Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie to przykre

Straszna sytuacja w tramwaju

Polecane posty

Gość jakie to przykre

Wracałam tramwajem do domu i na którymś z przystanków wsiadła dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Wszystkie miejsca siedzące były zajęte, trochę ludzi stało. No i stoi sobie ta kobietka, w pewnym momencie młody chlopak (stojący) zwraca się na głos żeby ktoś ustąpił tej pani miejsca. Nagle cisza kompletna. Jedna starsza facetka skomentowała tylko "skoro miała siłe rozkladac nogi to i posac moze". Chlopak już nic nie odpowiedział. No i jedziemy jeszcze dwa przystanki, dziewczyna w ciazy nadal stoi. I nagle ten tramwaj ostro skrecił i ta dziewczyna upadła na ziemię. Ten młody chlopak natychmiast do niej podbiegł, ja również pospieszyłam z pomoca. Na szczescie (chyba) nic sie nie stało, chociaz nie wiem na 100% procent czy ten upadek nie mial jakis konsekwencji potem :( Nagle ktos sie łaskawie zerwał i na cały glos prosze, niech pani sobie usiadzie. po fakcie... Dlaczego ludzie są tacy chamscy? :( Ta dziewczyna mogła stracic tego dzidziusia i czyja to wtedy byłaby wina? :( A wystarczyloby gdyby ktos po prostu ustapil jej tego miejsca. Dla mnie to chore.

Gość przyszła mama ze stolycy
Głupia baba z niej, że nie odpowiedziała tej starej dewocie, ja od razu bym jej wysłała jakąś ciętą ripostę.

Gość kasia mammunia
jakoś mi się w to wszystko wierzyć nie chce...

Gość jakie to przykre
Ze nie odpowiedziala to glupia? I myslisz ze to by cos zmienilo gdyby na chamstwo zareagowac chamstwem? Znizyc sie do jej poziomu?

Gość szczerze?????
nie wierze, wymyslilas ta bzdure. A wiesz dlaczego sie nadzialas? Zadna starsza kobieta nie mowi o rozkladaniu noig bo to jest wymysl mlodych. Starsza powiedzialaby zupelnie inaczej :P nawet gdyby byla chamska :D Oj ty kretynko, wez sie za jakas robote to ci glupoty z glupiego lba wyparuja :D

Gość to zalezy od dziecka
bo ludzie tacy sa, wola udawac,ze nic nie widza, głowa w okno albo czytaja gazetę, znieczulica i tyle:(

Gość to zalezy od dziecka
szczerze??? oj mylisz sie, slyszalam kiedys podobny tekst jedenej sasiadki po 60-tce do drugiej o dziewczynie z parteru wiec wierzę,ze moglo tak byc:) temat moze byc prowo ale nie takie rzeczy sie słyszalo:D

Niestety ale jestem w stanie w to uwierzyć :-( Sama byłam świadkiem kiedy do tramwaju weszła kobieta w zaawansowanej ciąży do tego z wózkiem i z dwójką dzieci, czyli to w brzuchu było czwarte.W tramwaju tłok,ledwo co się zmieściła.Młoda dziewczyna powiedziała, żeby jej ktoś miejsce zrobił.Starsza kobieta odwróciła się i powiedziała:Skoro miała odwagę sobie w dzisiejszych czasach tyle bahorów narobić to niech teraz stoi.Nikt jej nie ustapił. Rośnie pokolenie bez uczuć,bez emocji, wychowywane przez komputer,gry itp. dzeici siedzą i ogładają całymi dniami bajki albo grają w gry, starsze siedzą w necie.Rośnie pokolenie robotów :-(

oczywiście nikt z młodych ludzi jej nie ustąpił.wszyscy byli zapatrzeni w swoje komórki ... słuchawki na uszach .. nikt nie widział nie słyszal. Widziałam mnóstwo takich sytuacji, jest to bardzo smutne.

Gość jakie to przykre
Szkoda, że w kazdym temacie dopatrujecie sie prowokacji :( Wiem ze to niewyobrazalne, sama bylam w szoku bo nigdy wczesniej nie zdazyla mi sie taka sytuacja.

Gość jakie to przykre
Wilkowa, wiec wiesz o czym pisze... Ale owszem trudno w to uwierzyc.

Gość jehdbbd
Ja nie jestem mloda mam 35 lat i w ciazy bylam,ciaza to nie choroba,,miejsca bym w zyciu nie ustapila bo nie mam na to ochoty,to uprzejmosc a nie obowiazek

a ja jestem młoda - mam 39 (prawie) i bym ustąpiła, żaden kłopot, mam nadzieję, że po takiej akcji chociaż kilka osób zdobędzie się na refleksję i następnym razem wstaną

Gość szatyyyyyynka27
Watpie,żeby autorka wymyślała to się zdarza wiem z doświadczenia.Jechałam kiedyś w ok 7mcu,w dość widocznej ciąży,tłum jak nie wiem co.A naprzeciw mnie siedziała jakas laska na oko ok 25 lat i patrzyła na mój brzuch i bezczelnie siedziała dalej.

