Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co mi zrobisz

Histeria u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość a co mi zrobisz

witam, czy jest tu jakaś mama z dzieckiem około rocznym, które wymusza wszystko płaczem i histerią? Jak sobie radzicie w takiej sytuacji? Dodam że ignorowanie histerii przynosi mały skutek (córka za chwilę znowu próbuje coś wymusić, zwłaszcza wzięcie na ręce), podobnie jak odwracanie uwagi - działa 10 minut góra.

Gość xvzxzvxvz
na humory działają dwa szybkie za kościołem:> żartuje:>

Gość a co mi zrobisz
to raczej rada dla mnie:P a co z dzieckiem?? serio macie jakieś rady, grozi mi wariatkowo;/

Gość deretinka
moja ma 1,5 roku. ale czasem juz nie wiem co mam robic. krzyczy wrzeszczy psiszczy, masakra

Gość Joanna_1986
Niestety ulegam histerii jest jeszcze zbyt mała abym mogła jej pewne rzeczy wytłumaczyć

Gość melaninka
Mam to samo i nie umiem sobie z tym radzic. Staram się odwracać uwagę- płacze bo nie dałam jej np bawić się kluczami, to mówię- "a gdzie masz misia, poszukaj, pobawimy się". Czasem działa

Gość MMM333
Mój syn ma 11 m-cy i zachowuje się tak samo, płacze, rzuca zabawkami, próbuje mnie uderzyć, nic nie daje jak wezmę go na ręce , NIC nie działa. Siadam koło niego i czekam aż się wypłacze po prostu....dziś miałam wycie ok 25 minut:(

To taki wiek, że próbuje wymuszać to co chce. Ja jak moja córcia zaczyna wymuszać płaczem to odwracam się i zaczynam się bawić jakąś zabawką czy oglądać książeczkę. Po chwili mała się uspokaja i przychodzi się bawić ze mną.

Byłam na kwietniówkach jakoś tydzień temu ale było nieciekawie. U nas w porządku, Oliwka ma już 7 ząbków jeszcze nie chodzi, ale próbuje, jest niegrzeczna, żywiołowa, wszystko ściąga z mebli, wyrzuca mi ze szuflad, nie chce się słuchać też często wpada w histerie, jak ją na chwile zostawiam samą w pokoju to płacze, przechodzi chyba ten lęk separacyjny. Ale i tak jest kochana. Mi 3 kwietnia wreszcie wyciągnęli śruby z nogi i już super chodzę, dzisiaj byłyśmy na dużym spacerku cieszę się ze już jest wiosna :) Jak tam u was roczek? :)

A u mnie jest już troszkę lepiej, już coraz rzadziej histeryzuje:) Przede wszystkim konsekwentnie zabraniać. Jeśli czegoś nie wolno to nie wolno, trudno, wypłacze się i jej przejdzie. Mojej przechodzi a nawet zaczyna słuchać:] Zawsze dostawała szału jak jej nie pozwalałam śmieci zbierać na spacerze i kara była taka że wkładałam ją do wózka. Teraz jak idziemy i mówię do niej "tego nie wolno bo to jest fe" to obchodzi to szerokim łukiem:) Inna gadka jest jak jest zmęczona, albo źle się czuje, to robi wszystko co jej nie wolno. Ale to jest naprawdę sporadycznie.

Roczek w miarę, choć córcia była nieswoja bo dużo osób (a my mieszkamy sami w odległości 300 km od rodzin). U nas Karinka jest grzeczna, wymusza głównie na mężu. Ma tylko 2 ząbki, też nie chodzi bo nie ma takiej potrzeby - jest ostrożna a przy meblach dojdzie wszędzie. Uwielbia wyciągać rzeczy z szuflad, segregować pranie itd. Problem jest głównie z jedzeniem, dziubie jak ptaszek. Jedynie chrupki i chleb są dobre. Na kwietniówkach nie bywam, czasem napiszę coś na marcówkach.

Moja na roczku była nawet grzeczna skakała jak sprężynka, byli u nas tylko moi rodzice i brat. Jak byłam w szpitalu to opiekowała się nią moja mama i u niej w domu jest grzeczna a jak jest ze mną to zaczyna mi dokazywać i najgorzej jest jak mój jest w pracy bo wtedy jest płaczliwa. Na szczęście ma apetyt i je prawie wszystko bo na początku była niejadkiem :)

w sumie to ja też powinnam byc na marcówkach bo moja córcia jest z marca, ale nigdy tam nie pisałam i nikogo nie znam, nawet na kwietniówkach mało udzielałam się

Za to pamiętam Cię doskonale, chyba jako pierwsza urodziłaś z kwietniówek :) Pozdrawiamy serdecznie

Za to pamiętam Cię doskonale, chyba jako pierwsza urodziłaś z kwietniówek :) Pozdrawiamy serdecznie