Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiełka brokuły

Termin na październik

Polecane posty

Gość kiełka brokuły
Dzięki za ciepłe słowa :) Ja w sumie to nie mogę się już doczekać kiedy moje maleństwo będzie ze mną, bo jak na razie, to okres ciąży nie jest dla mnie dobrym okresem.

Gość takaamama24
kiełka brokuły powiem Ci,że miałam tak samo :) wypoczywaj ile się da w miarę możliwości,bo dopiero z tą małą istotką w domu zaczyna się prawdziwe życie :) w ciązy możesz na razie wszędzie chodzić na zakupy itp. z niemowlakiem będziesz uziemiona :] chodź październik,to w sumie pogoda nie będzie taka zachęcająca,jak teraz. My już chodzimy na pierwsze spacery z wózkiem,jednak ,aby odwiedzić np. koleżankę,czy coś musze poczekać,aż mały podrośnie. A siedzenie w domu w taką pogodę bywa dołujące :) chociaż nie mam już bejbi blusa :] boicie się porodu?

Gość kiełka brokuły
Ja niesamowicie, dlatego zamierzam zrobić wszystko, żeby mieć CC. Prawdopodobnie będę miała i tak skierowanie, ale gdyby się nie udało, to będę musiała wyłożyć parę groszy.

Gość takaamama24
Zapytałam z ciekawości,bo ja na takim etapie ciązy-na jakim jesteś, bardzo bałam się porodu :) Myslalam,ze moze lekarz znajdzie jakieś skierowanie do CC,albo ,że Antek nie obróci sie głowką do dołu..jednak wszystko przebiegało prawidłowo i w 33 tygodniu mały był już głową do dołu i oczywiście wszystko było na sn. I dopiero jak ciąża zaczęła mi ciążyć :) to zaczęłam marzyć i porodzie,nie ważne czy sn czy cc..byle przed terminem,bo już nie mogłam nic robić z tym ogromnym brzuchem:) W 39 tygodniu zaczęły mi się sączyć wody i zatrzymali mnie w szpitalu, miałam też lekkie skurcze. w nocy już mocniejsze co 10minut. Rano lekarz mimo,że miałam tylko 1,5 rozwarcia zadecydował,że rodzimy i podłączyli mi oksy na wywołanie porodu. Muszę powiedzieć,że jestem zadowolona z SN! rodziłam 4godziny (od 1 skurczu)..a parte-trwały 10minut i były dla mnie błogie i cudowne(mogę przeć codziennie) :) najgorsze rozwierania szyjki od 7 do 10cm,te skurcze zajebiście bolą! Ogólnie nie taki diabeł straszny jak go malują. a Ty masz wskazania do CC?

hej ja już po badaniu. wszystko wyszło bardzo dobrze więc nerwy mnie puściły.. no i...... na usg pokazał się wielki siusiak! będzie drugi chłop!;)

Gość kiełka brokuły
takaamama24 - tzn., mam tylko podejrzenie, że mogę mieć wskazania do CC, ale jeszcze nie rozmawiałam na ten temat z moim lekarzem, dopiero 10 maja mam wizytę, więc pogadam z nią, ale chciałabym bardzo - wzrok i kręgosłup, no zobaczymy. Moja przyjaciółka też nie narzeka, dwie śliczne córy, poród sn i powiedziała, że może rodzić codziennie, ale jakoś średnio mnie przekonała :D ambaje83 - gratulacje, cudownie, że wszystko ok. Ja mam na 14.30 i teraz mnie dopiero strach ogarnął.

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) Ambaje moje gratulacje z drugiego syna , widzisz to badanie nie bylo takie straszne . Moj skarb nie chcial jednak pokazac im jest bo obracal sie w tai sposob ze nawet badanei trwalo dosc dlugo bo jak tylko lekarz chcial zrobic zdjecie to malusze sie obracal ,a le mam nadzieje ze w maju na badaniu sie juz okaze , ale czuje ze bedzie syn takie mam przeczucie dziwne , choc nie ma dla mnie to ta wielkiego znaczenia wazne by urodzilo sie zdrowe . A ja obecnie na moim etapie , koncze 13 tydzien mysle dosc czesto o porodzie i tym ostatnim miesiacu , moze byc naprawde ciezko , ale wazne miec pozytywne nastawienie . Wiadomo ze po porodzie zycie sie ogromnie zmienia ale z drugiej strony miec takie malenkie szczescie i trzymac je w ramionch to jest napewno niesamowite uczucie : ) Kielka trzymamy kciuki i napewno tak bedzie ze z malenstwem bedzie wszytso okej , jakby bylo cos zle przeciez czulabys cos tak mi sie wydaje bynajmniej :)

