Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam na spotkaniu klasowym

byłm na spotkaniu klasowym - szok!

Polecane posty

Wczoraj byłam na spotkaniu mojej klasy z LO. Od czasu jej ukończenia minęło 10 lat. Nie miałam za bardzo ochoty iść no ale poszłam. I powiem wam, że to co w większości zobaczyłam to szok. W klasie było 18 dziewczyn i tylko 4 łącznie ze mną wyglądają całkiem całkiem. A reszta? masakra. Nadwaga ogromna po jakieś 20-30 kg! buzie jak pączki! a nie wszystkie maja dzieci, żeby nikt nie mówił, że to po ciąży. Nie wiem czy niektóre kobiety myślą, że jak mają męża to już nie muszą się starać wyglądać w miarę dobrze choćby dla siebie? I dla tych, ktore napisza " a co Cie to obchodzi?" odpowiem, że niech sobie wyglądają jak chcą nawet jak maciory ale zastanawiam się co jest z kobietami, że zanim złapią mężów wyglądają fanie, a po ślubie nagle staja się byle jakie, otyłe, niezadbane- bo dla mnie otyłość nie wynikająca z choroby to niedbanie o siebie.

Gość heheheheheh:)
marne provo

Gość kafe z rana
Provo. wlasnie u mnie na odwrot-wiele kolezanek nic sie nie zmienia, nawet te otyle teraz maja lepsze figury i8 to nawet po urodzeniu dzieci.

jakie prowo? po prostu w szoku byłam jak je widziałam i tyle

Gość si si ni
kafe z rana--- u mnie tak samo:) każdy sie tak jakos "wyrobił" :) a na spotkaniu klasowym po 10 latach tym bardzoej kazdy chce wygladac jak najlepije:) marna prowokacja autorko...

Gość si si ni
nooooo, przez 10 lat utuc 30kg to trzeba chyba dzien w dzien pączki wsuwac :D

Gość ,,,,,,,,,
provo provo provo

chodzi o to, że właśnie w LO były szczupłe, zadbane, takie naprawde atrakcyjne laski. A teraz? a mam np. koleżanke, ktora po slubie sie zaniedbała, roztyła bo juz ma facet więc sie nie musi tak starać - tak mi powiedziała. Ja nie mówie, że trzeba makijaż codziennie robic bo sama nie robę ale jednak powinno się chociaż zachować w miare prawidłowa wagę.

Gość teżlaska40
Dziwne! bo teraz kobiety dbają o siebie. Więcej jest lasek niż utytych. Dużo widać mamusiek -lasek z dziećmi.

nie wiem o co wam chodzi z tym provo? gdybym chciałą napisac prowokacje to bym inny temat wymysliła. Co prowokującego jest w tym że babki sie roztyły?

Gość gfgfdgdtgbdsgg
oooo

Gość co prawda jet dużo
dziewczyn zadbanych bo dobry wygląd jest w modzie, ale ja tez od jakiegos czasu spotykam dziewczyny ze szkoły i moge śmiało powiedzieć, że wyglądają dużo gorzej. Właśnie przez to, że są grube. Kiedyś ja przy nich wygladałam jak szara myszka - chociaz otyła nigdy nie byłam. A teraz one wyglądaja przy mnie jak strachy na wróble. Ale niektóre dziewczyny z czasów szkolnych nadal wyglądaja bardzo ładnie.

Gość si si ni
to ze mogła sie roztyc jedna czy dwie, a nie tycie i zaniedbanie na potęgę tylko dlatego ze gro lasek wyszło za mąż...

Gość ja z kolei zauważyłam pewną
zależność. Dużo osób, ktore kiedyś były bardzo zadbane, makijaż, a wręcz takie "pindy" teraz wygląda źle. A te, które kiedyś nie były zbyt atrakcyjne teraz wyglądaja bardzo fajnie. Kobieta jest jak wino :)

Gość autorka na rację
ja nie muszę iść na spotkanie klasowe by widzieć jak dziewczyny wyglądają. mam facebooka i nk. koszmar. te które w szkole były największymi niby laskami wyglądają najgorzej. grube, zaniedbane, zero makijażu lub nieudolny ciuchy jak 10 lat temu. przynajmniej nie mam kompleksów.

