Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość machjgp

problem z naczynkami! pomocy :/

Polecane posty

Gość machjgp

Witam, jestem młoda mam 20 lat i już okropnie wyglądające nogi :/ Na udach mam pełno tzw. "pajączków", i ciągle ich przybywa, są również w mniejszej ilości na łydkach i kostkach. Co najgorsze coraz więcej mam ich na twarzy, bez podkładu nie wyjde z domu bo twarz wygląda okropnie. Mam je również na szyi i na plecach w okolicy odcinka krzyżowego. Gdzie się z tym udać? do dermatologa czy np. internisty? proszę o pomoc

Gość ciekaweaaaaaaa
a może masz skłonności genetyczne do tego? albo prowadzisz mało aktywny tryb życia i masz nadwage?

Gość kota3
rutinocośtam możesz brać, jakieś kremy na naczynka twarz przed zimnem, słońcem chroń, jeśli tego nie robisz ja mam głównie na twarzy problem, niestety w młodych latach nie myślałam, żeby chronić przed czynnikami atmosferycznymi, to teraz mam :/

Gość drusilla
tylko do dermatologa. na wzmocnienie naczynek jest rutyna, witamina c, i jakaś tam witamina B - już nie pamietam. Nie wolno się opalać, należy stosować filtry. Kup sobie krem do cery naczynkowej. Ja zamykałam naczynka laserem u dermatologa. Miałam policzki i nos. Nie jest to tanie, więc nie wiem czy będziesz w ogóle to rozważała.

Gość machjgp
biorę rutinoscorbin, stosuje kremy do cery naczynkowej, peelingi tylko enzymatyczne, jestem aktywna fizycznie... a i tak jest coraz gorzej. Czytałam że mogą to być problemy z przepływami żylnymi. Skłonność genetyczna raczej jest, moja jedna babcia jest po operacji żylaków obu nóg, ale nie wiem czy można to wiązać. Muszę coś z tym zrobić, mam dopiero 20 lat... nie długo lato jak tu pokazać takie nogi :/

Gość kota3
nogi wg mnie to akurat mniejszy problem, nie trzeba ich pokazywać poza tym nie każdy ma idealne

Gość machjgp
wiem, że nie trzeba ich pokazywać ale idąc np. na plażę nie da się ich ukryć. Na dodatek gram w siatkówkę, więc chcąc nie chcą muszę być w krótkich spodenkach... źle się z tym czuje. Najbardziej martwi mnie jednak twarz i to że pojawiają się na szyi czy plecach :/

Gość machjgp
drusilla: ile kosztuje zamykanie naczynek laserem? i jak długo utrzymuje się efekt? czy trzeba ten zabieg powtarzać?

Gość mozemozemoze
autorko nie chciałabyś widzieć jak wyglądaja moje naczynka po ciąży,też całe uda łydki mam popekane,nawet na plecach.U Ciebie moga byc to faktycznie sklonnosci genetyczne,ja tez odziedziczylam to po mojej mamie,ona tez tak ma ,jest szczupla katywna fizycznie ,ja tez a i tak nie uniknelam tego.Może masz jakas nerwice naczynkowa

Gość niestetywww
wydaje mi się że powinnaś iść do dermatologa, i to jak najszybciej, skoro problem się pogłębia to lepiej napewno nie będzie bez profesionalnej pomocy. Unikaj gorących kąpieli, najlepiej brać zimny prysznic, nie jedź ostrych pokarmów, stosuj kremy z filtrem i nie opalaj się, jedź dużo witamin szczególnie tych z grupy B. Zadbaj o to bo w przyszłości możesz nabawic się żylaków skro w rodzinie występowały. Pozdrawiam

Gość drusilla
Uwierz mi że nikt nie zobaczy tych naczynek na nogach. Chyba że Cię będzie po nich calować :D Koszt to zależy od obszaru. Np. cala twarz to ok. 500 zł. Za pierwszzym razem nie zamknie się wszystko- no chyba że to jakieś malutkie i jaśniutkie naczynko. Zabieg trzeba powatarzać. Aby zamknąć wszytsko to 1-3 razy, a potem chodzisz raz do roku, bo pewnie z powrotem wszystko Ci się otworzy, skoro masz skłonnosci. Także kosztowna sprawa. Nogi to ok. 1000 zł. ja wyczytalam że zbyt intensywne uprawianie sportu zwiększa pękanie naczynek.

Gość machjgp
To rzeczywiście kosztowne. Najpierw pójdę do dermatologa, zobaczę co powie, bo naprawdę jest coraz gorzej. A sportu napewno nie rzuce, to cale moje życie :-) najbardziej i tak martwi mnie twarz

Gość drusilla
tylko nie daj sobie zrobić na twarzy elektrokoagulacji. Mi w ogóle to nie pomogło, a poza tym osłabilo skórę twarzy (naskórek stal się cieńszy jakby uszkodzony) i porobiły się przebarwienia.