Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona8326

Rozdwojone końcówki

Polecane posty

Gość Zmartwiona8326

Witam! Wiem, że temat wiele razy poruszany jednak nie wiem co robić. Mam włosy średniej długości. Są cienkie, proste i strasznie gładkie. Rozdwojone końcówki miałam od zawsze jednak ostatnio postanowiłam z tym walczyć. Obcięłam włosy (niecałe 10cm), na drugi dzień poszłam na saune do fryzjera, fryzjerka użyła ampułki przeciw rozdwajającym się końcówka. Zaczęłam używać jedwabiu, który wsmarowuje w końce, nafty z olejkiem rycynowym, odżywki w sprayu no i spłukuje włosy zimna woda. Mimo to po 2, 3 tygodniach zauważyłam, że moje włosy znowu są rozdwojone. Co robić??

Gość ęmilia
olejowac wlosy. ja uzywam oleju lnianego. ale mozna tez kokosowy, arganowy, z pestek winogron i wiele innych

Gość Zmartwiona8326
Dzięki :) na pewno spróbuje

Gość ewikkks
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 "Jak postępować ze zniszczonymi włosami- klika rad w żołnierskich słowach: - jeśli włosy są bardzo zniszczone należy je podciąć, - myjąc włosy myj tylko skórę, spływająca piana zmyje brud z włosów, a ich kontakt z detergentem będzie krótszy, - staraj się używać łagodnych szamponów (najlepiej dla dzieci, Uwaga: szampony ziołowe mogą wysuszac włosy) - nie myj włosów w zbyt ciepłej wodzie, - jeśli to możliwe nie używaj suszarek, prostownic, lokówek etc. - jeśli to możliwe nie używaj pianek/lakierów do stylizacji (często zawierają alkohol, który wysusza włosy), - staraj się używać odżywkę po każdym myciu, - unikaj czesania mokrych włosów, rób to delikatnie, najlepiej przy użyciu szczotki naturalnej lub dewnianej - staraj się unikać kosmetyków z alkoholem (etanol/denat) w składzie (np. niektóre jedwabie, mgiełki) mogą wysuszać włosy!!! - płukanie włosów zimną wodą domyka łuski przez co włosy stają się bardziej gładkie i błyszczące Metody domowe czyli kuferek czarownicy : Bardzo dobrym sposobem na nawilżenie włosów są maseczki olejowe. Najlepsze do tego celu będą: olej rycynowy, olej kokosowy, olej palmowy, olej jojoba, olej avocado, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek. Możesz z nich tworzyć przeróżne kombinacje, w zależności od tego co aktualnie posiadasz. Informacje na temat oleju rycynowego znajdziesz tutaj klik! O oleju kokosowym i nie tylko tutaj klik! I tu klik! Olej kokosowy można zazwyczaj kupić w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością, z żywnością wegetariańską a także przez internet, np. w www.mazidla.com , www.biochemiaurody.com Jest też odrębny wątek poświęcony temu olejkowi, z którego dowiesz się więcej --> klik! Dobrze jest stosować je przynajmniej raz w tygodniu Dużą popularnością na wizażu cieszy się również maska z oleju rycynowego, jajka, oliwy z oliwek i cytryny. Więcej o niej znajdziesz tutaj klik! i tutaj klik! Kolejnym naturalnym kosmetykiem mającym zbawienny wpływ na włosy jest miód. Można go stosować solo bądź też z powyższymi składnikami. Dobre efekty uzyskuje się również przez dodanie miodu do ulubionej odżywki/maski oraz stosowanie miodu do ostatniego płukania włosów po myciu [np. łyżka miodu na litr wody- po spłukaniu miodem pozostaw włosy do wyschnięcia] Nie obawiaj się maseczek z miodu- nie zlepiają i nie matowią włosów- miód bardzo łatwo daje się spłukać W celu wzmocnienia włosów u ich "podstawy" zapraszam do Klubu PP klik! Płukanki ziołowe- jak wiadomo zioła to cenny składnik kosmetyczny- jednak płukanki z niektórych ziół mogą wysuszać!!!- do włosów suchych poleca się kwiat lipy, liść lub korzeń prawoślazu, proteiny i mleczka roślinne- do kupienia w sklepach internetowych z pólproduktami kosmetycznymi- można dodawać ich do gotowych odżywek lub stworzyć z nich spray do włosów o działaniu nawilżającym i nabłyszczającym. (Podstawowy przepis to ok. 40ml wody destylowanej, po 1,5ml protein mleka, jedwabiu i keratyny oraz po 2ml mleczka owisianego i waniliowego- całość zamieszać i przelać do pojemnika z atomizerem- można zastosować inne mleczka lub dołożyć np. NMF) Gotowe produkty do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych - Nasze wizażowe typy: Pollena Malwa, Studio Gloria - link do wątku klik! Link do KWC klik! Wax LBiotica Włosy suche i zniszczone klik! Kallos Crema al latte- wątek o produktach firmy Kallos klik! Link do KWC klik! Fitomed, Odżywka ekstraziołowa regenerująca z kompleksem witaminowym (włosy suche i normalne) klik! Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy klik!

Gość dshgfjashdgfgd
tylko nie rycynowy laska! robisz sobie krzywde, rycynowy wysusza:O a jedwab tylko bez alkohololu (czyli nie zaden biosilk) a najlepiej troche dobrego olejku zamiast jedwabiu

Gość gość
Jak masz twardą wodę w kranie, to bardzo trudno o ładne włosy