Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooo jestem jaka jestem

fotelik 9-18 kg maxi cosi priori proszę wejdźcie

Polecane posty

Kupiłam taki właśnie fotelik dla 8mc córki, niestety na weekend majowy nie będzie mogła w nim jechać, wydaje mi się ten fotelik za duży :( Mam fotelik 0-10kg ale złej firmy, był w zestawie 3w1 nie potrzebowałam lepszego bo nie miałam potrzeby z dzieckiem nigdzie jeździć a teraz żałuję. Czy lepiej w zwykłym foteliku 0-10 posadzić córkę na wyjazd (około 330km) czy w za dużym?? Mam mętlik w głowie.

Jeśli w starym foteliku nie wystaje głowa to można jeździć. Do nowego fotelika dziecko powinno już pewnie siedzieć i ważyć minimum 9 kg. Może przejedź się kawałek z nowym fotelikiem i zobacz jak się dziecko w nim czuje, czy mu wygodnie?

Gość chlo...
Wydaje mi sie, ze lepiej jak zdecydujesz sie na zwykly fotelik. Nawet jak nie jest super hiper swietnej firmy, to najwazniejsze, ze dziecko sie w nim miesci i jest montowany tylem do kierunku jazdy, wiec najbepieczniejszy. Zreszta poczekaj do maja, moze corka urosnie i nie bedzie luzow :) A nie masz kogos, od kogo moglabys pozyczyc "lepszy" fotelik? Po prostu, zeby wszystkie mozliwosci zabezpieczyc ;)

W zwyklym foteliku corka miesci sie akurat ani glowka ani nozki nie wystaja natomiast w tym wiekszym foteliku corka wyglada jak by sie w nim topila :/ tym bardziej zle, ze corka jeszcze pewnie sama nie siedzi... A wazy 9kg ponad ma 8mc prawie. Pozyczyc nie mam od kogo niestety :(

Skoro nie siedzi pewnie to lepiej w starym foteliku, a nóżki mogą dziecku wystawać, główka nie powinna. Faktycznie najbezbieczniejsze dla dziecka jest montowanie fotelika tyłem do kierunku jazdy, tak jak przy pierwszych fotelikach.

Gość eeeemily
Też mam priori i on się fajnie obniża do spania, może gdybyś ją wiozła w takiej pozycji bardziej leżącej-podobnej jak w tym pierwszym foteliku kołysce, byłoby jej wygodnie i bezpiecznie, bo pasy na pewno da się dopasować, a skoro fotelik jest od 9 kg tzn ,że jest odpowiedni.