mało co zostaje, wakcja zawsze najtańsze, ciuchy z lumpelsu wiec nie zawsze jest tak jak to wygląda

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
d.z.iunia jesteś z tych co "wyżej sra niż dupę ma " blee nie lubię takich ludzi

Gość Tez nie z pl
i tez kazdy w pl bierze mnie za milionerke

Gość :):):):):):
najgorsze jest to,ze ludziom się wydaje,ze jak ktoś np. zagranica pracuje to ma kokosy albo ze kasa na drzewach wisi... jeśli chodzi o Polskę, to jak jesteś bogaty to krętacz

najgorsze jest to,ze ludziom się wydaje,ze jak ktoś np. zagranica pracuje to ma kokosy albo ze kasa na drzewach wisi... jeśli chodzi o Polskę, to jak jesteś bogaty to krętacz

sorry, za kopie postu, niechcący to było:)

Gość a jagoda się nie wypowie ?
:D:D:D

Gość zdania sa podzielone
prawda jest taka,ze jak ktoś nie kombinuje to zyje od 1 od 1-go:P chyba ze ma dobre stanowisko:) ale i tacy tez chce więcej wiec jak się da to czemu nie.... a prywaciarze to już pewne na 100%

Gość do kurki bez pazurka
dziunia jestes zwykla,maloletnia sucza bez krzty rozumu. Poczekaj,poczekaj jeszcze kawal zycia przed toba i pamietaj tak jak ty komus tak ktos kiedys tobie

Gość Tez nie z pl
co prawda lżej mam niz w Polsce ale bez przesady. Żyję normalnie,jak każdy powinien,albo i lepiej powinien.