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
hej :) ja spodziewam się dziewczynki, mam termin na 8 października-obecnie jestem w 16 tygodniu:) Pisalam na tym duzym watku ale tam dziewczyn jest duzo ,miałam wrazenie że troche mnie olewały z racji mojego wieku. Dzidzia jest zdrowa, z meżem baaardzo się dzieszymy, na usg wszystko wyszlo lepiej niż wzorowo, nt i tak dalje, dzidzius nawet byl o 3 dni większy niż z t OM:) z resztą długo sie staraliśmy po ponad rok:) Jak mogę się wprosic to chetnie popisze. Wizyte nastepna mam 29 kwietnia:)

Dodam tylko ze tak z dziewczynką to jeszcze nie do konca bo lekarz mi powiedzial że na 70% to jeszcze się nie nastawiam :) A porodu się nie boje, poboli i przestanie:P:P mam duzy prog bolu bo cwiczylam karate 12 lat:)

Gość kiełka brokuły
Zapraszamy, zapraszamy i gratuluję :):) Ja się zbieram na to nieszczęsne USG, więc jak wrócę to napiszę czy wszystko ok, ale inaczej być nie może, prawda? Przeczuć żadnych nie mam, ale wiadomo stres robi swoje i wyobrażam sobie wszystko co najgorsze, dlatego zero stresu, uśmiech i idziemy na badanie pewnym krokiem :D

Gość kiełka brokuły
Super, że dziewczynka, bo to prawdopodobnie pierwsza nasza kruszynka w tym temacie :)

Gość modernbarossa
JAsne zapraszamy do nas z checia cie przyjmiemy do anszego skromnego grona . Jak widzisz jets nas niewiele ale to chyba nawet lepiej bo mozemy pomoc sobie lepiej . Ja mam termin na 17 pazdziernika , kurcze ja ja wam zazdroszcze ze juz znacie plec dziecka , tez byl chciala ,a le wizyte nastepna mam dopiero 15 maja wiec szybko sie nie dowiem . Oczywiscie NT juz mialam robione i wyszlo wszytsko bardzo dobrze ale urwisek nie chcial za nic w swiecie sie obrocic . Obecnie jestem w koncu 13 tygodnia . Meczy mnie bardzo swedzenie brzucha po bokach tak na dole , smaruje sie oliwka taka dla dzieci na chwile pomaga ale potem znowu jest to samo eh no coz nic na to nie poradze : ) A na te duze ze ta powiem watki ciezko sie wbic , dziewczyny sie tam zanja dlugo nawet latami i ciezko anprawde wczuc sie w nich .

Gość modernbarossa
Musi byc wszytsko dobrze zobaczysz strach ma tylko wielkie oczy a tak naprawde wszytso jest w jak najlepszym porzadeczku . Daj znac jaki wynik :) Trzymamy kciuki :) Juz dwie kruszynki mamy Ambaje ma synka a nowa kolezana coreczke :) Cudowne uczucie zobaczyc na usg jak malenstwo sobie wesolo plywa :) Nasz urwisek jak lekarz chcial taie zdjecie calosci zrobic tak jakby uniosl raczke i zaslonil buzke raczka :D

U mnie to usg było w 14 tygodniu w sumie, 13t 4d-no i już mi powiedział że sie sklania ku dziewczynce:) podobno ma najlepszy sprzet w miescie:)-w sumie place to chociaz moge tyle wymagac. i Ja z ciekawości zapytałam po czym widac ze to dziewczynka. On powiedzial że kąt nachylenia łechtaczki jest inny niż siusiaka:D to dlatego tak ostroznie podchodze do informacji:), zwłaszcza że zaszlam w ciążę dokładnie wiem w ktorym dniu i dokladnie kiedy była owulacja bo miałam monitoring i pregnyl na pekniecie pecherzyka i by z tego wynikala większa szansa na chłopca-to sie zdziwiłam(niby z ta zasada ze plemniki meskie sa szybsze a kochalismy sie w dzien owulacji) ale jesli dziewczynka to to pic na wode:) i No i co jeszczem moge napisac to to ze od 13 tygodnia mam już typowy brzuch piłeczke-a ze jestem dosc szczupal to widac, teraz już chodze w ciażowych spodniach:) a od 3 dni czuje nawet jakby mala sie lekko ruszała(doslownie kilka razy poczulam)

Gość modernbarossa
ja czuje tylko czasem takie mrowienie w brzuchu nie wiem czy to juz jakies deliaktne ruchy ale to abrdzo mile uczucie i jak moj partner przyklada glowe do mojego lekko zaokraglonego brzucha co uwielbia robic tak mowiac nawiasem mowi ze slyszyy takie cicutkie pluskanie . hihihi : p DObra wiadomosc u mnie ze mdlosci i ogromna sennosc minela za to wzmozyl mi sie bardzo ażpetyt i brzuszek z dnia na dzien sie powieksza co jest dla mnie dobra wiadomoscia . Zawsze bylam bardzo szczupla osobka i chcialam przytyc , przed ciaza wazylam 47 kg przy wzroscie 159 cm a teraz juz prawie 50 kg wiec troche tego jest az milo na siebie z takim brzuszkiem popatrzyc w lustrze . A w ubraniach ciazowych nie chodze i nie wiem czy bede wogolr wolalabym chyba jaies luzne tuniczki albo luzne szorty :)

