Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgyhtyh

Karmienie piersią a makijaż,szkodliwe?

Polecane posty

Gość hgyhtyh

Odkąd karmię piersią nie maluję się z obawy że jest to szkodliwe. A jak jest u was? Dziecko ma 1 rok. Ostatnio mąż powiedział,że kiedyś o siebie dbałam,malowałam się,zakładałam spódniczki,spodenki krótkie,chodziłam do fryzjera. Teraz jak mam dziecko i karmie piersią,nie zakładam kiecek,spodni krótkich w lato a rybaczki do kolan, nie chodzę do fryzjera bo spraye i inne środki szkodzą tak samo jak i nie maluje się. To samo bym robiła jakbym karmiła butelką,ponieważ w otoczeniu dziecka się nie powinno, końcu matkami jestesmy.

Gość też jestem synową!!!
współczuję twojemu mężowi i dziecku tez

Gość padlam z wrazenia!!!!
nudzi sie Wam w pracy/szkole/domu przed weekendem? A moze pierwsze promienie wiosennego slonca mozg przegrzaly? Czytalam tutaj naprawde fajne prowokacje, ale dzisiaj poziom jest jak w piosence Lady Pank

ktoś mi wyjaśni zależność pomiędzy karmieniem piersią a noszeniem krótkich rybaczek? ;)

Możecie się śmiać, ale mam jedną taką koleżankę. Sama dzieci jeszcze nie ma, a jak byłam w ciąży to o wszystko mnie upominała co jaki może mieć wpływ na dziecko w brzuchu. Nawet pastę do zębów powinno się jak najmniej używać wg niej :) Dobrze, że nie powiedziała, że na 9 msc powinnam całkiem przestać myć zęby

Gość padlam z wrazenia!!!!
Rybaczki wspomagaja wentylacje :P Nie musi zelu pod prysznic uzywac :D

Gość karmię ponad rok
pewnie, że żart :D Ja tam maluję się prawie codziennie, przed wyjściem do pracy.

Gość hmh moim zdaniem
mam nadzieję że to prowokacja

Gość hmh moim zdaniem
MałaBlondynka - może ta koleżanka nie myła zębów ? Fuuj :D

Gość krakersy serowe
w sumie jak się boi, że szkodzi, to niech nawet goła siedzi w domu ;-) jeżeli to nikomu nie szkodzi to jej sprawa. Szkoda tylko faceta, bo wraca do domu i widzi takie czupiradło ;-(

No właśnie ona jeszcze nie dzieciata, ale angażowała się w moją ciąże ;) Pamiętam, że o kosmetykach ogólnie też gadała ale to już co konkretnie nie słuchałam jej :P

Gość chlo...
malablondynka- kolezanka za duzo na kafe siedziala pewnie :D

Gość tez macie takich durnych
malablondynka - mi w 5 tyg ciazy koleznaka zwracala uwagę, że chodze w butach na obcasach, albo że sweter rozpiełam i plecy mam gołe...a co z tego, że gorąco mi było itp itd...zreszta kiedyś to babki nawet do fryzjera nie chodziły w ciąży bo to szkodliwe ponoć było - farbowanie itp itd

Gość hgyhtyh
Czyli ja przesadzam,a mąż ma rację? Bez przesady! Zęby myje,ale pastą elmex dla dzieci,więc dbam o nie. W czym niby przesadzam? Jestem matką i każda matka powinna dbać o dziecko. Skoro kosmetyki szkodzą to po co mam truć dziecko? Perfum nie używam,wystarczy kąpiel,one są dobre na zastąpienie kąpieli dla innych chyba.

Gość hgyhtyh
Żeby nie było o kąpiel dbam. Co prawda bez jakiś tam nówek palmolive,ponieważ zwykłe mydło może być też dobre. Szampon naturalny,albo samemu też można zrobić w domu. Nie czuję się zaniedbana. Maseczki robię z ogórków itp,domowych produktów. Nie bałyście się kiedyś,że tusz,kredka szkodzi dziecku?

Gość matkipolki ograniczone
sa i ograniczaja

Gość niebieskakarolcia
Balysmy sie tez oddychac tym zanieczyszczonym powietrzem, jesc warzywa rosnace przy drodze czy mieso ze zwierzat jedzacych trawe rosnaca tudziez przy tej samej drodze......boimy sie promieni wytwarzanych przez komputer (no wlasnie, co ja tu robie), TV czy mikro....mysle, ze najlepiej polozyc sie do trumny.....

Gość bambarryla147
jak myjesz zeby pasta elmex dla dzieci, to tylko czekaj jak ci wypadna i problem bedziesz miala z glowy.... Mam nadzieje, ze to prowo, bo szkoda dzieci tak durnych matek.

Gość poniżej 5 nie ma ciązy
ok, ok, ale powiedz mi autorko jedno - czy to znaczy, ze twoje dziecko zlizuje ci kosmetyki z ciała, czy co? bo nie kumam, jak to, że ty się wymalowałaś na twarzy, może zaszkodzić dziecku?????:-D No chyba, że sutek masz na czole, albo karmisz dzieciaka nosem:p powiedz, proszęęęęęę, żartujesz, co nie?

Gość hgyhtyh
Przepraszam,ale ja was nie obrażam. Zapytałam tylko grzecznościowo,a wy naskakujecie na mnie,to tutaj normalne? To źle,że chcę jak najlepiej? Pasta elmex akurat jest dobra!

Gość hgyhtyh
Możesz pobrudzić dziecko makijażem,zresztą masz niewidoczne robaczki na kosmetykach,tylko ich gołym okiem nie widać.

Gość a ja nie nosze podpasek
jak mam dziecko,tylko z tetry wycinam. Podobno bardziej higieniczne. Więc autorko nie jesteś sama z dziwnymi zwyczajami.

Gość Jak naprawdę chcesz zapisać
NIe ma jak provo zakłada idiotka nie mająca do tego talentu :D

Gość fdse24444444444444444.....
a może autorka maluje to dziecko kosmetykami i dlatego tak się boi , że mu zaszkodzą???

Gość bambarryla147
Pasta elmex dla dzieci jest dobra, ale DLA DZIECI!!!! do miekkich mleczakow!!!!