Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rafaella4

Kolejna ciąża po 3 cesarkach -Boję się...

Polecane posty

Gość Rafaella4

Jestem mamą 4 dzieci -7 , 2,5(blizniaki) oraz 1,5 roczku .Wszystkie dzieci przyszły na świat przez CC . Ostatnia ciąża była w bardzo krótkim odstepie od ciązy blizniaczej. Ale sie udało bez problemów. Teraz znowu jestem w ciąży i boje sie panicznie .Nie usune dziecka ale wiem , że mój ginekolog nie będzie zachwycony bo sam mnie ostrzegał :( Jeszcze nie byłam na wizycie ale po teście ciążowym zrobiłam bete i jestem w 5 tc. Czy 4 ciąża musi byc zagrozeniem ?

Gość łoooooo matko
po co ci tyle dzieciaków???

jeśli miałaś cięcie poprzeczne, w dole brzucha, to przeciez z takimi cięciami nie ma limitu na cesarki.

Gość Rafaella4
chodzi o szwy na macicy , które mogą nie wytrzymac i "rozejść się" :( Tym bardziej , że od poprzedniego porodu minęło tylko 1.5 roku

Gość Dziwna zmiana,
Na szkole rodzenia mówili, że 4 porody przez cc są jeszcze dopuszczalne. Ale jak Ty kobieto sobie poradzisz z taką gromadką, ja mam jedno i czuję, że nie mam czasu na nic innego...

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
teraz to nie panikuj, mogłas myslec w łózku co robisz, bo sorry ale nie wiem jak mozna nie dbac o sibie, Twoje dzieci beda 'przeszczesliwe "jak nie daj Boze umrzesz, zastanów sie czy jednak aborcja nie bedzie lepsza

Gość Rafaella4
Mam pomoc domową i do dzieci więc nie narzekam na brak czasu na swoje przyjemności . Chodzi mi nie tyle o ilośc cesarek ale odległośc czasową między nimi .U mnie jest krótka i stąd obawy :(

Gość Rafaella4
Mam pomoc domową i do dzieci więc nie narzekam na brak czasu na swoje przyjemności . Chodzi mi nie tyle o ilośc cesarek ale odległośc czasową między nimi .U mnie jest krótka i stąd obawy :(

Gość julita28
Kochana moja różnica między cc jest krótsza. W dryga ciążę po cc zaszłam 5 miesięcy od porodu i to świadomie!Mam dwóch synkow 2 latka , a drugi w czerwcu kończy roczek. Planuje 3 dziecko tylko szukam "recepty" na córkę. A Ty jakiej plci masz dzieci?

Gość Rafaella4
julita,witaj :) między blizniakami a ostatnią ciążą też miałam krótki odstęp czasowy . Zaszłam po 3 m-cach od porodu blizniaczego... Teraz sie boję bardziej , bo mimo dłuższej czasu to już czwarta ciąża. Mam 3 dziewczynki i jednego chłopca ;) Wiktoria ma 7 lat, Filipos i Eleni 2.5 latka i najmłodsza Nefeli ma 1.5 roczku . Wydaje mi sie kochana, że będzie Wam ciężko zaplanować płeć w 100% trafna ;) Ale trzymam kciuki !!! Powodzenia

Gość Rafaella4
teraz urodze Kima Tri

Gość Rafaella4
a na co ma mi być szkoda życia ? Nie rozumiem........