Gość Stien
Powinna odpowiedzieć tej kobiecie coś w stylu: "A ty co? Niepokalane poczęcie?!" albo "Jakby twoja matka nie miała siły rozkładać nóg to by cie tutaj nie było!" Ale rozumie, że w takich sytuacjach człowiek jest zaskoczony i nie potrafi od razu zareagować. Dopiero po czasie zbiera się w sobie. Szkoda, że zabrakło w tramwaju kogoś bezpośredniego (i trochę bezczelnego), kto by si.ę nie bał stanąć w jej obronie i przygadać tej niemiłej kobiecie. Chłopak chciał dobrze, ale chyba był za grzeczny i nie umiał ostrzej zareagować.

Gość wytrzymałe jak ruski ciagnik
to po co wsiadała do tramwaju gdzie nie było wolnych siedzących miejsc, niechby sobie taxi wynajęła jak. Ta kobieta ma rację, bo co niektóre baby to wytrzymałe cholerstwa, są w stanie kilka ciąż przeżyć (np. 3-6 ciąż), do tego wychować kilkoro dzieci (3 - 6 i więcej dzieci). Także przestańcie się nad nimi użalać.

Gość Bo mi sie chce
Taka prawda kogo cudzy bahor obchodzi? Jeszcze jedna geba ktora trzeba wyzywic mamuska pewnie ledwo urodzi juz po zapomogi bedzie biegac :O A ja na to pracuje :O

Gość fsdfsd
Może i to było chamskie ale trzeba przyznać rację ze niektórzy nie mają umiaru w sexie przed ślubem, w Pakistanie wieszają za to na szubienicy!!!!!!

Gość zal czytac niektore
JAk tu nie wierzyc w takie sytuacje skoro juz macie kilka odpwiedzi w stylu "trzeba bylo taxi wziac", "bahor". Takie mamy społeczeństwo. Wstyd.

Gość Stien
Trzy ostatnie posty: Wy jesteście jacyś z kosmosu. :D A ta, co wyjechała z Pakistanem to już w ogóle. :)

Gość zal czytac niektore
A skąd wiesz czy ona nie była mężatką? Może starała się o to maleństwo długo? To wy jesteście upośledzeni, szkoda że wasza matka was nie poroniła, bo jakis gowniarz albo stara lampucera nie ustapila miejsca w autobusie.

Zrozumieją te co miały ciężką ciążę i osoby z uczuciami. Nie zrozumieją te co miały "łatwą" ciążę, no i stare babska, które twierdzą że "one to miały najgorzej..."

Okropne jest to co piszesz. Jak byłam w ciąży to raz miałam sytuację że usiadłam blisko drzwi autobusowych i kobieta weszła z dzieckiem (ok. 7-8 lat) i wydarła się na mnie że ona idzie z dzieckiem i ja mam jej ustąpić miejsca, bo te właśnie zarezerwowane są dla matek z dziećmi. Nigdy o tym nie wiedziałam... zresztą nigdzie nie jest to napisane... Nie miałam ochoty się kłócić, a za mną było sporo miejsc wolnych więc przeszłam kawałek dalej.

Też tak miałam w autobusie ok.32 tygodnia ciąży. Sami studenci w autobusie. Nikt nie ustąpił. Wszyscy przy ostrych zakrętach patrzyli czy aby się nie wywalę jak się chwiałam. A nie sorry jedna starsza pani chciała mi ustąpić koło 60 lat, ale powiedziałam jej żeby siedziała no bo bez przesady cały autobus młodych a starsza pani będzie mi miejsca ustępować.

Gość prawik27lattoja
ja bym nie pozwolił aby moja ukochana podróżowała tramwajem :(

Gość a ja właśnie
jestem starą babą. Gdyby przyjąć hipotetycznie , że młoda dziewczyna jedzie tramwajem to by znaczyło , że jest zdrowa a że, ciąża jak wiemy wszyscy nie jest chorobą ( z tym faktem nie ma co dyskutować) to by znaczyło, że młoda zdrowa kobieta w ciąży może sobie postać te kilka-kilkanaście minut.

Gość bejca8925
Ciekawe, że w topikach o aborcji piszą, że dziecko jest najważniejsze. W topikach o złym odżywianiu w ciąży, piciu alkoholu, itp to samo. Dziecko jest najważniejsze i wszystko ma być jemu podyktowane. A tu parę osób przyznało, że nie ustąpiłoby miejsca ciężarnej, jeśli uprawiała seks przed ślubem. Czyli jak któraś zaszła przed slubem to już to dziecko nie jest takie ważne i kobieta może się przewrócić i poronić, tak? Niektórzy są beznadziejni:o