Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka corka i takie tam

11 latka - gotowanie

Polecane posty

Gość matka corka i takie tam

Czy "pozwalacie" swoim 10,11 latkom gotować? Moja córka lubiła gotować ze mna jako dziecko, potem jej przeszlo. Teraz jak jestem w domu chce gotowac sama - nie wiem na ile jest to moda zwiazana z programami kulinarnymi, jednak jak widzę potrafi duzo: ostatnio przez 40 minut próbowała zrobic naleśniki, ze smażeniem gorzej. Nie chciała pomocy. Jednak boje sie , ze jak bedzie sama w domu to cos wykombinuje i bedzie dym.. Mamy plyte indukcyjna. Jak myslicie, mozna pozwolic?

Gość raczej nie jedynie pod moim
OKIEM owszem niech kombinuje ja pomogę pokażę co zrobić jak zrobić, ale nie jak samo dziecko w domu, bo jednak troche strach.

bardzo fajnie ze chce gotowac, ale zastrzez sobie ze moze to robic tylko wtedy jak ty jestes w domu. pomagaj jej doradzaj, ale nigdy nie zniechecaj, bo wiem ze dziewczynki w tym wieku bardzo lubia sie uczyc gotowac.

Moja 11-latka sama robi naleśniki i sama je smaży. Oczywiście jak jestem w domu:) syn 10- latek robi mizerie i ciasto murzynek, do piekarnika ja wkładam :). Jak mnie nie ma w domu sami robią tylko to, co w mikrofali, czyli popcorn, bulki zapieczone z serem i kukurydzą, hamburgery:).