Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I love Kiki D

Dajecie dzieciom kaszę jaglaną?

Polecane posty

Gość I love Kiki D

Macie jakieś sprawdzone przepisy na potrawy dla całej rodziny? Do tej pory używałam jej jako dodatek do mięsa na przykład, ale prawdę mówiąc nie bardzo mi smakuje sama.

Gość moje dziecko zjada najwiecej t
ej wlasnie kaszy.ja zima robie ta kasze z owocami i siemieniem lnianym.

Gość tak ja daje
odkad corka ma 6 miesiecy, na zmiane z kasza kukurydziana i gryczana do zupek. Robie tez jej czasem na gesto, dodajac brokuly lub inne warzywo albo sama kasze z rosolkiem. mozna tez dawac z owocami ale mojej nie smakuje

Gość tortillla
moje dzieci lubia z owocami, z owocami i jogurtem, jedza z 2 razy tygodniu, w zimie czesciej my z mezem na slodko nie lubimy, choc niektorzy robia zapiekanke z jablkami, nam nie posmakowala Ja wiec wymyslilam wlasna zapiekanke na slono, zamiast jablek to przekladam warstwami sosem pomidorowym (cos jak na spaghetti) i roznymi warzywami (co sie nawinie ;)) posypuje serem, doprawiam ziolami i zapiekam dobra jest tez do zup i do gulaszow, ja tez nie lubie samej ale jak z czyms pomieszam to pycha, no i zdrowa bardzo :)

A ja właśnie tylko na słodko, bo dla mnei jaglana ma sama w sobie taki słodkawy posmak, ze mi do mięcha nei pasuje. Ja gotuję kaszę razem z np. pestkami dynii, migdałami (bez skórek),, rodzynkami, sezamem, suszonymi owocami i pod koniec dodaję pokrojonego banana, jeszcze chwilę to podgotuję (rozcieńczam wodą jeśli za gęste wyszło) i mniem, mniam. Ale jak zrobilam to synkowi kiedyś to mu nie podeszlo, ale to bylo pare miesięcy temu, moze przetestuję znowu.

Gość moje dziecko zjada najwiecej t
ja tez wole na słodko z owocami podduszonymi,do tego cynamon

Gość jaaa miałam
Wszelkie kasze jemy z gulaszem lub np. pulpetami z sosem. Kasza nie może być sucha. Moje dzieci uwielbiają tak jeść, chyba bardziej niż ziemniaki i makaron.

Gość I love Kiki D
Dzięki :) A tę kaszę z owocami i jogurtem to robimy tak, że gotujemy kaszę w wodzie i później mieszamy z owocami i jogurtem? Czy gotujemy np w mleku? Zapiekankę z jabłkami wypróbuję, a na myśl o zapiekance z kaszy z sosem pomidorowym to już mi ślinka cieknie, nie pomyślałam o tym chociaż często robię sos pomidorowy. A jakie owoce oprócz jabłka dajecie?