Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna9

komunijny prezent czy moze byc cos takiego?

Polecane posty

Gość matka chrzestna9

Jestem chrzestną i długo zastanawiałam się co kupić małej na komunie po głowie chodziły już nawet laptopy. Ale stwierdziłam, że bez przesady. Co Wy na to aby kupić? Złoty medalik i łańcuszek pamiątkę pierwszej komunii świętej z jakimiś tekstami biblijnymi, obrazkami i dedykacją od chrzestnej no i taki gadżet telefon, ale nie jakiś wypasiony i drogi. Pomyślałam nad lg t375. Jest dotykowy więc ma ten bajer, a nie jest bardzo drogi 250 zł nowy. http://www.mediaexpert.pl/media/buckets/products/fullsize/picture83bg_r.jpg Całość prezentu na komunie zamknie się w 800 zł. Początkowo miałam dać pieniądze, ale stwierdziłam, że lepiej coś kupić. Chciałam by prezent rzeczywiście miał charakter religijny, ale żeby też był jakiś taki prezent z którego dziecko naprawdę się ucieszy. Medalik może doceni dopiero kiedyś, ale chcę go kupić koniecznie. Może być?

Moja znajoma kupiła swojej chrześnicy łańcuszek z medalikiem za jakieś 750 zł i daje tylko to. Łańcuszek złoty i dość gruby i wydaje mi się, ze to bardzo dobry prezent. Moim zdaniem łańcuszek to świetny prezent, na pewno w przyszłości doceni taki prezent. Telefon tez może być,ale może skonsultuj ten zakup z rodzicami Twojego chrześniaka.

Uważam, że najlepiej skonsultować się z rodzicami. Może oni wolą kasę i zbierają na rower? Naprawdę, zgadywanie nie jest najlepszą metodą.

Gość matka chrzestna9
Ja medalik z łańcuszkiem kupię za 500 zł, mam już upatrzony. Nie chciałabym z rodzicami konsultować z tego względu, że już wiedzą o łańcuszku, a dodatkowy prezent miałby być niespodzianką. Jeszcze zastanawiam się czy kupując telefon kupić kartę sim także w tej samej sieci co są rodzice? czy zostawić to już rodzicom?

Gość Nadzieja123321
Co z tego, że wolą kase - organizują przyjęcie a ona nie musi im dawać kasy bo oni wolą...moim zdaniem fajny prezent, dobrze, że nie wpadasz w ten szał, że chrześni to już quady, komputery, auta działki i domy będą sponsorować - jakby swojego życia nie mieli...

Gość uyyyuty
ja tam w ramach proetustu chrzesniakowi nic nie kupie na komunie, i tak nie mam pracy i mam to gdzies co beda gadac

Gość bardzo fajne:):)
i oczywiscie najlepsze prezenty sa zawsze takie nieplanowane. Co rodzice maja do tego, ze by woleli kase?? kase na pewno dzieciak dostanie. Mnie sie podoba ten prezent. Jest lancuszek, telefon jest spoko wyglada na nowoczesny a nie jest przeraźliwie drogi. Fajnie.

Gość xsxsxsxsxs
a ja jestem bezrobotna i kupiłam chrześnicy na komunię złote kolczyki za 160zł, przecież nie będę dawać na komunię więcej niż kuzynowi na wesele, bez przesady, 750zł? moim zdaniem lekka przesada

Gość matka chrzestna9
Dla osoby bezrobotnej oczywiście, że przesada by to była. ja akurat pracuję więc wypadałoby coś w miarę dostosowanego do możliwości kupić. Ale też nie chciałam przesadzić.

Jeśli Cię stać, to moim zdaniem prezent jak najbardziej okej. Będzie i pamiątka i gadżet. A prezent ma być dla dziecka, a nie dla rodziców, więc myślę, że jest okej. Ja bym dokupiła starter w sieci w której są rodzice :)

Gość herrr
tylko skąd pewność, że ktoś inny też jej nie kupi telefonu?

Gość a ja powiem tak..
moje dziecko w tym roku szykuje się do Komunii. Jak czytam co dzieci mają dostać to gęsiej skórki dostaje. Gdyby moje dziecko dostało telefon komórkowy to bym się trochę wkurzyła. O takich sprawach jak posiadanie telefonu decydują rodzice. Moje dziecko nie ma telefonu i nie planuje na razie żeby miało.

Gość cxbgvnbm
no właśnie, a co jak ktoś z rodziny lub rodzice mają w planach kupić telefon? Lepiej to z nimi skonsultuj żeby potem nie wyszło, że dziecko dwa telefony dostanie. Niespodzianka ma byc chyba dla dziecka a nie dla jego rodziców, więc oni mogą wiedzieć