Gość kropka236
Pic na wode z tym wyliczaniem dziewczynka/chłopczyk !! Ja miałam na dziewczynke a dzisiaj siusiak wielki się ukazał hehe Ale ważne ze zdrowy i wszystko ok. No i mój synuś sie ucieszy na braciszka :D

Gość modernbarossa
kropka wazne ze malestwo jest zdrowe i dobrze sie rozwija :)

Gość kropka236
modernbarossa wiem ze najważniejsze zeby zdrowe bylo ale nie powiem ze nie marzyło mi sie o dziewuszce ;)

Gość modernbarossa
mi tez sie marzy dziewczynka :) Ale co bedzie to bedzie , :)

Modernbarossa mi gin mowi że jak ktoś jest w 13 tygodniu i 6d to już w 14 tygodniu ciąży np. ja jak jestem 15 tydzień 2d to już mowi że w 16 stym. To ja sie posluguje tym że w 16-aby dalej:D z reszta jak w kalkulator wpisuje date ostatniej miesiaczki to tez mi wyskakuje 16 tydzien to pisze bo widze ze każdy róznie liczy:)

Gość modernbarossa
te internetowe kalendarze ciazy sa rozne i jest ich mnostwo , ale trafilam ostatnio na jais taki nie pamietam nazwy ze wpisujac date ostatniej miesiaczki wyskoczylo mi ze to 14 tydzien a data porodu taa jak wyznaczyl lekarz :)

Gość kiełka brokuły
Jestem :D Wszystko idealnie, jak usłyszałam bicie serduszka mojego dziecka to się poryczałam, cudowne uczucie. No i lekarz powiedział, że dla niego to maluszek wygląda na dziewczynkę :) Jestem przeszczęśliwa....

Gość modernbarossa
Kielka jak ja sie ciesze normalnie , kurcze tylko ja nie znam plci jeszcze ale no coz musze wytrzymac jeszcze troche i w maju mam nadzieje ze sie ujawnii juz wtedy :) Widzisz mowilam ci ze to nei take straszne jak nam sie wydaje przed badaniem :) A wogole jak sie czujesz ?

Gość kiełka brokuły
Ja też nie wiem na 100% :) Teraz czuję się cudownie :D cały stres ze mnie zszedł.

Gość modernbarossa
taka ulga po kazdym badaniu chyba jest :) Wiesz ze z maluszkiem wszytsko w porzadku i nie martwisz sie tak bardzo :)

Gość kiełka brokuły
🖐️ Kiepsko się coś dzisiaj czuję. Macie już za sobą badania krwi i moczu? Ja muszę w końcu się zebrać z rana, bo do 10 maja - wtedy mam wizytę - muszę jej dostarczyć cały komplet badań jaki zleciła, ale tak mi ciężko wstać.

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) badania ? No ja juz robilam w sumie zaraz po wizycie jaos ale tam mialam tylko krew :) Mocz oddalam juz przy pierwszej wizycie i potem mi juz nie azal moj lekarz robic ponownie wiec nie wiem , ale co lekarz to inny tok prowadzenia ciazy tak naprawde . Ja tez sie dzisiaj cos gorzej czuje jaos mi ta slabo od rana , ale trzeba wstac i wziasc sie za zycie :) A apropos tego badania to myslalam ze tam zemdleje bo ja tak nie znosze pobierania krwi ze tego sie nie da opisac . gdybym poszla sama ,to bym nie ddala rady , ale po pobraniu bylam tak blada ze az ten pielegniarz co mi pobieral kazal poczekac chwilke i wode mi dal bo bal sie ze zemdleje : ) Ale teraz podobno na nastepnej wizyci znowu jakies skierowania na krew i jaies inne ale juz nie wiem :D

Mi trochę tej krwi pobiorą, bo a to tarczyca, a to cukier, a to jakieś choroby zakaźne itd., więc sporo tego będzie. Na wielkie szczęście nie mdleję, ale powiem szczerze, że nie mogę patrzeć jak mi pobierają, bo od razu zaczyna mi się kręcić w głowie :D

Gość modernbarossa
Mam to samo , jak patrze to od raz ze tak powiem mnie nie ma . Mi pobral 3 albo 4 probowki i potem przez dwa tygodnie mialam takiego sinca na pol reki :D hahaha xd Wiem ze na HIV mi robili , na inne zakazne , na obecnosc czegos tam i nie wiem co jeszcze . W sumie bylam juz je oddac wpisala mi pielegnarka od razu do tej ksiazeczki ciazy i mam to z glowy . I tu jest tak dziwnie bo ja bylam u lekarza to bylam w 8 tygodniu rowniutenko , i on mi mowi ze juz musze zamowic sobie miejsce w szpitalu gdzie bede rodzic , bo wlasnie tam mi to badanie robili ta przezernosc arowa bo jak zmienie szpital to bede musiala jeszcze za nie zaplacic a tak to mam darmowo .