Gość ciocia dobra rada:)
a ja autorce wierze i mam podobne odczucia jeśli chodzi o spotkania klasowe spotkaliśmy się po 12 latach od matury i także bylam w szoku, względem niektórych dziewczyn bardzo pozytywnym szoku względem innych w tym złym znaczeniu dziewczyny, które kiedyś były takie sobie, grubawe wyrobiły się , a te, które wczsniej były laskami roztyły się na maxa, jedna panna była w tamtych latach "miss" szkoły a teraz wazy 90kg, masakra, ale nie tylko ona jedna

Gość tak to jest-
szare myszki są laskami, a laski byłe kurami domowymi

Gość mówdomniejeszcze
Ja mam wkrótce spotkanie klasowe po 10 latach, nie wybieram się na nie bo termin mi nie pasuje i nic z tym nie zrobię. Widzę po portalach że faktycznie jest taka tendencja że laski które w liceum czy technikum rządziły i miały największe powodzenie teraz są szarymi myszami, natomiast pozostałe dziewczyny się wyrobiły. Ja właśnie słyszałam o sobie taką wielokrotnie taką opinię że się zmieniłam nie do poznania, w pozytywnym sensie a w szkole byłam taka nijaka, zwyczajna. Ale zaczęłam sport uprawiać, inaczej się ubierać, malować i jest ogromna różnica. Natomiast koleżanki z powodzeniem z czasów wspólnej nauki szybko założyły rodziny i się na tym głownie skupiły.

Gość do mam po cc
tez zauważyłam to, że te które kiedys były super laskami teraz wyladaja źle, a te ktore były szarymi myszami teraz sa super. I tez wierze autorce bo sama co jakis czas widzę osoby z liceum i większość niestety nie wygląda najlepiej.

te spotkania to tylko lans, która lepiej wygląda, lepsza fura podjedzie i więcej kasy zarabia ja nie narzekam na nic z wymienionych wyżej, ale nie chodzę na spotkania klasowe, po co?. mam kilka koleżanek z okresu szkoły i studiów i z nimi utrzymuje kontakt, inne osoby z dawnych szkol mnie nie interesują:P

Gość hehe bo padne
ja byłam na spotkaniu klasowym ale osób z podstawówki. Tyhc z lo nie lubie bo właśnie miałam klase samych pind. Laski, które myślały tylko o imprezach i facetach. Gdy spotykam je po latach to chwilami ledwo je poznaję. Normalnie jakies paszczury. Nie wsyztskie oczywiście.Ale ledwo urodza dzieci to tyja, robia sobiue jakies byle jakie krótkie fryzury. Ślad po dawnej atrakcyjności minął....

Gość tez uwazam bezsens takich
spotkań, co mnie obchodzi co slychac u Jolki czy Baski ja ja z nimi przez 4 lata może 2 zdania zamieniłam:D wystarczy obejrzeć ich foty na nk czy fb i już wiem jak sobie zyją, tzn. te bogaczki:D(foty chat i z wakacji) co po hajtały się z facetami po 10 lat starszymi od siebie, ba 3 laski sa z facetami, kotrzy mogliby być ich ojcami:D te co m się gorzej powodzi to tylko dzieci fotki wstawiają:D i czym tu się chwalić, co one same osiągnęły?.nic większość nic:D

Gość hehe bo padne
dlatewgo ja nie mam ani fb ani nk bo po co mi to? mam zdjecie domu wstawić? a po co? kogo to obchodzi? lansowac się mam? dziwna moda nastała na lans w necie.

Gość do autorkiiiii
to masz dziwną klasę u mnie akurat na odwrót, raz na kilka lat mamy takie spotkania i większość wygląda suuper! zadbana, modnie ubrana, szczupła, mająca jakieś pasje w zyciu. może z jakiejś wiochy jesteś ? :)

Gość ja nie chodze, juz 3 były
i na żadnym nie byłam, nie mam takiej potrzeby:)

Gość Sucha Psina
A u mnie jest inaczej - te, które w liceum były atrakcyjne, pozostały atrakcyjne, zaś szare myszki nadal są szarymi myszkami, choć minęło już 12 lat. Miałam w klasie kilka dziewczyn, które były ładne, wysokie, miały piękne włosy. Są takie do dziś (mimo, iż mają mężów). Zaś kilka, klasowych szarych myszkek, które nadal wygląda myszkowato. Tak więc, nie każda szkolna piękność musi się zmienić w grubego kaszalota i nie każde brzydkie kaczątko zmienia się w łabędzia. Wszystko zależy od człowieka.

Gość a ja mam inne wnioski
tez byłam na takim spotkaniu, zorganizowały je moje dobre koleżanki z dawnych lat, które na stale mieszkają zagranica, kilkanaście lat się nie widziałyśmy na żywo, przyszło 25 osób na 36 wiec sporo:) , bardzo faje było to spotkanko, bawiliśmy się w klubie i wygłupiałyśmy jak za dawnych lat, moje obserwacje sa inne niż autorki, mianowicie, większość dziewczyn, które kiedyś były atrakcyjne nadal sa, a te tzw. szare myszki wyrobiły się trochę, tylko chłopakom brzuszki urosły:D

Gość zicoo
gruba baba jest antypodniecająca

Gość a po co wy chodzicie na
te spotkania?pochwalic sie czyms czy jak?z kim sie lubilam to do dzis mamy stały kontakt a z kim nie to nie mam o czym gadać:P

Gość A ile on ma w końcu miesięcy
Musiało być to jakieś strasznie podrzędne liceum, bo gadkę to ty masz dziołchy z zasadniczej.