Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacspacspac

gdzie zwiała moja energia!?

Polecane posty

Gość spacspacspac

od kilku miesięcy zmagam się z potwornym chornicznym zmęczeniem,najchętniej cały dzien i całą noc przespałabym.Ogólne samopoczucie jest dobre ,jednak do wszelkich czynnosci mam słomiany zapał,czasem chetnie bym gdzieś wyszła,jakieś zakupy ,zabawa z dziećmi,jednak nawet podczas picia kawy chciałabym ,,wbić rogi w stół : :p ,nieraz zdarzyła mi sie sytuacja kiedy wlekłam się do łazienki i w drodze powrotnej o malo nie poprzestawiałam scian,nie chodzi tu o zasłabnięcie,tylko poprostu dopada mnie takie zmęczenie ,niekiedy po całym dniu nawet kiedy nie robiłam nic szczególnego mam odczucie wieczorem jakbym conajniej jakis ogródek skopała i to w dosłownym znaczeniu -fizycznym.Zrobiłam morfologie i parametry mieszcza się w normie.Cukier wporządku,Co to może być za cholerstwo?moj lekarz rodzinny juz nie może na mnie patrzeć,bo twierdzi ,że młoda jestem i to niemożliwe, pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje:)

Gość seryjnie, ona jest
a moze niedoczynnosc tarczycy ?

Gość spacspacspac
korde no nie wiem nie mam pojecia ,ale juz mam tego serdecznie dosc

U mnie przy podobnych "dolegliwościach" po zbadaniu większości parametrów krwi (wszystkie w normie) okazało się, że mam bardzo podwyższony poziom insuliny! Trzeba zrobić tzw krzywą cukrową razem z krzywą insulinową - badanie robi się klasycznie na czczo, a następnie po wypicie glukozy. Ja robiłam prywatnie, bo niestety ze skierowania na NFZ miałam tylko krzywą cukrową na domowym małym glukometrze - natomiast tutaj potrzeba wyników z krwi żylnej. Hiperinsulinemia u mnie wyjaśniła wszelkie objawy około cukrzycowe, tarczycowe, trawienne (niemożność schudnięcia nawet kilograma!) i to przewlekłe zmęczenie, kiedy potrafiłam zasnąć pionowo, w jednej chwili, siedząc na kanapie. Małą zmiana diety + leki i wszystko OK :)

Gość spacspacspac
niby robiłam jakiś czas temu to badanie kiedy byłam w ciąży wtedy było wszystko ok.ale możliwe że się coś zmieniło na niekorzyść ,akurat w przyszłym tygodniu mam wizyte u neurologa w związku z innym problemem więc może jego się podpytam co o tym sadzi,moze cos doradzi